Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Full rulle

Kategori: Allmänt

Har det varit hela helgen. I fredags var mamma, pappa och Vera på bio. Alice fick vara hos snälla farmor Kerstin och farfar Jakob som barnvaktade så bra.
I Kista såg vi på "Hotell gyllene Knorren" och den var mysig. Filmen var dock lång men Vera skötte det galant och det blev bara en kisspaus. Efter bion gick vi och åt mat och Vera studsade glatt omkring i sina för dagen nyinköpta guldsandaler.

På lördagen åkte Vera och mamma och storhandlade, Vera var lika duktig på att hjälpa till som vanligt. Omtänksam som hon är tyckte hon att vi skulle köpa en present till pappa och tog fram en bitring från bebishyllan..... Det fick bli lite godis istället men hon hade gärna velat köpa en blomma också.

Senare på dagen var Vera bortbjuden på 4-års kalas medans mamma och Alice var på fina Arvids dop.
På eftermiddagen kom mormor Karin och morfar Björn för att vara barnvakt till tjejerna då mamma och pappa skulle på galej. Mycket trevligt sådant! Tack så mycket för det!

På söndagen kom moster Jenny och Peter och åt lunch tillsammans med oss och mormor K och morfar B. Alice passade på att visa vad duktig hon blivit på att gå och traskade på som bara den.
Efter det åkte vi till mormor Ilona och morfar Josef för att fira Ilonas födelsedag. Mera mat och gott fika.

Idag är det måndag och mamma och pappa jobbar, så farmor Eva är snäll och passar tjejerna.
Vi är tacksamma och glada att vi har en hjälpsam släkt! Ha en trevlig vecka!

Kycklingfisk?! och empati för pappa

Kategori: Allmänt

I dag bjöds familjen på kyckling till middag. Pappa åt med avtrubbad aptit pga en segdragen förkylning, Alice åt lite grann och valde sedan att vifta ner resterna på golvet, Vera avslutade måltiden med att säga "Tack snälla mamma. Fisken var jättegod!" :)  Ha ha, kan man ju knappast kalla gott betyg. Eller?

Apropå pappas förkylning så påtalade han vid köksbordet att han var väldigt less på att inte bli frisk nån gång och att det var jobbigt att vara sjuk. Vera säger då med mycket förstående stämma nåt i stil med:
"Jag vet pappa, du har ont i ryggen, ont i huvudet, är förkyld och har ont i kroppen." 
Mamma skrattar inombords och tänker, stackars barn, hur många gånger om dagen får hon höra detta? :)

Snart frisk

Kategori: Allmänt

Alice är snart helt återställd från sin lunginflammation Vi har haft tur att farmor Kerstin och farfar Jakob har ställt upp och passat A medans Vera ska fram och tillbaka till dagis. Tack så mycket!
Nu är det pappas tur att vara sjuk, men även det är förhoppningsvis på väg att bli bättre. 


Så här har det sett ut på bänken i köket senaste veckan. Snart kan vi förhoppningsvis städa undan medicinerna

Lunginflammation

Kategori: Allmänt

Alice blev förkyld i fredags och när febern steg upp till 39.8 och andningen blev flämtande var det dags för ett besök på Löwet i lördags eftermiddag. Väl där blev vi skickade till KS för lungröntgen och massa kontroller. Svaret blev en misstänkt lunginflammation. Stackars liten! En ettåring ska andas ca 25 andetag i minuten, Alice andades över 50..
Vera sov hemma hos mormor Ilona och morfar Josef, allt hade gått så bra. Hörde henne säga "mormor, ska vi leta efter godisgömman" strax innan vi stängde dörren :)
Tur var det att V fick sova där för det tar tid att besöka en akutmottagning på en lördagskväll. Hemma var vi inte för än kl 02.
Nu har febern lagt sig lite i alla fall. Vi ska ha vidare kontakt med läkaren idag per telefon.


Fler och fler steg blir det. Nu har hon kommit på en ny utmaning. Stå på ett ben på en av veras stolar. Går inte alltid så bra, har blivit några blåmärken. Om hon inte ramlar ner ropar hon på V som ska komma och bära ner henne.
Pappa, Vera och mamma är ord som används flitigt. Och "tisse" när hon ser en katt.

Ett ben                         Galen tjej!                Fina örhängen            Mellis i solen
   

Sjukling                     Sjukling men glad
 

Åkte pulka i hälsbobacken i lördags fm. Det gick fort kan jag lova, lite för fort kanske. Pappa släpade Vera hela vägen upp innan det bar av nerför. Snön sprutade och vi blev helt blöta. Tror inte V kommer att fråga om vi kan åka där igen..



Alice har flyttat

Kategori: Allmänt

In i Veras rum har flytten gått, inte så långt men ändå :)
Det fungerar faktiskt bra, Vera blir nog lite störd ibland då Alice gråter till eller ligger och pratar men i det stora hela går det bra. Vera kommer ändå in till oss på natten, "jag vill ju sova med er", säger hon och traskar över.

Alice har inte börjat knata än, ett eller två steg har hon bjudit på men balansen finns där. Hon nästan springer runt med Veras dockvagn för när hon väl fått snurr på den tar det inte stopp förräns hon kör i den i en vägg eller dörr.
Klättra är hon dock fenomenal på, Veras små stolar är ju jättebra att öva på. Klättra och ställa sig på stolen och ibland vidare upp på Veras bord så hon kan ställa sig och titta ut genom fönstret. Mindre bra tycker mamma och pappa.

Skoj har de ihop också, humorn är det inget fel på. Ibland räcker det med att de tittar på varandra för att börja gapskratta.

Finmotoriken fortsätter att utvecklas för båda damerna. Alice försöker att äta med både sked och gaffel och Vera håller på att sy en kudde(!) på dagis. Inte minns jag att jag fick göra så "avancerade" saker på dagis. Upp och ner med nålen, så skall man göra :).

Ikväll kommer mormor och morfar på middag och då skall det beställas stickade kläder till både Barbie och dockan. Mormor har en bok med mönster som hon och Vera skall titta i, hur skall det gå? Vera som tycker att ALLT är sååå fint. :)