Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Feber

Kategori: Allmänt

Just nu ligger Vera däckad på soffan med nästan 40 graders feber, det slog till nu på eftermiddagen utan någon som helst förvarning. När vi kom hem efter att vi varit på Eurostop med Ida och Jonte satt Vera i bilen, mumlade något och gav ett allmänt förvirrat intryck. Önsekmål om att få sova på soffan samt en slurk vatten sen var det godnatt!

Hoppas det går över raskt.

Tuttisar

Kategori: Allmänt

Vera är tycker det är supermysigt att mysa genom att sätta ner handen i bh´n och hålla handen på tutten, inte alltid mammas det finns andra kvinnor i Veras närhet som fått erfara detta också.
För att på något sätt bekräfta sitt gillande till tuttar så sa hon häromdagen på allvar i både röst och blick....
Vera: "Mamma, jag tycker om tuttar".
Mamma: "Jo, mamma vet" (Skrattade inombords och tänkte: Tala om nåt jag inte vet)

För att ytterligare bekräfta sin kärlek till tuttar så utbrast hon morgonen efter på bebisspråk till en halvnaken mammas tuttar. " Åhh, hej tuttis! Mamma titta tuttis! " Klappade lite försiktigt och såg kanonnöjd ut.

Vera förgyller verkligen vårat liv med sina roliga kommentarer och upptåg.

Undra förresten vems gener det är som styr den villkorslösa kärleken till "tuttisarna" ?

Överhettat PS3

Kategori: Allmänt

Överhettat PS3? Börjar fundera på om det snart kommer bli ett faktum hos oss. Vera har nämligen förälskat sig i Emil i Lönneberga så hela filmen går minst 2 ggr varje dag. Häromnatten drömde hon till och med mardrömmar om snickarboa! Men hon får gärna titta på detta för om det finns några bra svenska filmer så är det väl filmatiseringarna av Astrid Lindgrens böcker?

Vi kollar inte bara på film, idag hälsade vi på Ludde som fyllt år, tog en vända på stan och hälsade på mammas farmor och farfar på landet i Bålsta.

Bröllop,Furuvik,bad och 50-årskalas

Kategori: Allmänt

Karin och Eriks bröllop var vi på förra helgen, en otroligt trevlig tillställning. Tack!
 

Mamma har varit på husbils tripp till Mariestad under veckan med Marre och Carro, men nu är hon hemma igen.
Pappa och Vera tog med farbror Olle och Timmie till Furuvik zoo. Mycket trevlig och Vera trivdes som fisken i vattnet bland Timmie och alla dessa djur. Aporna var en klar favorit och hon vill gå tillbaka nästan hela tiden.
  

Natten mot onsdag skulle även pappa bort så hon fick sova över hos mormor Ilona och morfar Josef, gick hur bra som helst.

I torsdags åkte vi till pappas moster Sussi där Vera fick stanna några timmar. Mycket bad blev det :)

I morgon är det dags för farfar att firas, han fyllde nämligen 50 här i veckan. Hantverkartema är det som gäller på festen. På med blåbyxorna..

Vi har fått ett husdjur i vår morotsland, han kommer fram nästan varje kväll. Vera är förstås överförtjust i sin prins.


För övrigt så utvecklas Vera i rasande takt, speciellt när det gäller språket. Hon kan tex räkna till tretton!
När hon väl somnat för kvällen sover hon hela nätterna. Med undantag för om hon sover i sin säng förstås, då tassar hon över till oss mitt i natten.

Första semesterveckan

Kategori: Allmänt

Första semesterveckan börjar dra mot sitt slut. Vi har hunnit med en hel del. Den längsta utflykten blev en tripp till Åland över dagen, ett stort gäng med syskon med respektive, barn och farmor. Vi hade det riktigt bra och passade på att besöka ett äventyrsbad då vädrets makter är svår att styra över.

En övernattning på mormor och morfars kolonilott har vi också hunnit med, riktigt mysigt.
Blåbär/smultron har plockats i skogen med gott resultat.

Imorgon ska vi på Erik och Karins bröllop, det ser vi fram emot.


              

Bröllop

Kategori: Allmänt

På lördag åker mamma och pappa på bröllop i Söderhamn medan Vera stannar hemma med mammas syster Jenny som barnvakt. Dom kommer säkerligen få en härlig helg tillsammans, förhoppningsvis lyssnar hon mer på moster än på sina föräldrar Vi har inget att jämföra med men det känns som att vår tvåring har fått en ordentlig sväng av "tvåårstrots". Humöret åker bergoch-dalbana och många gånger kan man bara skratta åt det.

Första utvecklingssamtalet

Kategori: Allmänt

I går var det dags för första utvecklingssamtalet på dagis, mamma fick lite känslan av att gå på ett av sina kvartssamtal när hon var liten. Mycket fungerar väldigt bra för Vera dock var det några saker hon behövde öva på.
Städa : )
Vänta på sin tur.....

Hon är i alla fall bra på att vänta på sin tur när det gäller att städa... : ), ingen brådska där inte.
Vad gäller städningen så är hon en jäkel på att använda rengöringsspray och torka överallt men det var nog inte sån städning fröken menade.

Hon är tydligen bra på att rita ringar så fröken konstaterade att det kommer nog snart gubbar också, hjälp tänkte mamma skall man ha koll på vad de ritar också? Hade hoppats att det räckte med att se till att hon inte ritar på väggarna!

Summa summarum så verkar vi ha ett rätt så normalt barn med gott självförtroende och stark vilja!

Idag är Vera och pappa hemma då hon åkt på öroninflammation, hon har varit lite argsint på grund av förkylningen och öronvärken i dagarna två men i morse verkade humöret ha vänt så de får nog en mysig dag tillsammans.