Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Vera sover i egen säng

Kategori: Allmänt

Sen några dagar tillbaka har Vera börjat sova i egen säng, det går superbra och hon verkar inte sakna mamma och pappa nämnvärt. Däremot är det nog läskigare för mamma och pappa som saknar sin lilla Plutt mycket.

Lite nya bilder...

Kategori: Allmänt

Lite bilder från de senaste dagarna

image127

Glad skrutt som sitter i soffan

  Sover middag med pappas morfar    Sara, Kalle och Jens i Gustavsberg Helena, Vera och Sara    Glad Jens  Glad Sara

Joller och tumsugande

Kategori: Allmänt

image117


Vera har de senaste dagarna börjat jollra och så gott som möjligt göra ljud ifrån sig, det har till och med börjat komma små antydningar till skratt. Hon försöker också allt vad hon kan att få in tummen i munnen och snutta. Det kan vara svårare än vad man tror men hon övar tappert och avböjer ännu så länge nappen när vi erbjuder henne.

Idag var pappas kusin Lasse och pappas farbror Magnus här på middag. Även faster Ida slank in och åt. God mat och trevligt sällskap, jag tror alla var nöjda.

               
Ett paket...............           Med en spargris i       Veras lilla rum             Vera och mamma myser

 


         
Vera i knät på Magnus   Försöker suga på tummen

Minisemester i Hudiksvall

Kategori: Allmänt

image104

Idag kom vi hem från en 4 dagar lång minisemester i Hudiksvall där vi hälsat på mammas mormor och morfar. Vi har ätit gott, shoppat och myst. Vi är alltid efterlängtade av Ruth och Sten men den här gången var nog Vera än mer efterlängtad än hennes föräldrar. Om det skulle varit möjligt hade nog Vera fått stanna i Hudiksvall om hon velat.

Resan på ca 28 mil gick över förväntan, vi behövde inte/vågade inte stanna en enda gång då Vera sov gott i bilbarnstolen. Den här gången lyxade vi till det och bodde på hotell så nu har Vera klarat av det med.

När vi kom hem fick Vera bada tillsammans med sin nya badanka som pappa köpt, lite senare på kvällen läste Vera med lite hjälp av mamma sin första bok. Boken var " Vinter hos Plupp" som mamma haft kvar sen hon var liten (hon fick boken av sin farmor och farfar). Om Vera tyckte om boken vet vi inte men det kom i alla fall inga protester och hon kanske kände igen sig för när hon låg i magen så kallades hon för just Plupp.


                    

    



     



 

Farfar fyller år!

Kategori: Allmänt

Har solen har kommit för att stanna...? Annars får man väl göra sitt bästa för att "klimatproblemet", som en del kallar det, ska försämras. Det ska tydligen göra att det blir varmare...

Pappas Mormor Ilona och morfar Josef bjöd på lunch i torsdags, alla som varit där på lunch vet hur mycket god mat det innebär...
  

Pappas kompis Johan var här med sina två barn , Leona 4 och Elias 2. Det var full fart från första stund :-) Ett besök på Korvis och en glass på stan roade både barn och vuxna.
Dom verkade ha haft kul i alla fall då Leona frågade om hon fick sova över (tillägas ska att hon träffat oss i 3-4 timmar)

 

Imorgon fyller farfar 48 år, vi var där redan idag för att fira med god mat och dryck. Vera gav farfar en bok, "killen vid grillen" samt en tröja med ett foto på sig själv. Pappa Kalle tog med sig ett par goda öl och sen var det fest.



Om ni nu ska gå och äta ärtsoppa eller något liknande bör ni sluta läsa nu...
Här kommer nämligen en bild på hur det kan gå när man har Vera i knät utan blöja. Vi informerade Berit om riskerna som svarade med "den risken tar jag" :)
image89

Dryga 6 kilo

Kategori: Allmänt

Allt såg så bra ut på läkarbesöket idag. Vera vägde 6030g och mätte 58,5cm. Reflexer, svarsleenden och massa annat bockades av på checklistan och det är ju alltid skönt att veta att allt är OK.

Kvällen tillbringades hos Pontus och Malin (våra fd grannar) där mamma och pappa grillade. Smarrigt!

