Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Denna vecka

Kategori: Allmänt

Denna vecka har varit lika intensiv som vanligt. Vera har varit hemma sedan förra torsdagen då hon varit lite krasslig och kommer inte att gå på dagis förrän på onsdag då dagis är stängt på tisdag. Då har hon varit hemma i nästan två veckor så hon bör ha lite överskottsenergi att bränna på dagis.

Alice har varit på bvc och vägt sig och nu har hon i alla fall tagit igen sin viktnedgång och lite till så pass mycket att hon i alla fall är tillbaka på sin gamla viktkurva, nu väger hon ca 8,8 kg.

På onsdagen var vi på Odenplans barnmottagning för att träffa en läkare som konstaterade att Alice med största sannolikhet har förkylningsastma. De tog även blodprover för att kontrollera eventuella allergier och det kan vara så att hon fortfarande är känslig mot mjölk och att det kan påverka hennes mage och aptit. Nu fick vi i alla fall en medicin till som hon skall inhalera 2 ggr om dagen och sedan skall vi tillbaka om en månad för att få provresultaten och utvärdera om medicinen gjort någon verkan.

Läkaren konstaterade att hon verkade vara en nöjd tjej och vi kan inte annat än att hålla med, hon föddes ju sådan :) Dock har hon blivit lite mammig nu på slutet men det hör ju till. Det är ju mysigt för mamma i alla fall.

Tarzan (läs Vera) svingade sig upp på britsen inne hos läkaren och pratade högt och ställde sig på knä i fönstret för att kunna titta ut men när läkaren skulle lyssna på Alices lungor lugnade hon ner sig och var snabbt framme hos Alice för att hjälpa till att lyfta upp Alices body så att läkaren skulle kunna komma åt.

När det var dags för provtagning på labbet var Vera beredd att själv ta blodprov bara för att få ta en egen nummerlapp. Puhhh! Jag säger som Lotta på bråkmakargatans pappa: "Hon är envis som en gammal get".

 
Lotta eller Vera? Bilden är i alla fall tagen utanför Lottas hus.

Efter läkarbesöket åkte vi till mormors jobb och lunchade. Vera gick loss och lekte hund och katt i soffan på lunchrummet. Ett besök på BR leksaker hann vi med också innan vi åkte till pappas jobb. Ett sudd och en bebismugg till dockan fick Vera köpa denna gång, dessutom gick hon runt och pekade ut ALLT hon "älskar sig" av tomten. Listan är lång! :)

Pappa och Vera har också målat flitigt på en ny säng till Vera. En kojsäng vi köpt på blocket skall såklart bli vitmålad innan den får flytta hem till oss.

I helgen väntar massa skoj, återkommer med rapport.



Aldrig i livet!

Kategori: Allmänt

Aldrig i livet! Det är en fras som används väldigt mycket och till det mesta hemma just nu...

"Vera, dags att äta" -Aldrig i livet!
"Vera vill du ha den här tröjan idag?" -Aldrig i livet!
"Dags att borsta tänderna" -Aldrig i livet!

Listan kan göras väldigt lång. i början var det lite roligt, nu börjar mamma och pappa ledsna lite..

Båda tjejerna är lite skruttiga. A testar ...

Kategori: Allmänt

img_0330 (MMS)

Båda tjejerna är lite skruttiga. A testar denna gång ögoninflammation och V är hostig och som synes lite trött.

Här var det skoj

Kategori: Allmänt

Alices första tand

Kategori: Allmänt

Alices första tand har tagit sig fram! Uppe på vänster sida! Mig veterligen brukar väl någon av de fyra framtänderna komma först och då vanligen nere till att börja med. Men varför vara som alla andra?
I dag är första riktiga snön här också, skall bli kul att se vad Vera säger när hon vaknar.

