Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Bilder från veckan

Kategori: Allmänt

Vera med kusin Timmie


Alice


Vera och Alice myser i soffan


Vera ville göra som pappa gjort kvällen innan, spela bowling. Så vi annordnade en miniturnering här hemma


Alice i Veras knä

Gymmet

Kategori: Allmänt


Fina systrar

I går var det dags för bvc-besök igen. Alice följer kurvorna precis som hon ska, 6 veckor gammal väger hon 4775g och är 55 cm lång. Dock har hon fått eksemliknanade utslag i ansiktet sedan två veckor tillbaka så nu är mamma satt på mjölkfri kost de närmsta två veckorna för att se om utslagen i ansiktet försvinner. Det kniksiga är att det är ju mjölk i det mesta. Har nu inhandlat diverse mjölkfria produkter, såsom smör, havremjölk, sojagrädde osv. Sen blir det till att undvika det mesta köpebrödet, pulversåser osv. Skönt att det bara är i två veckor och hoppas att man inte behöver använda de nya kunskaperna sen.

Sedan helgen har vi hunnit med att gymma och prova babysittern. Vera tycker att det är superkul med alla "nya" leksaker som tas fram och kan nog inte riktigt förstå att det faktiskt är hennes gamla leksaker som vi plockar fram igen. Rensa i Alice klädlåda måste vi nog göra någon dag för nu är storlek 50 ett minne blott.


Gyminstruktören och hennes adept.

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Kategori: Allmänt

De två senaste nätterna har Alice haft en lång vakenperiod. Dessutom vaknar Vera med jämna mellanrum och vill att mamma skall sova med henne i hennes säng och kör dessutom någon slags "antipappa-kampanj" då han inte får röra henne, inte titta på henne, inte sova i samma säng osv osv.

Men i natt sov Alice mellan 23.00 och 05.40! Vera vaknade dock vid 04.20 och var hungrig och sa att hon vill sova i pappas säng men att han inte fick titta på henne! Efter att mamma fixat välling och sagt till Vera att hon inte skulle bråka med pappa så somnade hon efter en stund om.

Skönt att få sova förhållandevis många timmar i sträck! Bara hoppas att det upprepas i natt :).

Helgen som var - och helgen som kommer

Kategori: Allmänt

I lördags var mormor och morfar här på frukost, börjar bli en trevlig tradition!
Efter det var vi ute och matade fåglarna och var i väg och handlade lite grann.

På kvällen kom pappas mormor och morfar förbi med lite kläder åt Alice och Vera och de blev kvar på middag, trevligt att få kunna bjuda igen någon gång!

På söndagen var vi och kollade på Vikingarännet och Vera och pappa tog sig en varsin varmkorv nere på våfflan strax efter nio. Vera får nämnligen numera en väldigt kurrande mage så fort det finns ett ställe man kan köpa korv eller fika på :). Lagom till lunch kom farmor och en stund efter det faster Ida och farbror Olle med familjer för pulkaåkning. Efter det så blev det bullkalas för både stora och små.

Vera somnade på soffan kvart i sex så mamma och pappa fick fira alla hjärtans dag med att äta middag i lugn för en gångs skull.

Helgen som kommer är om möjligt än mer fullspäckad, på fredagen är mamma bortbjuden. På lördagen är det 75-årskalas för pappas farfar och på kvällen skall pappa ut på partaj och på söndagen skall vi fira pappas mormor Ilona.

Status vad gäller Vera och Alice är som följande:
Alice sover, äter och gör i blöjan. Ler gör hon också och det värmer i hjärtat!
Vera är som en studsboll, överallt och ingenstans. Humöret går upp och ner, lyssnar ibland och ibland inte alls. Samtidigt som man kan bli tokig på henne i emellanåt så lider man också med henne för det är så tydligt att hon inte riktigt vet vem hon är. Ibland liten, ibland stor, ibland duktig och ibland superbusig!
Det är inte alltid lätt att vara liten men det är bara att kämpa på och hon är ju världens mysigaste tjej. Man blir alldeles varm inuti när hon kryper upp i ens famn och säger: "Mamma, jag älskar dig".

Det här är vad vi gör en fredagkväll :)

Kategori: Allmänt


Så här kan det gå när hela familjen är uppe klockan 5 på morgonen. Klockan är nu 18.00 och 75% av familjen sover! Man kanske ska smita ut...?
Fast först måste jag passa glassbilen så vi inte missar att handla från den, det får bli mitt ansvar nu när Vera har somnat :)


Alice - 1 månad

Kategori: Allmänt

I dag blir Alice 1 månad gammal och Vera blir 2 år och 9 månader. Enkelt och smidigt att komma ihåg när båda barnen fyller år samma dag fast olika månader.

