Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

"Tjenamorse"

Kategori: Allmänt

Är ett av de nya populära orden som kommer från Veras mun. Har ingen aning om vad hon lärt sig detta, känns som ett uttryck som knappt längre används eller....?

Helgen som var tillbringades så här:
På fredagen var pappa och Vera hos pappas moster Sussi och åt middag och jaga katt. Vera kom hem med en hel familj med leksakskatter med tillhörande matskålar och en strålande prinsessklänning. De som hade skämt bort henne den här gången var Sussi och farmor Eva. Vera med familj tackar så mycket.

På lördagen åkte pappa in till Uppsala för att  traditionsenligt gå på is-racing, Vera lämnades hos Berit där mamma senare dök upp. Kvällen tillbringades i soffan där vi myste och hade det bra.

På söndagen var vi en vända hos pappas mormor och morfar, hjälpte till med lite saker och fick en god middag.

Som synes är helgerna ofta fullspäckade och det är då Vera trivs som bäst. Mycket folk och mycket saker att göra!

Bildkavalkad

Kategori: Allmänt

Det var länge sedan vi tömde kameran så här kommer ett gäng bilder på vår prinsessa

 Mys med mamma och pappa i soffan.

 Bråttom ut, knappt så mamma och pappa hinner med på mornarna när vi skall till dagis.

 Elitgymnasten i farten.
 

 Vera med björnmössan på huvudet.


 Vera och faster Ida.


 
Vera i mamma Mu´s knä på junibacken.


 
Glad Vera äter frukost hos moster Jenny.

I helgen var Vera, mamma, moster Emma, moster Jenny och moster Jennys sambos systerbarn på Junibacken och hälsade på Pippi och alla andra figurer i Astrid Lindgrens värld. Vera började med att hitta en lerpöl precis utanför entren som hon föll handlöst i. Mamma torkade av kläderna med näsdukar så gott det gick medans Vera var mest besvärad över att hon blivit smutsig om händerna.

Väl inne var det det massa att titta på, söta små hus att gå in i, ett sagotåg, pippiföreställning och massa annat skoj. Definitivt något att rekomendera om än på en vardag kanske. Var nämligen VÄLDIGT mycket folk där men Vera och de två andra barnen i vårt sällskap var hur snälla som helst och gnällde inte ett dugg över att det ibland var lite trångt och att det var lite lång kö till sagotåget. Lunch intogs på junibacken iform av Pippi-pannkakor, Vera snodde dock moster Jennys köttbullar snabbare än kvickt. Under pippiföreställningen satt barnen som små ljus och tittade storögt utan att säga någonting. Efter besöket på junibacken blev det promenad och tunnelbanetur till Stockholms glasshus, vid det här laget hade Vera somnat men hon vaknade lagom tills vi andra ätit vår glass och var på väg därifrån men hon åt glatt den glass som blivit över.

Efter en intensiv dag med mycket logistiska problem att lösa gällande tre små barns toalettbesök i en storstad så kom vi till slut hem till moster Jenny och lagade till en supersmarrig middag. Vera somnade ovaggad i mammas famn i soffan strax före åtta och mamma somnade inte långt därefter.
Morgonen efter vaknade Vera klockan sex! Snälla moster Jenny tog med sig Vera vid halv åtta och åkte till Fridehemsplan för att köpa mysfrukost. Vera hade skrivit en inköpslista men avvek nog lite från den då de kom hem med bla bullar och mini babybellost!

Vera och mamma åkte hem på förmiddagen, stannade till på Stinsen för att köpa en påskkrans och några påskkycklingar som Vera ville ha. Eftermiddagen tillbringades hos Marre, denna gång på begäran av Vera som uttryckt önskan om att "åka Marre" ett flertal gånger. Tack för fikat!

Efter besöket hos Marre hälsade vi på Ida och Jonte med familj, vi stannade på middag och fika och sen var helgen slut.
Men det kommer snart en ny!

Växtvärk?

Kategori: Allmänt

I natt vaknade Vera och hade ont i tårna! Oj, vilket besvär det var. Pappa fick gå upp med Vera och på hennes uppmaning spola tårna under vattenkranen. Efter lite bök och stök somnade plutten om för att efter en stund vakna igen, åhh hon var så ledsen och ville att mamma skulle blåsa på hennes ben. Mamma blåste och masserade benen och Vera satt i sängen och tryckte i sig en banan och ett äpple. Därefter skulle hon gå på toaletten och slutligen vid 4-snåret somnade vi alla om igen.

