Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Friska!

Kategori: Allmänt

Då var äntligen sjuklingarna friska! Nu är allt som vanligt igen, Vera springer omkring och river ut varenda låda, väska, flyttkartong, ja allt hon kommer åt ska bara ut på golvet.

Nu när äntligen sommaren är här får Vera springa av sig ute i det gröna. Sandlådan, gungan och rutschbana är en favorit.

Om två veckor får vi tillgång till lägenheten, då ska det renoveras i ett par veckor innan vi lämnar vår lägenhet 1 juli efter 7,5 år! Samma datum som vi får tillgång till lägenheten (12 juni) blir pappa föräldraledig till det är dags för dagis i dec/jan.

I söndags, på morsdag, blev det picknick i solen med farmor då mamma låg nerbäddad i soffan. Vera ritade en teckning med lite hjälp av pappa då hon helst ville suga på pennan

      
    

Magsjuka och influensa

Kategori: Allmänt

Vera har åkt på en sväng av magsjuka medans mamma har fått en sväng av influensan. Pappa har fått stanna hemma från jobbet för att pyssla om dom båda. Vi som skulle på kalas i helgen, Clara fyller 1 och farbröderna ska ha 22-årskalas


Innan magsjukan


Sjuklingen slappar framför tven
image493

Födelsedagskalas nr 2

Kategori: Allmänt

I dag var det dags för födelsedagskalas nr 2, förra helgen var det ju släkten och alla som känner oss vet att det är ganska många. Så därför delade vi upp Veras 1-årsfirande på två helger.

I dag var det dags för både Veras och mammas och pappas kompisar att komma och äta tårta och självklart fick Vera massor av fina presenter.

För er som är nyfikna på hur ett hoppdjur i gummi ser ut kommer det en bild här för nu har det flyttat in ett sådant
hos oss. (Det är en rosa häst och inte en grishäst! :) )

image486

Andra kalasbilder:

                   


Efter allt kalasande åkte vi till pappas mormor och morfar för att äta middag, även Veras mormor och morfar var med. Krångligt, va??? Trevligt var det i alla fall.

Vera med familj tackar för en trevlig söndag.

Munnen full!

Kategori: Allmänt

Tand nummer 8 har anlänt så snart är munnen full. Annars brukar Veras mun vara full med russin och frukt. Hon börjar också äta mer och mer av vår mat. Hon älskar att sitta och pilla med majs och ärtor och försöker gärna hjälpa till med skeden när hon skall äta. Fortfarande går det dock alldeles utmärkt att suga i sig maten från bordet och när man är klar signalerar men det genom att slänga ner tallriken på golvet, hur skall mamma och pappa annars fatta?! :)

Idag var Vera och mamma i Stockholm och hälsade på mammas jobbarkompis och hennes dotter, senare på kvällen var vi och kikade i nya lägenheten och då var pappas farmor och farfar här och passade Vera. Det gick jättebra, hon var snäll och sov hela tiden.



Födelsedagskalas!

Kategori: Allmänt

I går var det födelsekalas hela dagen! Paketöppning redan till frukost. Sen hade Vera gäster från 12 och framåt, mycket trevligt! Vera verkade nöjd med dagen och somnade utmattad redan klockan 6. Massa fina presenter, både leksaker och kläder, fick hon också, hon hälsar och tackar alla än en gång.

                     
Paketöppning               Morfar matar med tårta                                           En av många badpauser

                      
Softar i nya fåtöljen      Testar nya poolen                                                    Schysst TV-fåtölj


Kollar kakan i ugnen

Vad händer annars då när man fyllt 1-år? Ja, på onsdag är det 1-årskontroll, tand nummer 7 har kommit, nycklar släpper man ner i toalettstolen och man kan tydligen klättra upp i vagnen själv!! Puhh!

Önskelista

Kategori: Allmänt

Nästa söndag blir ju lilla plutten 1 år! Helt otrooligt vad fort det har gått!

Idag var morfar med och badade på babysimmet för pappa har åkt till Sundsvall, Vera visade hela registret och öste på i vattnet. Hon var så slut så hon somnade för kvällen redan kvart i sex så det återstår att se om man får gå upp klockan fyra i morgon bitti. Efter babysimmet var vi på mormor och morfars koloni och åt lite lunch. Mamma klippte gräsmattan medans mormor körde runt Vera i skottkärran.

Efter det tog jag och Vera en promenad till pappas mormor och morfar som bjöd på grillat. På vägen hem gick vi till Sundveda för att hoppa på bussen och ni som känner till Märsta vet att det finns ett hus precis i kurvan Ekilla Gårds väg/Sundveda där det ofta står massa saker utanför till försäljning. Sällan något som fångat vårt intresse men idag stod där en gunghäst i trä som var jättefin. Hade dock ingen bil och tiden tills att bussen skulle gå var alltför knapp så mormor lovade att hon skulle åka förbi och kika under morgondagen men hästen flyttade in till oss redan nu ikväll för vips så kom mormor, moster Emma och Peter förbi med den. Tack så mycket!

image475

På söndag den 11/5 tänkte vi bjuda släkten på födelsedagskalas, återkommer med tid under veckan.

Vi har fått lite förfrågningar vad Vera önskar sig, eftersom hon har svårt att utrrycka sig själv har vi försökt göra en lista med tips om saker vi tror att hon skulle bli glad av.

Önskelista

Barnpool

Liten rutschkana i plast

Barnstolar (bord finns)

Zoofickan
Hoppdjur i gummi (skall försöka uppdatera med länk)

Plastservis

Speja tunnel Ikea

Bebisgunga

Bobbycar

Bultbräda

Spegel 2 st stora böjbara

Docksäng
Kläder stl 86

Lite tips i allafall :)

I väntan på fler semesterbilder...

Kategori: Allmänt

bjuder vi på lite andra bilder.



image472

Solen skiner härligt över oss och Vera har anammat semestervanan att inte ha mössa på sig. Hon sliter av den gång på gång så det är bara att hålla tummarna för fortsatt varmt och vackert väder.

Intresset för Teletubbies har svalnat en aning, hon har nämnligen upptäckt djurprogram på tv´n. Blir till att kika på naturrutan i fortsättningen :). Gunga är en het favorit och hon vill gärna åka rutschkana. Stegen blir fler och fler också, i den här takten så springer hon snart fram.

Idag var vi förbi och hälsade på Farfar och Berit, åt glass i solskenet på trappen, jaga katter och provåkte en skrinda Farfar hade i sitt förråd och det verkade kul! I morgon skall vi hälsa på Farmor och i helgen åker vi nog en vända till Mormor och Morfars kolonilott. Det är kul att vi är välkommna överallt, för det är vi väl?

image473

image474