Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Det är cirkus på tv

Kategori: Allmänt

Det är cirkus på tv och barnen sitter som förtrollade och har fastnat totalt i tv'n. Det är bra för då hinner pappa skura badrummet som har fått utstå en brutal avloppsrensning efter att någon fyllt toaletten med våtservetter och spolat och därmed orsakat ett mindre roligt stopp. Farfar bistod som vanligt med goda råd och hjälpmedel, men pappa var den som fick agera kloakman. Det blir till att gömma våtservetterna fortsättningsvis.

Kulturintresserade

Kategori: Allmänt

Familjen fick en IPad av tomten i år. Vera har nästan lagt beslag på den och tittar på allt från filmer till instruktionsvideos hur man bakar barbietårtor och massa annat. Alice hon läser böcker som en riktig nörd. Varje kväll innan hon somnar läser pappa två böcker och sen avslutar hon alltid med en bok själv i sängen i skenet av nattlampan. Den lilla hjärnan går på upptäcktsfärd hela dagarna och hon snappar upp massa nytt hela tiden. En riktig busfia! Familjen vill också passa på att tacka så hemskt mycket för alla fina julklappar!

God Jul

Kategori: Allmänt

God jul önskar Vera med familj.

Löv för mödan

Kategori: Allmänt

I dag har Vera varit med pappa på jobbet och hon var superstolt när hon kom hem för då var det löningsdags. Sprang till mamma och visade att hon fått "löv" för att hon jobbat. Sötnos! Alice och mamma var hemma och pulade och han med en fika och lite ärenden nere på stan innan vi for hem och passade kusin Molly en stund. Vi har med andra ord haft en trevlig dag och skall snart slå in alla julklappar så att det kan bli julafton någon gång.

Bus vid middagsbordet..

Kategori: Allmänt

Snart är det jul..

Kategori: Allmänt

Barnen busar på här hemma. Vi har hunnit träffa mammas kusiner, kusin Axel och alla kusiner på pappas sida när vi firade minijul hemma hos farfar och Berit. Mamma och tjejerna har pysslat, bakat och gjort julgodis och mer skall det väl bli av den här veckan. Vera har sminkat syrran med styling-lådan hon fick av farmor Kerstin och farfar Jakob när de passade henne förra veckan. Lucia firades på dagis och det gick jättebra, Vera är så snäll mot Alice och höll henne i handen hela tiden när de gick i Luciatåget. Första snögubben har gjorts och granen är klädd. Snart är det jul...

Luciaförberedelser

Kategori: Allmänt

Alice sjunger upp, "Blinka lilla stjärna" och "pippa pippa" går på repeat. Lucianattlinnet är strykt och lamporna är testade. Vera och mamma laddade upp redan igår genom att titta på Luciatåget på julmarknaden i Sigtuna.
I morgon blir det lussebullar och varm choklad till frukost, så skall det vara på Luciadagen.

Spa

Kategori: Allmänt

Ikväll ska mamma och Vera iväg på fotmassage medan pappa och Alice får stanna hemma.
Julpyssel på dagis har vi också hunnit med på eftermiddagen. Vi ska fortsätta på det i helgen då det ska bakas och pysslas.

Julmarknaden på Skansen

Kategori: Allmänt

Julmarknaden på Skansen var en mysig men rätt kylslagen tillställning. Vera och Alice fick hemliga julklappar av farmor Inger och vi bjöds på både mat och fika. Vera köpte en jättefin sammetsstrut (enligt henne själv) för en mindre förmögenhet som är avsedd att hänga i granen med godis i. Vera pysslade också ihop en supertjusig smällkaramell och vi tittade på ljusstöpning och köpte ett tregrenat handstöpt ljus med oss hem som är avsett att tändas på julafton. Vera var supernöjd med dagen och sa till farmor Inger på vägen hem att det hade varit en jättebra dag, farmor Inger blev så klart jätteglad och mamma jättestolt över att ha en så tacksam liten tjej. Helgen som var fick vi hjälp med barnvaktande av snälla farmor Kerstin och farfar Jakob, tjejerna hade väl sovit lite dåligt men annars verkade det ha gått bra. Ikväll skall mamma och Vera gå tillsammans på fotvård och Vera ser allra mest fram emot att få lacka tånaglarna men innan dess är det pyssel på dagis som gäller på eftermiddagen.