Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Happy Meal

Kategori: Allmänt

Vera har fått sitt första hus, på MC alltså!


Nu är snart lägenheten inflyttningsklar. Till helgen går flyttlasset :)
Kan bli lite dåligt med uppdateringar på bloggen med tanke på att vi ska få igång Internet i nya lägenheten, känns som något som skulle kunna krångla. Ska försöka få tillgång till någon dator under tiden så ni kan få se lite sköna sommarbilder på Vera. Här kommer ett par bilder på när mamma och Vera gungar vid nya lägenheten




Lite sköna bilder..

Kategori: Allmänt


Vera har satt sig i sin docksäng


Och här har hon ställt sig upp i den för att se ut när farfar jobbar
 

Frukt är godis enligt Vera


Soligt men lite blåsigt på midsommarafton


När Vera springer drar hon armarna bakåt, kanske går det fortare så?


Grillspätt ska det vara


Katterna är så roliga att leka med

Renovering, barnvakt och tvåsiffrigt

Kategori: Allmänt

Vi har nu haft vår nya lägenhet till förfogande i 5 dagar. Som vanligt är det mer att göra än vad man tror från början, allt tar såå mycket längre tid! Men det kommer att bli bra när allt är klart. Vi räknar med att flytta in i slutet på juni, då ska golv tapeter och målning vara så gott som klart är tanken.

Vera är sådär måttligt nöjd med att hon inte får springa runt i nya lägenheten eftersom det ligger massa skräp på golvet (som hon gärna skulle vilja stoppa i munnen) och att det är nymålat lite här och där. Vi får tack och lov hjälp med en hel del barnvakt, tusen tack alla som hjälper oss att få ordning på allt!

Vera har passrat tvåsiffrigt! 10,02 kg är nya matchvikten, längd 77,5 cm!!

Inga bilder idag då kameran ligger i nya lägenheten.
Är ni nyfikna på hur det ser ut är ni hjärtligt välkommna till Olov Hartmansväg 19!

Busfia

Kategori: Allmänt

Vår lilla busfia kan inte klockan.....tyvärr. Två mornar i rad har hon velat gå upp vid 4-tiden, lite väl tidigt tycker hennes föräldrar!!! Men hon är ju väldigt gosig och vill gärna ge en godmorgonpuss emellanåt och det tackar man ju inte nej till.
Frukost äter hon gärna när hon gått upp och serveras det ingen står hon och ropar nedanför köksbänken där fruktskålen står om det inte är så att hon ställer sig på tå och lyckas nå en själv.

Att vi införskaffat toalettlås har vi ju tidigare berättat men idag hjälpte inte det då hon slet och drog i toasitsen så mycket så att hon lyckades dra loss den från fästet i toastolen. Man blir ju lite snopen då man för en gångs skull tyckte att man själv var steget före henne, men icke.

Docksängen har nu blivit en utmärkt pall, når hon inte upp till det hon vill se eller nå han hon kommit på att hon kan klättra upp i docksängen först för att därefter ta sig vidare.

Även om det känns som att hon kör på i 110 hela tiden så kan hon faktiskt ta det lugnt och mysa ibland, vill gärna sitta i famnen och titta lite i en bok om än i väldigt korta stunder. Att göra pruttljud med munnen är också väldigt väldigt roligt! Hon vet också hur bilen, katten och hunden låter och demonsterar ofta det på beställning.

I helgen sov Vera hos mormor och morfar, det var faktiskt bara andra natten vi hade henne bortlämnad men det verkar ha gått bra. På söndagen kom farmor och vi tog en promenad förbi nya lägenheten. I går var Berit här och då var vi bland annat på lekplatsen och gungade och lekte i sandlådan och idag kom Clara och Cattis förbi på eftermiddagen och lekte en stund.

Imorgon blir det en sväng till Uppsala med Clara och Cattis, dags att hämta nya barnvagnen och så blir det nog ett varv på Ikea. Behöver införskaffa lite fler flyttkartonger. Återstår att se när väckarklockan Vera vaknar imorgon, kan väl hoppas på halv fem i allafall.

Humörsvängningar och student

Kategori: Allmänt

Vera har en egen vilja av stål. Det har hon i och för sig haft ett tag men på sistone har hon börjat tydliggöra den genom att bli fly förbannad när det inte går  som man vill! När hon senare kommer på andra tankar är ilskan som bortblåst. Det är väl lika bra det istället för att lägga locket på!

Apropå locket på så har vi fått skaffa toalettlås också, lite småäckligt att behöva fiska upp diverse saker ur toaletten varenda dag. Annars rullar livet på i 110, Vera springer runt hemma som en galning, river ut ur köksskåpen, tömmer tvättmaskin och tvättkorg, tömmer byrån på kläder osv. Dessutom håller vi på och packa flyttkartonger så det är väl lite allmänt kaos hemma, men vad gör det när man kan gå ut i SOLEN! Vädret är underbart och vi passar på att njuta så mycket vi bara orkar!

Grattis till moster EMMA som tagit studenten!