Just nu

Kategori: Allmänt

Får man höra kommentarer som "ingen aning", "det är dumt", "jag älskar .....", "det var inte jag", "det var inte mitt fel", "du får inte komma på mitt kalas", "du/den får komma på mitt fyra-årskalas", "på mitt kalas vill jag ha en lila Hello Kitty-tårta" och "aldrig i livet"!

Vera är precis lika intensiv som det låter när man radar upp hennes kommentarer. Bestämd är hon också, så då och då hamnar vi på kant med varandra. Men jag antar att det hör till även om det inte är så kul. Sams blir vi dock alltid och förlåt är vi bra på att säga till varandra.
För rättvisans skull måste vi säga till Alice lite grann också :)  Speciellt nu när hon tar sig fram till eluttagen och börjar dra i sladdarna.
Säger inte vi till henne så gör hennes storasyster det och i dag blev hon så upprörd över sladdproblematiken att hon var tvungen att ringa och tala om det för pappa som var på jobbet :)
Bortsett från ovanstående finns det inte så mycket man kan gräla på Alice för. Hon leker länge själv, är allt som oftast nöjd, lätt att lägga men en aning för morgonpigg. Äter lite dåligt gör hon faktiskt, sist vi var på BVC hade hon gått ner i vikt men vi kämpar på och erbjuder henne det hon vill ha med förhoppningen att intresset för mat ökar.

Pysselmamman och hennes adept har denna vecka tillverkat några julklappar och några fler skall det nog bli så det är bara att hålla tummarna för att just du blir en av de lyckliga på julafton :)



Vera´s kinesögon :). Precis som nu när hon skrattar.


 
Spana in Alice`s mun, hon gapar precis på samma ovala sätt då som nu :) 

Vänta nu, VEM skall plocka undan alla ljusen?

Kategori: Allmänt

img_0323 (MMS)

Vänta nu, VEM skall plocka undan alla ljusen?

Vi har födelsedag :)

Kategori: Allmänt

img_0316 (MMS)

Vi har födelsedag :)

Om vi ger Alice en klocka och vänligt men ...

Kategori: Allmänt

img_0313 (MMS)

Om vi ger Alice en klocka och vänligt men bestämt talar om att stora visaren skall peka på tolv och lilla på sju innan hon får gå upp så kanske man slipper tassa upp strax efter fem?

Fotomodellen

Kategori: Allmänt

 

:)

Utfodringsdags!

Kategori: Allmänt

img_0305 (MMS)

Utfodringsdags!

Kompisar!

Kategori: Allmänt

img_0302 (MMS)

Kompisar!

Härlig hösttjej!

Kategori: Allmänt

img_0290 (MMS)

Härlig hösttjej!

Alice 9 månader

Kategori: Allmänt

img_0281 (MMS)

Alice 9 månader

Vi har varit på underbara barn-mässan. Her...

Kategori: Allmänt

img_0276 (MMS)

Vi har varit på underbara barn-mässan. Herregud vad mycket mammor med barnvagnar! :) Största behållningen enligt Vera var en prinsesskrona och en ballong. Alice, hon hängde bara me :)

Mamma står i duschen. V ropar, Alice är ...

Kategori: Allmänt

Mamma står i duschen. V ropar, Alice är i min säng! M springer ut ur duschen och in i rummet. Mycket riktigt, V har burit upp A i sin säng! V tilläger dock att "Jag bärde henne så hon inte gådde sönder". Vad säger man, bra eller?

Loppisfynd till Veras rum. Mamma hade prec...

Kategori: Allmänt

img_0271 (MMS)

Loppisfynd till Veras rum. Mamma hade precis likadan. Nu skall vi öva på fluttiplikationstabellen :)

I dag var vi på marknad i Örsundsbro. Brän...

Kategori: Allmänt

img_0260 (MMS)

I dag var vi på marknad i Örsundsbro. Brända mandlar, en Hello Kitty-ballong och en karuselltur gjorde att Vera var så här nöjd!

Vardagslyx på RC

Kategori: Allmänt

img_0258 (MMS)

Vardagslyx på RC