Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Nyss stod termometern på -18 grader...

Kategori: Allmänt

..och Vera går och sjunger på Idas sommarvisa. Det är nästan så man börjar längta efter lite värme.

Blir nog inneaktiviteter idag, Vera skall få baka syltkakor (hennes favoriter) så fort pappa kommer hem från bandyn och sedan får vi se vad vi hittar på.

Ny vikt

Kategori: Allmänt

I tisdags var vi på BVC och vägde och mätte på nytt. 15 dagar gammal nådde Alice upp till toppnoteringen 3550g och 51,2 cm lång. Så hon fortsätter att växa men ännu så länge inte i samma takt som storasyster Vera gjorde i början. Ny mätning på måndag.

I går var vi till KS också för att kontrollera Alices höfter, en rutinkontroll som görs på grund av sätesläge. Allt såg bra ut, skönt!
Vera fick vara ledig från dagis och följde med till sjukhuset med doktorsväskan som sällskap, den var hon generös nog att låna ut till sjuksystern som tog emot oss :)
Efter läkarbesöket åkte vi till mammas farmor och farfar i Solna för en god och trevlig lunch innan vi skyndade oss till Sigtuna för att undvika det värsta busvädret.

Ett par bilder..

Kategori: Allmänt


 


 

Fredagsmiddag - Krokodil!

Kategori: Allmänt

I går var vi hos pappas mormor och morfar och åt middag. På menyn stod bland annat grillad kyckling.
Vera hade tydligen aldrig sett en grillad kyckling för hennes kommentar när maten kom fram på bordet var:
Wow, krokodil!

I dag var mormor och morfar här och åt en sen frukost, med sig hade de både färskt bröd och en varsin pyjamas till Vera och Alice. Tack så mycket!
Sen tog Vera och pappa en tur med bilen och uträttade massa ärenden och mamma och Alice stannade hemma.

På eftermiddagen åkte mamma och Alice på dop men Vera som varit lite hostig och låg och sov middag fick stanna hemma med pappa.

Nu sover båda prinsessorna, Alice i en gammal tvättkorg av pil och Vera i sin säng.
Godnatt!


BVC-besök, snuva och namnsdagsglass

Kategori: Allmänt

Idag var mamma, pappa och Alice en vända på Stinsen för att uträtta lite ärenden. Det var lite ovant att kunna gå omkring i lugn och ro och kika i butikerna och inte behöva se sig om varannan sekund så att inte Vera sprungit iväg någonstans.

Efter det så gick mamma och Alice till BVC för att mäta och väga. 3445g och 50 cm var vad vågen och måttbandet visade på idag. När vi kom hem möttes vi av en snuvig och loj liten Vera som vänligt men bestämt tackade nej till middagen och låg istället hopkrupen under ett täcke i soffan. Den senaste veckans hostningar och snuva har tagit på krafterna så vi beslutade att hon får stanna hemma från dagis imorgon. Trött var hon också när det var läggdags, hon sa till själv att hon hon ville gå och sova och efter två lästa böcker så somnade hon på stört.

Vi han i alla fall med att äta lite namnsdagsglass eftersom det är Agnes idag och mamma och pappa hade fyndat en prinsesskjol (eller som pappa sa: "jaha, en hulahula-kjol") på Lindex som namnsdagsbarnet fick.

Hitta rutiner

Kategori: Allmänt

Tack vare att vi redan har Vera så är det mycket lättare att komma in i rutiner och få en struktur på tillvaron jämfört med om Alice hade varit vårt första barn.
I och med att Vera är tillbaka på dagis från och med igår och att hon har behov av rutiner och att man följer hennes vanor så känns det faktiskt (just nu!) som att vi har rätt bra kontroll på tillvaron.

Det gick bra att lämna henne på dagis igår och det var en stolt storasyster som glatt visade upp Alice när vi kom och hämtade på eftermiddagen. Efter det gick vi förbi pappas gamla skola och besökte biblioteket.

