Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Har farfar varit i New York?

Kategori: Allmänt

Förra veckan han vi med mycket. Det var det middag hos pappas moster Sussie m familj. God mat och lite vin och massa glass och saft till Vera som på nåt sätt lyckades dricka upp en halv liter!! Då fick vi även se de fina bilderna som tagits på Vera när det var en fotograf på besök på farmors jobb. Farmor jobbar i klädbutik och de hade en fotograf från stjärnfoto i butiken den dagen vi hälsade på.



Korvgrillning med Ida, Jonte, Wilda, Ludde och Älwa ute i skogen.



Höstfest ute på landet i Bålsta har också hunnits med.



I måndags var farfar och Berit och hälsade på och då visade Vera farfar att han finns med på en tavla i köket hemma hos oss. Vi har nämligen en stor svartvit tavla över New York hängandes på väggen och längst ner i högra hörnet är det två män/gubbar på bild och enligt Vera är någon av dem farfar! Titt som tätt klättrar hon upp på köksstolen och pekar ut farfar på tavlan.


I veckan var Vera på pappas jobb. Lite reserverad först men sen körde hon på som vanligt.

Annars rullar allt på som vanligt med besök i simhallen, sångstund, besök på öppna förskolan osv.
I lördags var  pappa på årsmöte i bandyn/fyllefest så Vera och mamma åkte till mormor och morfar, det var mysigt!





Söndagen tillbringade mamma, mormor och Vera på Ikea i Barkarby, sedan städade vi förrådet hela eftermiddagen och passade på att sitta ute i solen och fika. Härligt!

Dagisplats

Kategori: Allmänt

Idag fick vi ett härligt besked om dagisplats, Vera ska börja på Aluddens dagis dvs 75 m hemifrån!
Och på vilket sett vi fick reda på det. Vi har pratat en del med kommunen som meddelat att det har sett svårt ut att få plats på dagiset här på aludden, så pappa och Vera passade på att gå förbi när alla barnen var ute och lekte. Kan ju aldrig skada att presentera sig för fröknarna tänkt vi. När vi står där och pratar och Vera flörtar med alla ringer personalens telefon, det är kvinnan från kommunen som meddelar att det ska börja en Vera Barosen på deras dagis i mitten på november. Vad är oddsen för det? Det kommer att bli toppen!
Föresten så finns det redan två Vera på dagiset så snart lär hon bli Vera B.

Efter den härliga nyheten gick vi hem och plockade äpplen, vi har massor på baksidan. Vill någon ha är det bara att komma förbi.


På förmiddagarna när vi ska ut saknar man Italien. Att klä på ett barn en massa kläder när hon är lite för ivrig på att komma ut är inte helt lätt och inte lär det bli bättre när snön kommer och det blir kallare..
Vi hade det riktig bra nere i Italien. Flygresan gick väl sådär, vid start och landning måste man sitta fastspänd vilket inte Vera gillade. På hemresan skrek hon tills hon somnade och sov från att planet lyfte tills vi landat.
Att  Vera gillar vatten råder det inga tvivel på, om det inte badades i havet skulle hon bada i vår alldeles egna pool. För man behövde verkligen svalka av sig, varmast i Europa under veckan vi var där. Mellan 30-36 grader. Som ni kanske förstår hade vi det ganska så skönt

Utsikten från våran balkong


Ida och Vera duschar vid våran pool


Vera och mamma pussas på stranden


Farfar och Vera badar


Vatten är kul


Svalkar sig i en fontän


Funderar på att förstora upp denna bild och trycka på canvas

Hemma från italien

Kategori: Allmänt

Då var vi hemma igen från en underbar semester med härlig värme och många mysiga stunder.
Kastar ut lite kort som ni kan titta på tillsvidare, mer text och bilder kommer snart