Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Vera "pruttar" och skrattar

Kategori: Allmänt

Förra veckan.....

Kategori: Allmänt

gick i släktens tecken, besök hos pappas mormor och morfar, pappas farmor och farfar, mormor och morfar,moster emma, farfar och Berit, faster Ida & co och farmor. Förutom det var även pappas jobbarkompis Mats och hans fru och lille son här och hälsade på. Pappa och Vera var även på barnens djungel som är ett lekland där Vera röjde loss som en galning.

I fredags em hann Vera och mamma med att träffa Lea och Clara. Clara hade en gammal studsmatta ("80-tals studsmatta" utbrast jag när jag såg den, i alla fall en liten studsmatta och inte en såndär enorm som står i var och varannan trädgård numera), den tyckte Vera var superkul!

I lördags var det kräftskiva hos mormor och morfar, bussen på kvällskvisten hem och Vera däckade på mammas axel när hon skule borsta tänderna.

Igår var det svampplockning på schemat, fångsten blev liten men Vera var nöjd ändå och satt så snällt i bärryggsäcken på pappas rygg hela tiden!!!

Idag testade pappa öppna förskolan (Vera har ju varit där förr) och de verkade nöjda båda två. Vera kände nog sig hemma och gick loss på rutchskanan som vanligt. Eftermiddagen tillbringades hos Kerstin och Jakob.

Nya ord:
Kocka = Klocka, tankä = Tandkräm, Kor = Skor, Pom = Plommon

Nya "trick":
Pottan har fått sin första riktiga påhälsning, tidigare besök har varit resultatlösa men i förra veckan lyckades hon. Kanske en engångsföreteelse, kanske inte?

Klättrar upp i vagnen som står intill dörren för att komma åt handtaget på ytterdörren och öppna den. Så numera är det låst dörr som gäller.


Trött tjej i tvättstugan




Helst köra själv


I bollhavet på barnens djungel


Skogsmullar

Bakar

Kategori: Allmänt

Härmapa & bagare

Kategori: Allmänt

Nu är Vera inne i en period då hon härmar det mesta vi säger, låter faktiskt rätt kul! Duktig, skor och mer är exempel på saker hon repeterar. Hon förstår nästan allt vi säger även om hon låtsats som att hon inte gör det emellanåt.

I fredags var vi och hälsade på mammas kusiner, Jens och Sara, det tyckte Vera var väldigt roligt. Hon hoppade studsmatta, spelade fotboll, åkte rutschkana och lekte på lekplatsen. Vi hann med att äta lite middag och fika lite glass också innan vi åkte hem.

I dag har det regnat mest hela dagen så vi har tillbringat den mesta tiden inne och man måste ju aktivera sig då med så Vera fick visa prov på sina bakkunskaper och svängde ihop en äppelkaka. Efter det fick vi torka golvet och bada bagaren, men vad gör det när kakan blev supergod!

I fredags fick Vera sitt andra getingstick. Tuff som hon är försvann tårarna ganska fort trots en ordentlig svullnad på armen.





















Sköna sommarbilder

Kategori: Allmänt

















Internet fungerar!

Kategori: Allmänt

Äntligen har vår internetleverantör lyckats sparka igång internet drygt 1 månad efter att vi flyttat in! Nu lovar vi att uppdatera ofta. Pappa styr över hemmet nu då mamma har börjat jobba igen och det verkar fungera alldeles utmärkt. Vera kör på i samma tempo som alltid och börjar prata allt mer, ibland obegripligt men ändå :)
Några ord som har dykt upp är bumm = Oboy, mea = Mer, bann = banan, ba = bajs. Hon förstår också mycket av det man säger, hon hämtar saker när man ber henne, går och slänger skräp i sopkorgen (tar dock med sig  skräp där ifrån ibland), sätter igång diskmaskinen när vi skall diska osv. Hon är så duktig!

Vill avsluta med att skicka en stor fet flugsmälla i huvudet på den elaka geting som stack Vera i handen idag, hon grät i 30 minuter efteråt. Men det är klart att det gör ont, Kalle fick ett stick för två veckor sedan och han pratde i flera dagar efteråt om att det gjorde ont så då kan man ju förstå att plutten var ledsen. 

Återkommer med bilder så snart som möjligt. Godnatt och sov gott!