Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Nån som har hört tvättstugelåten?

Kategori: Allmänt

Mamma och Vera ligger i sängen och mamma sjunger för att Vera skall sova.
V:  Vi sjunger om ekorrn på dagis.
M: Jaha, ska vi sjunga den då?
V: Ja.
M: (mamma sjunger ekorren satt i granen)
V: Tvättstugan!
M: Va??
V: Tvättstugan, hjälp mig komma in i tvättstugan!
M:??
M: Menar du " I ett hus vid skogens slut"?
V: Ja!



I ett hus vid skogens slut

liten tomte tittar ut

Haren skuttar fram så fort

knackar på dess port

Hjälp och hjälp och hjälp du mej

annars skjuter jägar´n mej!

Kom, ja kom i stugan in

Räck mej handen din.


Halvvecka

Kategori: Allmänt

Denna vecka har Vera haft "halvvecka" på dagis. Hon var på dagis måndag, tisdag och till klockan två på onsdagen då faster hämtade tidigt.
På torsdagen åkte hon med mormor och morfar till Skansen och spanade in massa djur.
På fredagen hämtade mamma Vera efter jobbet och sen var vi och hälsade på en dagiskompis. På kvällen var vi hos Farfar och Berit på födelsedagskalas.

I går var det fixande hemma och så var vi och kollade på pappas bandyträning på fm. Efter lite lunch och vila var vi ut i skogen med farfar och plockade massvis med trattkantareller, farfar var som en kantarellhund och nosade sig till massa bra ställen att plocka på.

Lördagkvällen tillbringades på Löwets närakut och på akuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Vera hade nämnligen klagat över att det gjorde ont när hon kissade och hade dessutom kissat på sig två gånger under fredagen vilket aldrig händer annars. Pappa ringde då Löwet och vi fick komma in. Väl där konstaterades urinvägsinfektion, förhöjd sänka och feber. OJ, vad bra man känner sig som förälder då......
Läkaren ville att vi skulle åka vidare till Astrid Lindgrens barnakut för en eventuell vidare undersökning och uppföljning.
På Astrid Lindgren gjorde barnläkaren bedömningen att det inte var nödvändigt med någon vidare undersökning utan Vera fick medicin och vi fick åka hem.
Vi hade i alla fall akutens piggaste och gladaste barn, medans alla andra barn låg inne på sina undersökningsrum var Vera ute i korridoren och försökte låsa upp personalens värdeskåp och när väl läkaren kom in på rummet var Vera väldigt delaktig i konversationen. Det lät ungefär så här: Jaa, mm, jaa, hahahaha, ja....
Mitt i allt kom hon på att hon behövde kissa, sa hejdå och vinkade till läkaren och gick ut från rummet.

Allt som allt tog läkarbesöken 5 timmar från dörr till dörr, men då han vi även med ett 45 minuter långt apotekbesök i Kista (då läkare glömt att skicka det elektroniska receptet) samt lördagsmiddag på MC. Det hade faktiskt kunnat tagit bra mycket längre tid. Vera var i alla fall jätteduktig och klagade inte någonting!

Avslutningsvis ett litet tips: Ha alltid med ett par extra skor och ombyte när ni går ut i skogen och plockar svamp så slipper ni sitta på akuten i flera timmar och traska omkring i Kista Centrum med "plocka svamp" outfit och gummistövlar :)

Vera har fått en kusin till

Kategori: Allmänt

I söndags blev vi "hemskickade" från Karins trevliga kalas för att födelsebarnet hade börjat få värkar. 7 timmar senare var Nova född!  
Vet inte om Vera riktigt har förståt att Karins stora mage har förvandlats till en lite bebis Men Vera ringer i alla fall, med sin leksakstelefon, till Nova lite då och då. Det kan låta typ såhär:  "Hej Nova, a det är bra, bra , a, a, okay, bra, vi hörs!" Sen kastar hon på luren för att ringa sina andra kusiner för samma typ av dialog.

