Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Pingu har flyttat in

Kategori: Allmänt

Eftersom Vera är så förtjust i "Pingis" tänkte hennes pappa som enligt egen utsaga fick en 1:a i bild att han skulle vara snäll och måla Pingu på väggen i Veras rum. Hjälp tänkte mamma och även pappa, detta får bli som det blir, i värsta fall går det ju att måla över!
Men oj vad bra det blev. Pappa glänste över förväntan och nedan ser du resultatet!



Vill ni boka en tid hos Kalles seriefigurmålning går det bra att anmäla sig på bloggen, tänk bara på att väntetiden kan bli lite lång eftersom många visat intresse men ha tålamod, Kalle betar av alla uppdrag så snart som möjligt!

Förutom att det målats har vi även hunnit med en tripp till Hudiksvall med shopping och lunch på stan. Mycket trevligt! Snö fick vi se i massor också, kul med lite omväxling mot det slaskiga och gråa vädret här hemma.

Vera som fortfarande var lite hostig fick vara hos favoritfaster idag och hon verkade så nöjd! De hade tydligen hälsat på hos pappas farmor och farfar och kommit alldeles lägligt mitt i bullbaket! Imorgon är det dags för comeback på dagis och det skall nog inte vara några problem för hon har pratat väldigt mycket om dagiskompisarna så hon har nog saknat dem när hon varit hemma.

Namnsdag

Kategori: Allmänt

Barnvaktsvecka

Kategori: Allmänt

Veras förkylning börjar äntligen ge med sig, i dag har febern släppt och hon är bara lite snorig. Så istället för dagis har Vera varit hemma hos pappas mormor och morfar i två dagar. Hon har haft jättekul och fått smak på ungersk salami. Smaskat i sig korv i dagarna två, matat katten, ritat, bakat, tittat på film och busat hela dagarna. Tack snälla för hjälpen!

Nu ikväll har pappa skjutsat iväg Vera till farmor så hon får sova där ikväll och leka och gå till simhallen med farmor imorgon. Vera är nog frisk nog att gå till dagis imorgon men jag tror att farmor var lite sugen på att låne henne. Det lär ju knappast gå någon nöd på Vera, hon blir nog bortskämd imorgon också :).

Ny favorit på TV är Pingu men Vera kallar honom för "Pingis".

Numera sköter hon nästan toalettbesöken på egen hand, i dag tog hon av sig blöja och byxor och passade på att göra både nr 1 och 2 i dockans potta utan att vi såg vad hon höll på med! När hon var klar så hojtade hon till oss så vi skulle se vad hon producerat. Man blir både paff och stolt! Fast det är klart att det vore bra om hon lät dockans potta vara till dockan och att hon använder sin egen, dockans potta rymmer inte så mycket om ni förstår vad jag menar......





På fredag blir det halvdag för vi skall tillbringa helgen i Hudiksvall hos mammas mormor och morfar, de lär ju få en chock när de träffar Vera. Sist de såg henne var på bröllopet i juli.

Pojkar har huvud

Kategori: Allmänt

Förkylningarna har inte gett med sig (alla tre är förkylda) men Vera har åkt på hög feber också. Varm som en liten kamin är hon men hon kämpar tappert på. Hon slocknade i soffan vid 20-tiden igår kväll sen la vi in henne i våran säng, vid 23-tiden hörde man två små fötter tassa upp och hon kikade ut genom sovrumsdörren med ett sömndrucket "Hej".
Efter det gick vi och la oss alla tre och då utspelade sig följande konversation:

(Mamma): Mamma är flicka och Vera är flicka men pappa är pojke
(Vera): Mmmm
(Pappa): Vera, vad har pojkar som inte flickor har?
(Mamma): Men så avancerade grejer kan hon inte.
(Vera): "Huvve" (huvud).

Pappa och mamma skrattar såklart varpå pappa säger "Det hade varit roligt om hon sagt tvärtom" och som mamma och flicka kan man ju inte annat än att hålla med! 

Magsjuka

Kategori: Allmänt

Mamma och Pappa insjuknade i måndags natt i magsjuka! Självklart båda två samtidigt! Vera hade fullt upp att ha koll på oss under natten och vaknade till så fort någon av mamma eller pappa behövde gå upp. Inte så lätt att ta hand om en liten när man själv bara har lust att lägga sig på badrumsgolvet och invänta bättre tider!
Men Vera gjorde sitt bästa för att roa sig själv och  satt och läste böcker i vår säng mellan 2.30-3.30. När Kalle sluddrandes frågade Vera om hon hade prov på dagis dagen efter eftersom hon läste så flitigt mitt i natten fick han ett självklart ja till svar, rätt gulligt mitt i allt det jobbiga.

Dagen efter hämtade farfar Vera på dagis och tog med henne hem till sig och Berit så hon fick stanna där och sova över tills imorse då farafr skjutsade Vera till dagis igen. Mamma och Pappa fick chansen att kurera sig utan att behöva försöka ta hand om Vera samtidigt och förhoppningsvis kanske inte Vera blivit smittad! Peppar, peppar........

Dock satt det en stor lapp på dagis om att vinterkräksjukan går där igen (säkert 3:e gången i vinter) så det är väl bara att hålla tummarna för friska tider! Men och andra sidan kan man väl bli smittad lika lätt bara genom att åka kommunalt eller genom att vistas i andra stora folksamlingar.

Nu mår vi alla fall mycket bättre, Vera är lite snorig men glad ändå!

Tack för hjälp med barnvaktandet och ni som har erbjudit er att hjälpa till, det är väldigt snällt med tanke på att ni riskerat att själva dra på er magsjuka vilket de flesta helst slipper!

Mat är gott!

Kategori: Allmänt

Nyår firades för veras del med mamma pappa och farmor. Vera gjorde sitt bästa för att hålla sig vaken till 12-slaget men stupade i säng vid 23 tiden. Nyårsmiddagen bestod av tapas, något som vera gillade skarpt. Även om det mest var tomater och melon som åkte ner så gillar hon att smaka på allt. Förra veckan var det ju sushi som gick ner.



I lördags var Ida och Jonas förbi. Musslor stod på menyn och det skulle vissa sig att det var en av Veras favoriter. 6-7 musslor åkte ner i Veras mage.


När Vera är lite för busig brukar vi fråga om hon vill hänga på kroken (som självklart inte finns). Man håller då upp henne högt mot en vägg och hon blir helt vild


Nappen åker in i munnen allt oftare nu


Låna mammas tv-spel


Sista julchokladen ska bort och Vera hjälper till att äta upp den


Busa med Jonas är en favorit


Det pratas annars mer och mer. Fler "tre ords meningar" ploppar ur hennes mun. Ord som "släpp", "sluta", "stopp", "låna", "mer", "Veras" och förstås "NEEEJ" används ofta. När vi frågade om Vera ville låna ut en spegel till sin kusin sa hon "nej låna, Veras!"

Att söva Vera i hennes nya säng är inte helt lätt, men det kan ju bero på att det har blivit lite ändrade rutiner i och med jul och allt. Kanske blir det bättre när hon börjar på dagis på onsdag. När hon vaknar mitt i natten roppar hon mamma eller pappa, får hon ingen respons så tassar hon över till vårt sovrum, det är ganska mysigt faktiskt.