Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Står och kryper

Kategori: Allmänt

I fredags var det en liten Vera som inte var så sugen på att sova, så när Kalle kom in i sovrummet står den lilla damen upp i spjälsängen! Såg rätt gulligt ut med en arg liten tjej som stod och skakade galler :). Så numera ställer hon sig upp om hon inte vill sova vilket har resulterat i att hon somnat sittandes några gånger när hon inte orkar stå längre. Plutten håller på bli stor...och idag kom hon krypandes/hasandes från vardagsrummet in i köket. Hjälp vad fort det går!

I helgen hade vi barnvakt och var i väg över natten, det hade gått ganska bra. Hon hade varit lite ledsen men det gick över och hon blev väldigt glad när vi kom hem. Hoppas vi inte avskräckte barnvakten från att skaffa egna barn!! Mamma och Pappa hade också längtat som sjutton efter Vera.


En anledning till att man ALDRIG skall vända ryggen till....

Kategori: Allmänt

image366
mmmm, lime är gott.


OBS! Inget att se för den som är känslig!!!

I helgen var vi på babysim och trots att det var ett tag sen sist verkade Vera känna sig väldigt hemma, hon var superglad hela tiden och såg ut att trivas mycket bra i vattnet. Vera har också blivit duktig på att vinka, oftast med båda händerna samtidigt.

I dag när Vera satt och lekte tyckte mamma att det var en bra idé att passa på att lufta rumpan lite (Veras alltså). Vera verkar ha tagit det här med klimathotet på allvar och kände förmodligen att hon ville göra sitt för att minska på sopberget, så hon beslöt sig för att gå på toaletten i vardagsrummet. Visst har väl det hänt förr men då har det oftast gällt nr 1... Mamma blev inte lika glad när hon fick se resultatet men Vera verkade mest förundrad över vad hon åstadkommit!



Sätter sig upp!

Kategori: Allmänt

Vera satte sig upp själv för första gången igår! Tiden går fort och det händer nya saker nästa varje dag.
Frågar man var lampan är åker huvudet bakåt och blicken upp i taket. Annars försöker vi tolka hennes ljud, ibland kan man höra mamamamam (vilket låter väldigt likt mamma), även lampa, pappa och Ida kan man inbilla sig att man hör ibland.

   
Solbrillor är ett måste när solen tittar fram


Här med moster Jenny

Vera äter gärna mamma och pappas mat, här smakar hon spagetti. 
image364

I veckan...

Kategori: Allmänt

Har vi lekt med Lea och Clara, varit ute på lite promenader, hälsat på mammas farmor och farfar, hälsat på hos Berit och haft besök av Marre och Carro. Fullt upp med andra ord, precis som vi vill ha det.

              
3 sötisar                       Clara                              Fikar med mamma     Vera har fått foppatofflor

Vera har också hunnit med att "fylla" 8 månader och då kom pappas mormor och morfar förbi med ett par söta byxor och en tröja till Vera, tack så mycket!

Mycket händer just nu, igår stod Vera upp själv för första gången, några sekunder bara men det såg rätt stabilt ut. Förra veckan reste hon sig upp själv med hjälp av handtaget till spisluckan.
Mammas och pappas mat börjar också bli väldigt intressant, skorpor, keso och yoghurt och majs är något Vera gärnar smakar på. Annars är avocado också en favorit.

Haklappen är Veras största fiende och i kombination med att hon vill hjälpa till att äta själv är det inte så svårt att räkna ut att det blir rätt kladdigt. Pincettgreppet övas stadigt och hon har börjat mmmma när hon äter nåt som är gott. Näst största fienden blir den som vill att hon skall ligga ner när hon skall få en ny blöja så nu har vi införskaffat "byxblöjor" för att slippa bråka varje gång.

Vikt 8,6 kg och längd 70 cm och håret har börjat växa!


image359

testar ett litet videoklipp

Kategori: Allmänt

Lite nya bilder...

Kategori: Allmänt



Första turen i pulkan


Väntar på en klyfta clementin

image353
Hejar på Sverige i JVM-finalen
image354
Hjälper mamma att laga mat

Nytt år...

Kategori: Allmänt

Nyårsafton var en lugn tillställning hos oss, god mat och mys i soffan. Vera åt spagetti bolognese till middag och festade även loss på lite avocado. Vindruvsdrycken Kalle köpt hem till Vera (substitut för de alkoholhaltiga dryckerna hennes föräldrar intog)  föll inte i smaken och den lilla damen knep vänligt men bestämt igen munnen. Eftersom det var nyårsafton slog Vera på stort och sov hela natten från 20.30-06.30 utan en endaste liten matpaus!

Det gjorde hon dock inte natten innan, då Kalle snällt fick gå upp vid midnatt och röra ihop lite gröt som hon gladeligen tryckte i sig. Mamma hade nämnligen flytt hem till mormor för att få sova en hel natt på länge. Det gick ju alldeles utmärkt så nu kanske mamma kan åka i väg på en tjejhelg snart?! 

       
                                                                           Kalle lyckades fånga nyårsraketerna på bild