Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Navelludd!?

Kategori: Allmänt

I går morse var mamma och Vera inne badrummet samtidigt. Vera får syn på ett stort begagnat tuggummi som hon (hoppas jag) med största sannolikhet lagt på handfatet tidigare.

V: Mamma, vad är det där?
M: Jag vet inte (spelar dum då jag inte vill tala om för Vera vad det är med risk för att hon stoppar tillbaka det i munnen).
V: (tyst en stund) Kanske navelludd?
M: (Skrattar) Ja, kanske det!


Mycket, massor och lite till.....

Kategori: Allmänt

...är det vi hunnit med sen sist.

Vi har badat, picknickat och grillat lite varstans. Vi har firat moster Jenny som fyllt år, varit hos ett par vänner på deras sommarställe i Söderhamn och sedan fortsatt upp till Hudiksvall för att hälsa på mammas mormor och morfar. Trippen till Hudik var lite spontan och därför tog vi denna gång in på stadshotellet, lyxigt, Vera och pappa hann med att ta ett morgonbad i hotellets pool innan frukost.
Apropå lyx så fannas det ingen vattentoalett hos våra vänner i Söderhamn, däremot ett utedass som Vera tyckte va wow! Hon påpekade flera gånger att det luktade fräscht och tvingade med pappa dit stup i kvarten :)

Vi har besökt Ulva för att plocka massa jordgubbar och kokat sylt och fryst in massa bär.

Aice har varit hos fotografen och bilderna blev såklart jättefina, gipsavtryck har vi gjort på hennes fötter också nu när hon blivit 6 månader precis som vi gjorde med Vera.
Alice sitter för övrigt väldigt stadigt nu och hon har vänt på sig HELA 3 gånger (fast det har bara mamma fått se). Hon söker också upp lampan med blicken när någon frågar "var är lampan".
Skrattar gör hon ju som vanligt åt Vera men några gånger har de blivit "osams" och det är när Alice fått tag i syrrans kalufs och drar tills det tar stopp. Vera blir dock inte arg på henne utan nöjer sig med att vi säger till Alice på skarpen att hon gjort fel och inte får göra så :)
Dubbelvagnen kallar jag numera för kompisvagnen för det är precis så det känns, som att det är 2 kompisar som sitter bredvid varandra i vagnen.

Vera säger massa kloka och förståndiga saker, frågar och funderar mycket den lilla tid hon sitter still. Hon är tempramentsfull och supergenerös med kramar och pussar. Hon är också väldigt givmild och social och bjuder gärna hem folk på fika och middag! :)

Igår sov Vera hos mormor och morfar och det hade gått så bra så, Alice var också borta några timmar i går kväll. Hon fick vara hos farmor som hade haft det så arbetssamt så! Alice sov när jag lämnade henne och hade ännu inte vaknat när jag kom tillbaka dryga 3 timmar senare! Tack för hjälpen!


Nu ser vi fram emot att bada mer, träffar släkt och vänner och fortsätta njuta av den underbara sommaren!

Semesterskoj i värmen!

Kategori: Allmänt

Mycket har hänt! Här kommer en bildkavalkad från senaste veckan. Pappa är hemma från Norge och nu har hela familjen semester tillsammans. Har blivit en del dagsutflykter och mycket bad för att svalka sig i den sköna värmen.

Alice har varit på sexmånaderskontroll där vågen visade på 7.8 kg.


Vera och Alice leker
 

Pappas fiskebilder från Norge
  

Smultrontjej               Spännande ballong
 

Hammarskog i Uppsala med djur från 4H-gård
 

Utflykt med moster Jenny till "grönan"
    

Utflykt till Furuvik med farmor, Timmie och Timmies mormor
    

Vera med glasögon     Alice blir matad av farfar Jakob
 

Två galna tjejer som oftast har väldigt kul tillsammans
   

Alice svalkar sig i baljan