Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

"Inte sitta här", julfirande och ny säng

Kategori: Allmänt

"Inte sitta här"blev Plutts första tre-ords-mening, i alla fall som mamma och pappa har hört. Hon satt på sin stol i köket och uttryckte tydligt att hon inte ville sitta kvar på sin plats. Tidigare har hon bara sagt "sitta" och pekat på en annan stol runt bordet som hon hellre velat sitta på.

 Vera och hennes polare

Förutom att Vera hunnit med att prata i massor och umgåtts med Teletubbisarna har vi hunnit fira jul i massor.
På julafton var vi hemma hos mormor och morfar och fick såklart massa fina klappar och god mat. Sedan åkte vi till Farfar och Berit och fick även där massa julklappar och ännu mera god mat.

 Där träffade även Vera lilla kusinen Sonja och vips kändes Vera helt plötsligt jättestor.

 Vera får en fin speldosa.

 Vi sov över hos Farfar och Berit så på juldagen fick Vera öppna resten av sina julklappar hon somnat ifrån kvällen innan.

 På eftermiddagen var det dags att fira jul med farmor och pappas mormor och morfar och även där blev vi bjudna på god mat och fick ännu flera klappar.

 Vera leker med julklappståget.

 Sexton (16) julklappsankor har flyttat in i badrummet!

 På annadagen åkte mormor med oss till Ikea där vi införskaffade bord och stolar till Veras rum och såklart skulle Vera gå i snickarfarfars fotspår och hjälpa till att snickra ihop möblerna.



Till middag blev det sushi och det passade Vera alldeles utmärkt. (Pinnarna i handen är inte ett arrangemang av hennes föräldrar utan det var Vera som ville ha dessa att äta med, vadå man kan väl spetsa sushin??)

I går sov Vera över hos farfar och Berit så då passade mamma och pappa på att åka och köpa en stor liten säng till Vera och i kväll premiärsover Vera i den. Återstår att se om/när hon tassar upp till mamma och pappa i natt.

Tack för alla julklappar och god fortsättning!

Granen

Kategori: Allmänt

Tur att vi inte har en riktig gran!
Granen blev inte bara golvad i samband med att Pappa och Vera skulle klä den. Efter första knockouten fixade mamma till grenarna och pyntet så att granen blev någorlunda fin...en stund.
Helt plötsligt åker granen på däng av Vera igen så det var bara till att fixa till den igen och går plockade hon av kulorna så hon hade hela famnen full och gjorde ett massutkast av julgranskulorna på golvet. Mamma var snabbt framme och hängde tillbaka de igen men då plockade Vera bort kulorna igen. Så nu hänger hälften av kulorna i granen och den andra hälften ligger bredvid.

Men julen är väl ändå barnens högtid och tycker Vera att det är fint med en halvklädd julgran så får det vara så! (Vad vuxet det lät, kom det från mamma??!!)

Om det inte blir något nytt inlägg innan julafton vill vi önska er en GOD JUL!

Julgran

Kategori: Allmänt

Idag klädde vi vår ståtlig julgran. Nja kanske inte men en liten plastig sak i alla fall.

Packar upp kulor, glitter och annat som ska hänga där


Och så upp i granen


Här ledsnade vera och gav granen en "lätt" knuff


Till slut stod den där, med glitter och allt


I morgon ska Vera baka julgodis med mormor, morfar och Emma

Fotografen

Kategori: Allmänt

Vera fick stanna hemma sista dagen som hon skulle ha gått på dagis i år. Det går nämligen magsjuka på dagis och vi ville minska risken för att hon skulle på smittad, så pappas farmor Kerstin och farfar Jakob ställde upp.
Vera var inte riktigt sig själv och sov mer eller mindre mellan kl 13-15:30 och magen var inte 100% men vi tror och hoppas att hon har klarat sig, det har nämligen varit 110 här hemma ikväll och inte ett minsta tecken på magsjuka. 


