Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Sommarlov!

Kategori: Allmänt

Sommarlovet har nu startat för tjejerna och pappa. Mamma ansluter nästa vecka . Hudiksvall och Norge väntar, fram tills dess njuter vi av att vara lediga.
Vi var och handlade med en trött och busig Alice igår, gick sådär. Lyckades springa fram till hållaren med plastpåsar vid frukten, han nog dra ut typ 10 meter innan det tog slut. Att gömma sig i ett fotbollsmål med hål i och därifrån kasta ut alla bollar var tydligen också kul. Full fart alltså :)

Fina midsommartjejer åker skrinda

Kategori: Allmänt

Godnatt syrran

Kategori: Allmänt

Vera 5 år och 1 månad, Alice 2 år och 5 månader

Kategori: Allmänt

Ikväll är det sommaravslutning på dagis, Vera har beställt pastasallad till picknickkorgen så det får det bli.
Vera och mamma var häromdagen på utvecklingssamtal på dagis och kontentan av det var att Vera trivs bra, har stenkoll på vad som är rätt och fel och hjälper gärna sina kompisar och är väldigt hjälpsam mot Alice. Hon fick även frågan om det är något mer hon vill göra på dagis och om det är något hon inte tycker om.
Svaret blev att inte tycker om när de får mat som luktar rutten sill(!) och att hon gärna vill lära sig att skriva och rita mera. Slutligen ville hon också fika mera i personalrummet. :)

Alice är damen med en stark vilja, hon kan det mesta själv och även om kunskaperna inte alltid räcker till så vill hon gärna prova i alla fall. Uttryck som "Nu räcker det!" och "Jag kunde det!" duggar tätt och däremellan hörs "Aldrig i livet!", speciellt om hon har blivit tillsagd på skarpen. Hon räknar till 5 som ett rinnande vatten och övar gärna på att räkna längre. Välja kläder vill hon gärna göra själv och helst då klänningar som hon tycker är fina.

Om drygt en vecka går tjejerna på sommarlov och kommer att vara tillbaka på dagis först i mitten av augusti.
Härligt!

Längst bak i bussen

Kategori: Allmänt

Tuffast är man om man sitter längst bak i bussen!

Först upp

Kategori: Allmänt

Och är man först upp får man ha ipaden i fred..

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Alice har somnat då får vers leka med iPaden själv

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Alice har somnat då får vers leka med iPaden själv