Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Tisdagen

Kategori: Allmänt

I dag åkte pappa till Visby för att jobba och han kommer inte hem förräns imorgon. Vi bjöd då hem moster Emma på middag och lite lek.
Vera och Emma bakade också chokladbollar eller bajskorvar som Vera inte helt otippat kallade bakverken för. De verkade i alla fall vara aptitliga för det gick ner en hel del smet under tiden som det rullades chokladbollar.

Efter middag, bakande och lek skjutsade vi hem Emma och passade då på att titta på Emmas och Peters fågel som de nyligen fått hem. Fågeln som fått namnet Busan döptes snabbt om av en fyndig Vera till Buskråkan!
Efter att ha petat bort en sticka ur Veras tumme och efter att Vera fått sin naglar lackade vackert rosa av moster så sa vi godnatt och åkte hem. Väl hemma låg Vera i sängen och pratade en stund om fågeln innan hon somnade gott för natten.

Det är perfekt att folk i ens närhet har husdjur för då kan vi skicka Vera dit när hon börjar tjata om egna :) 

Mamma passar på att berätta att Veras lilla syskon verkar må bra, det var koll igår och det såg bra ut.

Budapest

Kategori: Allmänt

Förra veckan var vi på semester i Budapest med pappas mormor och morfar. Vädret var kanon och vi hade det supermysigt.
Vi hade hyrt en stor lägenhet i centrala Budapest som var väldigt fin, Vera uppskattade akustiken som blev med 5 meters takhöjd och prövade mer än gärna sina röstresurser.

Förutom massa restaurangbesök så han vi även med att bada (i bajsvatten enligt Vera, luktar faktiskt så om vattnet från källorna), äta langos och gulasch, lite shopping både i butik och i saluhallen, samt besök på zoo.

                                
Skönt att bada                Vera pekar ut vilken drink hon vill ha     


Vera, pappas mormor, pappas mormors syster som bor i Budapest


                                                            
Pappas morfar stod för barnvagnskörandet hela semestern             Så här ser en farlig tiger ut!



    
                                              Matar giraffer







Strålande lördag!

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en härlig dag!
En tidig morgon som startade redan 6.20, grötfrukost 6.30 och sedan film och bus i sängen. Klockan 9 fick Vera följa med pappa på bandy och vid lunchtid tog vi en promenad ner på stan för att äta lite lunch. Vi hade tänkt oss något enkelt som en korv men stannade istället till vid 32 rum och kök och åt deras härliga brunch ute i det sköna vädret.
Efter det tog vi en långpromenad och landade sedan hos faster Ida och lekte hela eftermiddagen, åt middag och röjde järnet innan vi tog en promenad hem i kvällskylan.
Nu sover Vera gott i sin säng och laddar nog batterierna för en lika fartfylld morgondag!

Lägesuppdatering

Kategori: Allmänt

Det var ett tag sen sist men vi har inte suttit och rullat tummarna direkt.
I fredags var Vera nattgäst hos farfar och Berit så mamma och pappa passade på att lyxa med middag på 32-rum och kök. I lördags var vi och hälsade på mammas kusiner Jens och Sara på dagen och på kvällen var det lite räk-och kräftparty hemma hos faster Ida. På söndagen var vi på middag hos mormor och morfar.

Idag är det onsdag och veckorna bara rullar på. Hittills har Vera hunnit med att få en fästing, snubbla över golvlisten och bita sönder läppen så tårarna sprutade, tala om för mamma och pappa att det ligger en bebis i mammas mage, placera om väggdekorationerna mamma satt upp i Veras rum och massa annat.
Apropå informationen om bebisen så undrade pappa såklart vem som hade sagt det till Vera varpå hon svarade "för jag säger det". Jaha, det var liksom inget mer med det men hon verkade i alla fall tycka att det var roligt.

 Så här kan det bli när man låser in sig på toaletten och mamma glömt att lägga undan mascaran...

 och så här blir det när man brer smörgåsen själv, vilket hon självklart vill göra...

 söta kusin Timme provar Veras fotölj.

 Farbror Erik med minsta kusinen Nova

 Vera tyckte inte att bladen skulle sitta på stjälkarna, mamma tyckte att blommorna skulle vara dekorationer och inte leksaker men gav upp till slut.


"Va må ja leva, lilla pappa idag"

Kategori: Allmänt

Idag fyller pappa år! Vera och mamma köpte en liten present till pappa redan i måndags men den har han redan fått, Vera tyckte inte att det fanns någon anledning att vänta så hon talade om för pappa vad vi handlat när vi kom hem från affären och tyckte att vi skulle plocka fram den från skåpet där den låg gömd.

Återstår att se om det kanske finns nån mer present gömd någonstans...?

Den gulligaste presenten får nog pappa i alla fall från Vera för hon har lovat honom att hon skall sjunga "Va må ja leva, lilla pappa idag". Teckningen som pappa har önskat sig återstår att se om det blir något av, Vera tyckte nämligen att hon skulle rita en teckning till Berit istället!

Lite extra fredagsmys blir det nog ikväll, för förutom pappas födelsedag så firar mamma och pappa sin 11-årsdag tillsammans idag.