Vera fick tag i kameran och har lyckats få i väg ett 20-tal kort. Mer eller mindre lyckade
 

Vi skickar också en hälsning till pappas morfar som fick en pacemaker inopererad igår. Allt har gått bra och han är hemma. Vi kommer och hälsar på så fort vi är säkra på att Vera inte fått någon släng av magsjuka.

Vi tjuvstartade lite idag, Vera fick öppna ett paket med en verktygslåda i. Hon hade nämligen fått tag i pappas "riktiga" låda vilket inte kändes så säkert. Roligast prylen var nog borrmaskinen som hon direkt förstod hur den skulle användas. Hon sprang runt och borrade och lät som en borrmaskin gör, "brrrrrr" 

Nära till jul

Kategori: Allmänt

Nu är det inte långt kvar till jul, 10 dagar. Vera gör allt för att komma in i julstämning, äter clementiner, dricker julmust, lyssnar på en barncd med julsånger och älskar att ta långa varma bad.
 
I fredags var det luciafirande på dagis. Vera var så söt även om hon inte sjöng med sina starkaste toner, satt mest och såg förvånad ut över all uppståndelse


I lördags fick Vera besök av Lea. Efter lite fika blev det ett gemensamt bad



Och i söndags hälsade misans kusiner på med föräldrar. En promenad ner till julmarknaden blev det enligt tradition. Vera packade vi ner i vår ryggsäck, skönt att slippa trängas med en barnvagn bland allt detta folk.
Pappa och Vera han även med att åka till badhuset på förmiddagen medans mamma var hemma och städade.

Canvastavlan har äntligen kommit, blev en härlig färgklick på väggen.


Ibland får Vera som hon vill...

...som här när hon vill ha sin smörgås i badet.

Det är lite si och så med att sova på nätterna just nu, vaknar, gråter en stund för att sedan somna om ett par gånger varje kväll/natt. Det är säkert mycket intryck från dagis. Blir förhoppningsvis bättre snart..

Pottproffs

Kategori: Allmänt

Nu är Vera frisk igen, hostar lite men hon är  pigg och febern har lyst med sin frånvaro i 3 dagar.

Under tiden vi varit hemma har hon knappt förbrukat några blöjor alls, hon är jätteduktig på att säga till när hon behöver gå på toa och har hon inte sagt till ser vi till att hon får gå ungefär varannan timme. Se om detta kan hålla i sig på dagis månntro? Vi får väl fortsätta öva på hemma och hon kommer ju vara hemma en del över jul och nyår så då kanske rutinerna kan sätta sig ordentligt.

Veckorna bara rullar på och nu är det bara 2 "hela" veckor kvar till jul, dags för Vera att sätta igång att virka grytlappar och lägga pärlplattor så vi har något att ge släkten i julklapp :)

Trevlig andra advent!

Dagissjuk

Kategori: Allmänt

Då har det börjat, dagissjukan. Feber och hosta har drabbat Vera efter ett par veckor på dagis. Mamma vabbade i onsdags, igår var Ida liedig och tog hand om vera och idag vabbar Ida då mamma och pappa har mycket att göra på sina jobb.

Vera pratar mer och mer och kan härma allt man säger. Att blåsa ut ljus och skala clementiner är en riktig höjdare just nu.
Försökte tala om för Vera att hon  har fått en kussin (Jenny och Eriks dotter Sonja) men det gick sådär
Pappa: " Vera, vet du att du har fått en kusin idag?"
Vera: "Nej"
Pappa: "Är det inte roligt att du har fått en kusin?"
Vera: "Nej"
Pappa: "Har du en kusin?"
Vera: "NEJ!"

Kanske vet hon om att hon inte längre kommer få all uppmärksamhet. :)

Bakdag

Kategori: Allmänt

Igår bakad vi större delen av dagen. Bullar, pepparkakor och julgodis stod på agendan. Vera gjorde sitt bästa för att få vara i centrum, vilket resulterade i tre bad igår. Om ni tittar på bilderna förstår ni nog varför...