Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

En ljus och en mörk...........

Kategori: Allmänt

      Lite lika är de väl va?

Massa bilder

Kategori: Allmänt

                  
Pappa har handlat kläder               Kompisen Clara på besök



                  
Glada systrar                                Doktorn och patienten


                   
Alice övar på att sitta                    Årets första cykeltur



                 
Deklarationstider                         Det är vår i luften (bilden tagen på eftermiddagen idag). Härligt!


Status Vera och Alice

Kategori: Allmänt

Alice:
Det känns som att vi kan börja läsa av henne rätt bra. Favoritpositionen är att hänga över axeln och hon är oftast tålmodig som tusan när vi sätter henne i babysittern. Kommer det något missljud från damen någon gång så är det verkligen befogat, hon gnäller absolut inte i onödan. Hon "svarar" när man pratar med henne, ibland med kroppsrörelser och ibland med små läten, ler gör hon också för det mesta och allra gladast är hon när hon precis vaknat.
Är hon mätt och relativt pigg kan hon också ligga en bra stund under babygymmet och vifta med armar och ben.
På kvällarna somnar hon runt 21-tiden och vaknar 1 eller 2 gånger på natten för att äta, ofta sover hon åtminstone 1 pass på ungefär 6 h och det är inte fy skam. Vi gnäller inte :).

Vera:
Vår stora tjej (fast hon är faktiskt liten också) skall efter påsk flytta över till avdelningen för de äldre barnen på dagis. Vi tror att det kommer vara bra för henne att få leka med lite äldre barn, själv vara få lite liten och kanske bli lite ompysslad men framförallt att få lite nya "utmaningar". Annars så pratar hon på i 110 hemma, det kommer ofta rätt roliga kommentarer och resonemang från hennes mun. Hon är expert på att förhandla och får ofta på något sätt åtminstone delar av sin vilja igenom :)
Svartsjukan mot lillasyster har avtagit, nu känns det mer som om att hon vill befästa sin position som storasyster och att hon vill visa att det är hon som har "förstatjing" på mamma och pappa. Men mycket gos systrarna emellan är det också och det är viktigt för Vera att tala om att hon tycker om Alice och att Alice också tycker om Vera.

Veckan i korthet

Kategori: Allmänt

I måndags var vi till Uppsala och hälsade på farmor på hennes jobb. Farbror Erik och kusin Nova kom också till Gränby Centrum och vi åt lunch tillsammans.

Tisdagar, onsdagar och torsdagar går ju Vera på dagis men man kan ju faktiskt hitta på saker efter dagis så i torsdags var vi och hälsade på pappas farmor och farfar. Där satt vi och fikade på altanen och tittade på när Vera och farfar Jakob byggde snökoja och lekte med vatten utanför.

I går var vi på barnens djungel med Camilla, Svea och Malte. Vera sprang runt som en galning och var helt slut när vi skule åka hem efter 2 h och 40 min. Alice som hållt sig vaken under nästan hela besöket slocknade så fort vi var på väg till bilen och sov hela eftermiddagen som tillbringades hos pappas mormor och morfar.
Där fick vi en god lunch och sen var vi ut plockade lite björkris som vi satte fast fjädrar i. Påsken är ju inte så lång så det lilla pynt som skall fram kan lika gärna komma fram i tid. Vi hann även med att sponsra glassbilen på kvällen.

I dag var hela familjen ut på en promenad på förmiddagen sedan åkte pappa på isracing i Uppsala medans resten av familjen åkte till moster Emma och Peter.


Busberta och lillsyrran

Kategori: Allmänt


Det leks mycket med dockor och dockvagnen just nu, i morse var Vera mamma och Alice och mamma fick vara bebisar. Det skall handlas (då skall Veras handväska fyllas med frukt), dockorna skall sova, vaggas, de skriker och lever om. Ibland är Vera doktor också, igår fick Alice äran att vara patient. Alice låg då i sjuksängen (docksängen!) och blev undersökt och fick smaka på sprutan flera gånger :).

Vera hjälpte också till att vika tvätt imorse, vi hade sångstund och dessutom hann Vera också med lite gymnastik innan vi gick till dagis i morse, hon slår såå eleganta kullerbyttor på Alices lekfilt.

Sa jag att vi går upp strax efter 6? :)




Rutschkana i helgen

Kategori: Allmänt

Önskelista till jul :)

Kategori: Allmänt

Vera ser ett rådjur på TV och kommer genast på att hon kan önska sig ett i julklapp av tomten.
Mamma undrar såklart vart rådjuret skall bo varpå Vera svarar att rådjuret kan bo hemma hos oss och sova det kan rådjuret göra i mammas och pappas säng. Som om det inte redan nu är trångt nog vissa nätter! :)

Brutalt uppriktig

Kategori: Allmänt

Vid middagsbordet utspelades nyss följande konversation:

V: Mamma, det var jättegod mat! (efter 3:e portionen spagetthi med grönsakssås)
M: Vad roligt att du talar om det Vera! (mamma glad)
V: Men inte såsen.
M: (skrattar) Jaha, men vad var det som var gott då?
V: Inte såsen, bara pastan!

P: (skrattar såklart!) Tack för maten älskling, pastan var jättegod! Ha ha.

Tiden går fort...

Kategori: Allmänt

när man har roligt och det har vi för det mesta!
I onsdags var det dags för ny vägning för Alice och kontroll om mammas mjölkfria kost givit resultat på utslagen i ansiktet. Alice vägde 5275g och hade vuxit till 57cm och eftersom hon blivit mycket finare i ansiktet så gäller fortsatt mjölkfritt för mamma.
Vi var även med på Veras dagis och tittade på Vasaloppet med den obligatoriska blåbärssoppan och medaljutdelningen efteråt.

På torsdagen var det premiär för 15 h vecka på dagis och på vår "lediga" fredag åkte vi och hälsade på pappas mormor och morfar. På kvällen köpte vi sushi och åkte hem till farfar och åt middag.

I lördags var det frukost med mormor och morfar sen tog vi en promenad i den underbara vårsolen och Vera köpte såklart varmkorv på våfflan. På eftermiddagen skjutsade vi Vera till farfar för övernattning. Vera fick välja middag och farfar hade köpt godis så Vera verkade helnöjd. Farfar verkade vara nöjd han med och lite trött också :). 

På söndagen röjde mamma och pappa lite hemma medans Alice låg i vagnen och sov innan vi hämtade upp Vera. Eftermiddagen tillbringades hos pappas mormor och morfar där även farmor var.

Full fart som vanligt med andra ord!