Helgen bestod av massa trevliga besök då det var många som ville träffa Alice och storasyster Vera.
På fredagen träffade vi pappas farmor och farfar, mormor, morfar, moster Emma och farfar.
På lördagen var Vera hs faster Ida på förmiddagen och lekte med alla barnen och sen kom farmor på besök.
På söndagen var hela familjen en vända till Ida innan vi åkte till pappas mormor och morfar för en god middag och där träffade vi även farbror Olle och farbror Erik med familjer.


 Söta systrar

När Alice kom till världen

Kategori: Allmänt

Eftersom vi bara verkar producera barn som vill bestämma själva redan från början så hade även Alice placerat sig med huvudet upp och fötterna ned i magen.
Således blev det även kejsarsnitt denna gång.
Dag för snitt blev den 11/1 och tidpunkten var satt till "någon gång under dagen".
Då det var fullt på schemat för planerde snitt så blev vi uppsatta på akutprogramet och förväntades oss inte att bli de första som skule opereras för dagen.
Lite nervöst och pirrigt var det såklart men snittet gick alldeles utmärkt, Alice föddes kl 9.18 vägde 3480g och var 48cm lång.
Till en början var hon lite rosslig i andningen men fick ändå ligga på mamma och sova(!) en stund innan hennes andningsvägar sögs rena och pappa fick klippa navelsträngen.

Tiden på BB var lika mysig som förra gången och personalen var underbar.
Dock saknade vi våran VERA jättemycket trots att vi visste att hon hade det alldeles utmärkt hemma med faster Ida och farmor Eva.
Jämfört med när Vera kom till världen så har mamma mått mycket bättre efter detta snitt och har inte alls haft lika ont.
Kanske beror att vi denna gång han förbereda oss lite längre på att det skulle bli snitt och inte som förra gången då vi fick besked om att det skulle bli snitt 1,5 dag innan Vera föddes.

Vi är superlyckliga över att ha två fina friska tjejer!

Borta bra men hemma bäst!

Kategori: Allmänt

Vid torsdaglunch packade vi ihop vår saker och lämnade BB för denna gång. Väl hemma gick pappa för att hämta Vera som vi saknat otroligt mycket. Vera hade plockat med sig en kasse med diverse bebiskläder och leksaker till Alice, hon skulle få dom så fort vi kom hem. Första mötet mellan två syskon går aldrig att förklara med ord, helt underbart att se en så lycklig och stolt storasyster.

Första bilderna på Alice
 

Hur lika är syskonen? Alice till vänster och Vera till höger
 

Mamma och farfar
 

Storasyster och lilasyster möts för första gången
 

Vera väntar på att Alice ska bada med henne...


Här kan man läsa om namnet Alice, http://svenskanamn.se/visa/Alice
I andranamn kommer Alice ta namnet Signe efter pappas farmors mamma.

Hälsning

Kategori: Allmänt

Jag (Ida) har fått äran att blogga åt familjen Barosen.
Dom hälsar att alla tre mår bra. Dom skickade även med en bild som jag lägger upp =)

Alice 3480g 48cm

Kategori: Allmänt


100111

Kategori: Allmänt

Är det datum då vi skall bli fyra. Vera (som också är född den 11:e, dock i maj) skall vara med faster Ida medans mamma och pappa är på sjukhuset. Någon gång under dagen skall snittet göras om bebisen inte vänt på sig innan dess men det känns som om att den har bestämt sig för att det är bäst att stå stadigt med fötterna och hålla huvudet högt.

Nu håller vi tummarna för att allt går bra!

På återseende!


Långledig från dagis

Kategori: Allmänt

Vera är långledig från dagis och då krävs lite aktiviteter här hemma.
Det varvas Astrid Lindgren-filmvisningar med besök på "teket" (biblioteket), bakning och pyssel, vi träffar kompisar och släkten, åker pulka och matar fåglar som bits, det målas och leks doktor och massa annat. Undra just vad vi skall göra idag, Vera vaknade precis och klockan är strax 10!! Blev en sen kväll igår då Vera var "tvungen" att vänta in mamma som varit på bio och middag i Uppsala innan hon kunde slappna av och somna :)

 Att måla med fingerfärg är roligt!

 Eller är det kroppsmålning?

 Mamma är hos barnmorskan Vera.