Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Helgen och måndag

Kategori: Allmänt

I helgen var mamma och Vera och åt brunch i Hagaparken, morfars morbror fyllde 75 år. Efter den goda maten gick vi en vända i fjärilshuset och det som Vera tyckte var mest intressant var de stora fiskarna som fanns där, blubb blubb säger fiskarna enligt Vera.
På kvällen myste vi hemma hos mormor och morfar och sov över där.

I söndags var vi en vända på Eurostop och sedan åkte vi till pappas mormor och morfar och blev bjudna på middag.
På kvällen kom moster Jenny och hennes sambo Peter och sov över hos oss för att de skulle vara barnvakt åt Vera på måndagen. Vera vinkade knappt åt mig när jag skulle gå till jobbet på morgonen och jag fick sno en kram och puss när jag kom hem, så det verkade inte som hon hade saknat mig nämnvärt. De hade haft jättekul och varit ute och lekt, handlat på affären, tittat på TV, bakat äppelpaj och lagat middag! Vilken lyx!!

Eftersom Vera hade varit så nöjd hela dagen så bestämde jag mig för att lämna henne till nästa barnvakt, farmor, redan på kvällen så att hon skulle slippa stressa med mamma på morgonen och bli lämnad tidigt som attan. Vera vinkade så glatt när jag gick från farmor och verkade vara jättenöjd. Det är ju alltid skönt att känna för en aningens dåligt samvete får man ju när man flänger runt med henne överallt, men det verkar ju gå alldeles utmärkt. Så nu är hon hos farmor och mamma är på jobbet och saknar sin lilla plutt!

Imorgon skall hon vara hos pappas farmor och farfar och har det gått så här bra hittills kommer nog det också att gå som en dans.

Vill passa på att tacka alla som har varit eller skall vara barnvakt åt Vera, vi är jätteglada att ni ställer upp! TACK!

Barnvaktsvecka

Kategori: Allmänt

I morgon åker pappa till Frankrike/Italien för att kolla fotboll och Vera ska ha massa skoj med stora delar av släkten som är snälla och ställer upp som barnvakt. Måndag med Jenny, Tisdag med farmor, onsdag med pappas farmor och farfar, torsdag med bonusfarmor Berit. Tur att man har stor släkt :)

Vera "pratar" mer och mer, inte alltid så man förstår men oftast förstår man en hel del.
I dag har det varit fredagsmys med ostbågar, Postis Per och massa skratt.



När Vera får som hon vill..

Kategori: Allmänt

Äter hon köttbullar i sin favoritkorg..


När hon inte får som hon  vill dyker den här annsiktet upp..


Men ibland är allt upp och ner



    

En vilja av stål!

Kategori: Allmänt


...och tydliga order kommer från från plutten med jämna mellanrum. Hon vill att man skall "sitta" bredvid henne när hon skall sova, läsa bok, titta på tv osv. Hon vill att man skall "bada" när hon gör det. Hon skakar demonstrativt på huvudet när det är dags att borsta tänderna, fast det faktiskt inte är några större problem när man väl gör det. Hon säger klart och tydligt NEJ när det är dags att sätta på blöjan och pyjamasen innan nattningen. För tidig 2-årstrots eller?

Pussar och kramar har hon i överflöd, hon älskar att kramas, gosa och mysa!

Läsa böcker är det mest intressanta just nu, hon har en hel låda med böcker som hon släpar runt på överallt! Leka med nycklar och låtsas låsa allt som går är också superkul!

Mamma fyller år idag!

Kategori: Allmänt

"Vi" har världens bästa mamma! Grattis!

Vardag med Vera

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder som kan sammafatta vardagen med Vera.


Mamma och Vera fixar nya byrån från Ikea


Vera älskar att bada. Ibland kan hon sitta i en timme hemma i badkaret


Vem har lärt Vera detta?


Ojdå!



Bus med mamma

Och här kommer videobeviset på att farfar har varit i New York:

Spola, f´låt och hårspännen

Kategori: Allmänt

Fler och fler ord dyker upp hela tiden. Nuförtiden när hon kollar på teletubbies och kommer till delar i programmet hon inte vill se springer hon med tv-dosan i högsta hugg och ber oss att "spola". Hon är alltså fullt medveten om att man kan spola förbi de delar man inte vill se. "F´låt" kommer också ibland när hon gjort nåt hon inte får, ofta får man en kram också så det är extra tydligt att det är en ursäkt som kommer från hjärtat. Då smälter man ju och så blir vi sams fort som attan igen.

Vera har också börjat upptäcka att man kan smycka sig i håret med hårspännen och vill självklart också ha det själv i håret. Vi som inte ens har fått sätta hennes lilla hår i en liten tofs förrut!

Just nu är Vera och pappa på simmet, mamma fick ledigt idag. Men mamma och Vera har redan hunnit med att baka kanelbullar nu på förmiddagen. Vera var mest intresserad av att smörja in sig med mjölet, pensla bullarna med ägg och åt självklart upp en bulle som inte hade hunnit blivit gräddad. Men det är väl så det skall vara?


Bilden är tagen när vi var och hälsade på hemma hos moster Jenny och hennes kille Peter, Vera diskar!

Vera älskar hösten

Kategori: Allmänt

Vera älskar att leka ute bland höstlöven! Sen gör ingenting om man blir lite blöt om fötterna när man går i närheten av en vattenpöl heller. Samla löv, ruttna äpplen och nypon är en annan favorit. En promenad fram och tillbaka ner på stan kan ta ett par timmar, tur att man inte har bråttom