På bvc-kontrollen i tisdags hade Alice tagit sats och hoppat på en trampolin ända upp till 4200g och 54 cm. Men det är inget jämfört med storasyster som från början hade en lägre startvikt men vid samma ålder hade tagit sig upp ändå till 4595g och 54,5 cm.

I dag var vi på bvc igen men denna gång med Vera då det var dags för spruta nr 2 mot svininfluensan. Vera var superduktig och sa inte ett knyst, det viktigaste var att hon skulle få ett bokmärke efter och det fick hon ju såklart! Sen gick vi till bagarboden där hon fick köpa en sockerkringla till mellis för att hon varit så duktig.

Pappa, Vera och farfar var och badade igår kväll, Vera tyckte att pappa skulle hoppa från 5:an men det vågade han inte :). Både stora poolen och bubbelpoolen besöktes och Vera var supernöjd.
Mamma och Alice var i Uppsala och åt middag med en kompis. 



Våra fina tjejer

Kategori: Allmänt

  






Morfar med famnen full

Alice som webbis

Kategori: Allmänt

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=7-TYPE=bebisbilder,00.html?bebis=1236


I dag var vi och hälsade på mammas jobb, Alice skötte sig alldeles utmärkt och var lika snäll och lugn som vanligt.
Innan vi var på mammas jobb handlade vi lite på Coop och ute på parkeringen träffade vi på en man som nog gärna hade tagit Alice med sig om det hade varit ok för mamma. Han var så rar och hjälpte till att köra kundvagnen ute på parkeringen så att det inte skulle vara så guppigt för Alice i snömodden. Han tyckte att Alice var så fin och uppmanade mamma att hon skulle vara rädd om den lilla och vevade ner rutan och vinkade innan han åkte från parkeringen. Så rar.

Efter middagen gjorde Vera lite fruktsallad och bjöd på, medans mamma och pappa åt klart ställde sig Vera i sin fåtölj som hon dragit in i köket och gjorde nr 2!!!! Vet inte om hon bara skulle prutta och det hela var en olycka eller om hon lämnade spår efter sig med flit, mamma höll i alla fall på att skratta ihjäl sig vilket man såklart inte skall göra!

Veras favoritfras just nu är "Varför inte det då?" och den replikerar hon med stup i kvarten oavsett om det passar in i sammanhanget eller inte. 

På dagis har det börjat några nya små barn och Vera hon hjälper till och tröstar när de barnen är ledsna.
Häromdagen hade hon stått och hållt om en liten tjej som grät efter sin mamma och och försökt att trösta henne genom att säga "du behöver inte vara ledsen, din mamma kommer snart".
Det är arbetssamt att själv vara både stor och liten!

Uppsalamiddag

Kategori: Allmänt

I går var vi och hälsade på Erik, Karin och Nova i Uppsala. Lilla Nova (som faktiskt snart är 6 månader) känns jättestor jämfört med Alice, för att inte tala om Vera jämfört med Alice : ).
Vi bjöds på goda laxburgare och en trevlig pratstund.

Här hemma rullar det på, Alice är vaken mera och längre stunder nu och då och då bjuder hon på ett litet leende. : )                                           

Pappa tillbaka på jobbet

Kategori: Allmänt

Efter två veckors föräldraledighet, några dagars förkylning och arbete hemifrån är nu pappa tillbaka på jobbet.
Detta innebär att att vi är tre som går till dagis på mornarna, det är inte längre bara ett barn som skall kläs på och synkas i matrutiner. Men än så länge har det gått bra, Vera kör mer än gärna vagnen med Alice i till och från dagis och hon är ju självklart så stolt över sin lillasyster.

I lördags gifte sig moster Jenny och Peter, tyvärr kunde vu inte vara med på bröllopet då det var för långt att åka med Alice ända till Härnösand men vi firade de i tankarna på hemmaplan och Vera klädde ut sig  prinsessklänningen och gifte sig hon med. STORT GRATTIS TILL BRUDPARET!

I söndags var bakade vi klart syltkakorna som vi påbörjade på lördagen och sedan åkte vi till farmor och åt middag och träffade kusiner.

 Alice som igår firade 3 veckor har nu skuttat upp till 3755g.