På lördag skall mamma, Vera, moster Emma och moster Jenny gå på Junibacken. Förhoppningsvis kommer Pippi Långstrump, eller som Vera säger "Pippi Lompstump", att visa upp sig. Ser fram emot en mysig heldag med massa skoj!

Blöja eller inte blöja

Kategori: Allmänt

Vera använder nästan alltid pottan eller toaletten när hon skall uträtta sina behov. På dagis har de bett att vi skall ta med trosor till henne så hon kan vara utan blöja när de är inne. Igår hade det fungerat hur bra som helst. Dock vill hon av någon anledning ha blöja på sig när hon går dit på morgonen och vi anser att det det där får Vera bestämma över själv, vill hon ha blöja så får hon det och vill hon inte så slipper hon i alla fall när vi är hemma.
I morse så frågade vi om hon ville ha blöja på sig eller om hon hellre ville ha trosor och strunta i blöjan. Till svar fick vi ett klockrent: "Jag vill ha blöja". Det känns nästan som att det är någon annan som pratar när det kommer så långa och klockrena meningar!

Middagskonversation

Kategori: Allmänt

Både i dag och i går har Vera varit väldigt hjälpsam med matlagningen. Igår sköljde hon tomater och dukade fram och idag spolade hon kallvatten över pasta och majs som vi skulle ha i pastasalladen. La upp grönsaker i skålar och blandade ihop dressingen. Tror att hon uppskattar att vara delaktig och förhoppningsvis kanske tycker att det är godare ät äta om hon varit med och lagat maten.

I dag stod det som sagt pastasallad på menyn varpå vi hade kokat gnocchi, när vi suttit och ätit en stund tar Vera en gnocchi och viker ihop den så den får formen av ett korvbröd och utbrister: "Korv med bröd!" HA HA HA HA HA! Såklart skrattade vi åt henne och sen var upprepningscirkusen igång, "Korv med bröd"! HA HA HA............

När vi ätit klart skjuter hon skålen med majs, som är Veras favoritgrönsak, till mamma och i skålen ligger 7 stackars majskorn kvar. "Låda mat, mamma". Måste säga att jag tycker det är väldigt rart av henne att  minnas mammas matlåda. Hoppas det finns något att fylla ut den med, tror inte jag blir mätt på 7 majskorn.

Prinsessan af Kullerbytta

Kategori: Allmänt

Det är Vera det! Hon är proffs på att slå en kullerbytta numera, man behöver/får inte hålla i henne eller hjälpa henne utan hon slår kullerbytta efter kullerbytta i mamma och pappas säng. Självklart får hon stora applåder och applåderar även sig själv!
Bildbevis kommer.

Förmiddagen idag har tillbringats på Stinsen där vi åt sushi till lunch alla tre, Vera köpte en liten Nalle Puh på Clas Ohlsson som hon ville betala själv med pengar hon hade med sig i sin Pippi plånbok.........ända tills vi kom fram till kassan, då vägrade hon att öppna plånboken så mamma fick lösa ut henne i stället. Damen i kassan tyckte hon var smart och ekonomisk! 

Just nu ligger hon utslagen i pappas famn och sover vilket hon gjort i närmare 2 timmar nu. Tillhör inte vanligheten men det beror nog på att hon är trött av allt dansande och skojande igår kväll då vi var bjudna på middag hos farmor tillsammans med pappas moster Sussie och hennes familj. God mat, glatt sällskap och massa dansande framför "Så skall det låta" och  "Let´s dance". Vera älskar att dansa och klarade emellanåt knappt av att stå upprätt för att hon blev så snurrig. Hon visade också upp att hon kan headbanga, ser hur kul ut som helst!

Helgens bilder

Kategori: Allmänt


Ver häller ut mjölk på sin semla..



Vi träffad Timmie i fredags för första gången. Vera är väldigt försiktig, håller sig gärna i närheten men är väldigt försiktig
I lördags fick Vera och farmor vara barnvakt till Timmie. Mer om det kan ni läsa på farmors blogg, http://bieet.blogspot.com/




Farbror Kalle fick ge flaskan till Timmie medans Vera satt och tittade på med stora ögon.



Morfar och Vera busar