Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Vinterfiske i solen

Kategori: Allmänt

Frihet under ansvar..

Kategori: Allmänt

Fungerar tydligen inte så bra när det gäller tvååringar och saxar..

 

Det låter från Alices rum på kvällarna...

Kategori: Allmänt

Den oinvigde kan lätt bli förskräckt och tro att det är Alice som klättrat över kanten på sängen och ramlat ned på golvet. Men så ligger det inte till. Alice älskar nämligen att läsa böcker på kvällarna innan hon skall sova. Gärna Max och någon bok som låter, antingen katten som jamar eller toalettboken som avslutas med att man får trycka på spolknappen på sista sidan. Allteftersom hon läst klart slänger hon ut böckerna från sängen. Duns, duns, duns,zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

På väg hem från dagis i bitande kyla.

Kategori: Allmänt

Vintertrötta tjejer

Kategori: Allmänt

Det märks att veckan börjar lida mot sitt slut och helgen snart tar vid. Tjejerna var trötta imorse så de blev bjussade på en sovmorgon med lite senare lämning på dagis än vanligt. Vera har varit duktig två kvällar i rad nu och somnat själv (Alice gör det nästan alltid men Vera har alltid haft det lite svårare med detta) så pappa tyckte att hon skulle få bestämma fredagsmiddag idag. Sagt och gjort, hamburgare är beställt men det skall absolut inte vara sådana man gör själv utan de skall köpas på grillen. Annars bjuder helgen på kusin Jacks 1-års kalas och ett besök på Ikea så att vi kan börja inreda pyssel/lekrummet då det nästintill är klart sånär som på golv- och taklister.

Veras teckning

Kategori: Allmänt

Vera har ritat en fin teckning idag, "flickan som rider på vargen" kallar hon den.

Glasskiosk

Kategori: Allmänt

Pappa har hämtat hem lite loppisfynd som skall slipas och målas. Tjejerna verkar nöjda och öppnade spontant upp en glasskiosk så här på kvällskvisten :)

Fixarvera är i farten igen

Kategori: Allmänt

Efter att ha inspireras av Bolibompa skapade Vera idag en glasslåda med strutar i, nästintill alldeles själv. En riktig fixarvera!