Godnatt!

2 Månader!

Kategori: Allmänt

Idag blir Vera 2 månader! Tiden går riktigt fort och hon växer så det knakar. Vi skall lite senare på eftermiddagen iväg på 2 månaderskontroll hos barnläkaren på BVC. Vi får hoppas att hon kan få en OK-stämpel men det skall nog inte vara några problem. Rapport avlägges senare.

Pappa har matat Vera idag, inte ammat så klart men gett lite av mammas mjölk. Vera tyckte nog att det var lite konstigt men smaskade i sig så gott det gick. Övning ger färdighet.

image84
Pappa matar.

image85

Mätt Vera.

Moi mukulat!

Kategori: Allmänt

Japp, då var Veras första "utlandsresa" avklarad! En dagstur till Mariehamn......
Vera, mamma, pappa och farmor åkte från Kapellskär till Mariehamn i går. Vi "vuxna" tyckte det var trevligt, Vera var föga upphetsad. Sov ungefär 99,99% av tiden vi var där och hon verkade också digga båtens flow då hon så snällt sov i vagnen.

Frukost intogs på båten, lunch/middag intogs i Mariehamn för att slippa hysterin vid buffén på båten då den var rätt liten och det inte fanns så mycket plats för barnvagnen. En tur i taxfreen hans också med, vuxengodis till Pappa och barngodis till Mamma.

image81
Fikapaus i parken. För Vera alltså...

image83´
På båten.

Tema Sova

Kategori: Allmänt

Nu när Vera ligger och sover i sin egna säng en stund vill vi passa på att blogga lite med temat sova.

De flesta tycker ju att det är skönast att sova i sängen men inte Vera.........

image78
I Pappas famn

image79
I bilbarnstolen

image80
eller varför inte som Superman??

Uppdaterad topp 5

Kategori: Allmänt

Topp 5

Mammas mat
Bli buren med ansiktet framåt så man kan spana
Kissa och bajsa utan blöja
Sova i bilbarnstolen
Suga på pappas tumme

Botten

Bli buren på armen som en bebis

Vera är duktig

På att sova på nätterna och tar gärna en lååång sovmorgon

Pappa har semester!

Kategori: Allmänt

Äntligen har pappa semester, som vi har längtat! Första dan på semestern tog vi det lugnt på dan, sen var pappa på fotboll, Djurgården mot Gävle på stadion. Då passade Vera och mamma på att hälsa på moster Jenny som inte bor alltför långt därifrån. Mormor slank också förbi och bidrog med lite smarrig libanesisk mat. Efter maten var det moster som gällde för hela slanten, Vera tyckte det var alldeles underbart i famnen där och somnade som en säck potatis.

image76
I mosters famn.

image77
Trött.
 
Idag har vi varit och lunchat nere i Sigtuna sen tog vi en sväng till Fullerö Handel och införskaffade en rosa mätsticka till Veras rum.

Vera har återigen börjat hitta lugnet på kvällarna. Två kvällar i rad  nu har vi INTE behövt bära omkring henne i bilbarnstolen för att hon skall sova. Låter rätt knäppt men det är faktiskt det vi har fått göra för att hon skall kunna somna de senaste kvällarna. Bortskämd? Mycket möjligt, men så är hon ju också vår prinsessa!!

Nu till det viktigaste! Veras pappa har blivit sjuk, han har jätteont i halsen och vill hälsa att det är jättesynd om honom. Så det så!

Bröllop

Kategori: Allmänt


I går var Vera på sitt första bröllop, Berits (Veras bonusfarmor) dotter Jenny och hennes kille Erik gifte sig i Linnéträdgården i Uppsala. Mycket fin ceremoni och trevlig fest. Vera skötte sig alldeles utmärkt, låg och myste i vagnen för sig själv under middagen och sov korta stunder men allra mest var hon vaken och spanade runt.

Nedan en bild på det stiliga brudparet.
image73


Pappa och Vera dansar. Då har mamma och Vera blivit uppbjudna lika många gånger var.........
image74


Lilla prinsessan precis innan vi skulle åka hem 21.30. Klarvaken!
image75