Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Köket snart klart...

Kategori: Allmänt

Nu är det inte mycket som är kvar på köket, en fläkt, lite lister och måla. Men redan nu kan man ana att det blir lite fräschare än det var för några veckor sedan...

   


I helgen var pappa och Vera på picknick i solen vilket Vera tyckte var riktigt kul. Vi gick upp till st:pers ruin där pappa förklarade att en prinsessa bodde för länge sedan. När Vera och mamma gick förbi där några dagar senare pekade Vera på ruinen och sa: "Vera bor där". Hon är allt vår lilla prinsessa!


En liten släng av feber och snuva har dragit in över Vera. Men det är inget som hindrar henne från att vara speedad till 100.

Roliga konversationer

Kategori: Allmänt

I går eftermiddag tyckte Vera att mamma skulle kläs ut i dockkläder, mamma önskade hellre att hon skulle få gå och laga middag.
M: Men Vera, om du tar hand om dockan så kan mamma gå och laga mat.
V: Nej!
M: Men mamma är hungrig.
V: Här.... (Vera bjuder mamma på låtsasmat).
M: Men mamma är mera hungrig.....
V: Nej, sitt ner! (mamma bjuds på lite mera låtsatsmat).


I morse när mamma satt på toa kom Vera in och ville kolla på snoppen!
M: Men, jag har ingen snopp.
V: Joo, Vera titta!
M: Men du har ju inte heller någon snopp.
V: Joo.....nej, bara killar snopp.....där bak!

Härmed välkommnar vi trotsåldern till vår familj, antar att den har kommit för att stanna ett tag!

Bilder

Kategori: Allmänt

Påskhelgen har varit underbar med massa sol och lediga dagar men även lite kaotisk med köksrenoveringen. Farbror Erik har varit här och jobbat järnet. Vera och mamma har försökt att hålla sig undan så mycket som möjligt och passat på att sova hos mormor och morfar två nätter och varit bortbjudan på många middagar och det har passat alldeles utmärkt med tanke på att vi inte haft så bra föruttsättningar att laga till någon brakmiddag hemma.

Veckan i korthet:
Onsdag: Morfar hämtade på dagis och tillbringade eftermiddagen med Vera. Det hade gått jättebra och båda var nöjda och glada. Pappa och farfar var på Ikea och kom hem med MASSOR av kartonger.
Torsdag: Mamma och Vera åkte till mormor och morfar efter dagis och pappa och farbror Erik jobbade i köket.
Fredag: Mamma och Vera hälsade på pappas mormor och morfar och var sedan på middag hos mammas farmor och farfar.
Lördag: Fika med mormor, morfar, moster Jenny och Peter. Vera var med faster Ida en stund på dagen och var sedan med mamma och farbror Eriks tjej Karin. Mamma och pappa fixade i köket på kvällen/natten.
Söndag: Besök på Ikea med Ida och Jonte, fika på uteplatsen hemma hos dem och födelsedagskalas hemma hos Emma. På kvällen fixade mamma och pappa i köket.
Måndag: Mamma och Vera var iväg och köpte en cykelhjälm till Vera och var sedan på kalas hos pappas moster Sussi med familj. Pappa var hemma och fixade med köket.

Kort och gott en intensiv påskhelg!
Vad gäller köket har vi förhoppningar om att det skall vara klart i denna vecka....Hoppas hoppas!


 Prinsessan Vera i tjusiga klänningen

 Vera cyklar på mammas hoj

 Sötnos

 Vera hjälper till och snickrar i köket

 Härligt med köksrenovering.......och det är INTE den nya spisen som syns på bilden! :)

 Farbror Erik borrar så högt så man måste hålla för öronen

 Surprise-paket

 Galenpanna

 Det börjar likna ett kök. Bara golvsocklar, spis, micro, häll, fläkt bla bla kvar.......

Köket är på g

Kategori: Allmänt

I helgen sover Vera tillsammans med mamma hos mormor och morfar. Det står nämligen ett IKEA kök i hela lägenheten på 101 kolin. Det har rivits, skruvats och förberetts för att få upp köket på väggen i morgon med hjälp av farbror Erik.
Vera trivs visserligen som fisken i vattnet bland alla skåp och kartonger och utbrister lite då och då ord som "mysigt" och "koja" när hon hittar ett utrymme att krypa in i. Men det ska bli skönt när allt sitter på sin plats!
Tänkte lägga upp lite vårbilder på Vera och "före bilder" på köket men hittar inte kameran just nu..

Påskpotta

Kategori: Allmänt

I lördags var mormor och morfar här och hälsade på oss på förmiddagen. Mormor hade besökt Lindex så Vera fick en tjusig baddräkt och massa trosor och strumpor. Tack snälla! Morfar hade köpt lite lördagsgodis och som tack för det fick han hänga med Vera till sandlådan baka massor med sandkakor.
Eftermiddagen tillbringade vi hos farmor på en lite för tidig påskmiddag. Alla pappas syskon med respektive var där och dessutom 5 barnbarn och bonusbarnbarn samt bebben i Karins mage.
Farmor hade gjort iordning påskpresenter till alla små och hon hade väl nån tanke på att dela ut dessa presenter efter maten men Vera var av annan åsikt och plockade fram presenterna på eget bevåg och delade glatt ut dessa till höger och vänster. Vera fick förutom ett påskägg med godis även ett gulligt diadem och en supercool vårmössa. Vera tackade på sitt sätt med att i ett obevakat ögonblick dra ner byxorna och sätta sig och kissa i påskägget! Vi andra tackar på ett mer rumsrent sätt genom att säga tack så mycket!

Idag har vi varit familjen effektiv! Mamma vaknade 6.30, pappa 7.15 och Vera 7.45, det är nästan lite lyxigt att känna att man ligger lite före i planeringen istället för att bli uppdragen ur sängen mot sin vilja av en morgonpigg Vera som annars är det vanliga scenariot.
Efter frukosten gick Vera ut på altanen för att mata fåglarna, bli inte förvånade om det snart kommer en tidningsartikel om problemet med de överviktiga fåglarna på Aludden i Sigtuna. Vera vill verkligen mata dem hela tiden! För övrigt så älskar hon att mata alla djur hon träffar på, speciellt katter! 
Mamma och pappa passade på att röja i köksskåpen för den stundade köksrenoveringen.
Vid 11-tiden gick Vera och mamma på en promenad ner på stan så att pappa skulle kunna riva köket i lugn och ro, vi stannade till för att köpa lite korv till lunch och gick sedan vidare för att hälsa på Marre och Carro.
Efter detta tog vi bussen till pappas farmor och farfar där vi Vera lekte lite och vi fikade innan vi blev upphämtade av pappa för att åka vidare till farfar och Berit där vi snodde lite björkris innan vi åkte hem.

Väl hemma snyggade vi till riset med lite fjädrar och Vera lekte lite i sandlådan innan vi gick in för middag och läggning.

För övrigt kanske det inte är nödvändigt med ett nytt kök, i allafall inte enligt Vera för när hon kom in i köket efter att pappa rivit ner köksskåen var hennes reaktion: Åhh, mysigt!! :)

Lovar att lägga ut lite nya bilder snart!