Vi gratulerar familjen Bodå till tillskottet och hälsar Nova välkommen till världen.

Veras minisyskon

Kategori: Allmänt

Vi har ju tänkt att vänta så länge det går med att tala om för Vera att mamma har ett liten bebis i magen och eftersom Vera inte är läskunnig ännu så lånar vi hennes blogg idag för att visa några bilder på bebisen i magen.
Det är en bebis men vi lägger upp tre av de bilder vi fick och bli inte oroliga om ni inte kan se vad det föreställer på bilderna för det är inte helt lätt, den här bebisen verkar nämnligen inte vara någon linslus. För stunden hade den placerat sig med ansiktet mot mammas ryggrad och lagt benen i kors och höll upp händerna så gott det gick i ett försök att gömma sig för barnmorskan. Skönt var att allt såg bra ut och den förväntas anlända ungefär i mitten av januari.













Två dagar blev en...

Kategori: Allmänt

Vi hade bokat två dagar på kolmården men vi kom aldrig så långt. Allt började bra och Vera trivdes som fisken i vattnet. Vi han med att se både björnar, Bamse och klappa små djur innan Vera somnade för andra gången för dagen. Konstigt tyckte vi eftersom hon max sover en gång i vanliga fall. Mycket riktigt, hon vaknade, satte sig upp och kräktes ner både sig själv och vagnen! Sen fortsatte det hela kvällen och vi blev tvungna att be hotellet om nya sängkläder ett par gånger. Dagen efter vaknade hon upp med feber och vi beslöt oss för att ge upp kolmården för denna gång.

Ett besök vid Ulvakvarn som har självplock av jordgubbar blev det när Vera frisknat till. Hon bidrog inte allt för mycket av plockningen som skulle med hem, däremot åkte en hel del ner i magen.
Även blåbär och kantareller har plockats ute i det gröna.

 

Bamesekarusellen med mamma






Jordgubbar var en höjdare!

Semester igen

Kategori: Allmänt

I helgen har det varit snickartema då vi byggt en lång bänk på altan samt hjälpt moster Jenny och hennes Peter med att måla lite fönster och dörrar. Men nu tar vi en veckas semester igen och drar i väg till Kolmården ett par dagar. Vera hade väldigt svårt att somna ikväll vilket säkert  berode på alla förväntningar på att få träffa djuren som hon pratat om hela dagen.
Tänkt försöka komma iväg till Ulva i veckan där dom har självplock på jordgubbar. Ska bli kul och se hur Vera går loss på dom stackars plantorna. Hemma rycker hon upp allt hon tror är morot vilket nu har resulterat i ett ganska magert grönsaksland...

Gulligt

Kategori: Allmänt

Gulligt är det när Vera....

slickar på sidorna i boken för att kunna bläddra lättare.

föreslår att Pettson och Findus skall använda solkräm för att inte bränna sig när mamma förklarar att  de hugger ved för att kunna elda och värma sig med under vintern.

sminkar sig med mammas mascara i smyg.


 

För övrigt blev det en kort sejour i feberyrans trakter. Tog ungefär två dagar sen var hon på banan igen.



Äter hemodlade morötter, "light-varianten".



Glad skrutt.



Ni som säger att Vera är sååå lik sin pappa, ni anar inte hur rätt ni har! :)

På sistone har vi förutom ovanstående hunnit med ett tredje bröllop, besök hos mammas mormor och morfar i Hudik, en kryssning (mamma och pappa med vänner), 50-årsfest för farmor och massa annat.

Idag är det första dagen på dagis efter semestern men det blir en mjukstart då Vera bara skall vara på dagis en vecka för att sedan vara ledig en vecka till. Dumt att ta ut sig i onödan!

Vill till sist bara meddela att Vera vill MYCKET, ALLT och LITE TILL och KAN SJÄLV också! SÅ DET SÅ!