Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Vissa dagar hinner man inget, andra hur mycket som helst

Kategori: Allmänt

I dag har vi hunnit med att lämna och hämta på dagis, Alice har varit hos läkaren, mamma har haft lunchdate med en kompis, vi har storhandlat (ett barn på magen i sele och ett i vagnen), varit en snabbis hos pappas mormor och morfar, ätit middag, plockat undan, nattat barn, bytt innerslang i dubbelvagnen (premiär för mamma), tvättat vagnen då den är såld och skall levereras och nu väntar jag på Kalle som är på väg hem från Gotland. Den största anledningen att jag hunnit med så mycket i dag är att våra barn varit samarbetsvilliga och skött sig exemplariskt och det skall de ha en varsin STOR PUSS för.

En annan som skall ha en STOR PUSS är lilla Molly, Ida och Jontes lilla tjej och Wilda, Ludde och Älwas lillasyster.
Stort grattis till er! Välkommen Molly!

Har precis varit hos doktorn med stackars ...

Kategori: Allmänt

img_0157 (MMS)

Har precis varit hos doktorn med stackars Alice pga en envis hosta.  Oj!! sa doktorn, hon har så kraftig öroninflammation så det nästan börjat blöda..  Stackarn! :(

Alice röjer bland leksakerna

Kategori: Allmänt

img_0156 (MMS)

Alice röjer bland leksakerna

Vera plockar blommor på morgonpromenaden, ...

Kategori: Allmänt

img_0138 (MMS)

Vera plockar blommor på morgonpromenaden, Alice sover gott i vagnen. Härlig start på helgen :)

Måste handledaren sitta fram vid övningskö...

Kategori: Allmänt

img_0136 (MMS)

Måste handledaren sitta fram vid övningskörning?!

Grattis Alice SIGNE på namnsdagen!

Kategori: Allmänt

img_0103 (MMS)

Grattis Alice SIGNE på namnsdagen!

Åsså är vi på restaurang och har trevligt....

Kategori: Allmänt

img_0134 (MMS)

Åsså är vi på restaurang och har trevligt...eller? :)

Astrid Lindgrens värld är kanon! Efter e...

Kategori: Allmänt

Astrid Lindgrens värld är kanon! Efter en lång och härlig söndag ser vi fram emot en minst lika härlig måndag! Nu längtar Vera efter att sova i "sängen ovanpå". Men vi skall nog hinna med lite middag först i vår lilla stuga.

Smarrig glass på parken zoo

Kategori: Allmänt

img_0118 (MMS)

Smarrig glass på parken zoo

Liten växer mycket

Kategori: Allmänt

img_0117 (MMS)

Liten växer mycket

Öroninflammation nr 1

Kategori: Allmänt

Idag var det lillasysters (o)tur att få åka till närakuten för att få medicin mot öroninflammation.
Hon har varit lite rosslig i luftrören till och från i en månad och har de senaste dagarna dragit sig och tryckt händerna mot öronen.
Matlusten har det varit lite sisådär med och så har hon gråtit en (1) gång idag (allt är faktiskt relativt, om Alice gråter en gång är det illa :) ). Skämt å sido, hon har varit hängig och man har kunnat se på henne att hon inte varit 100% kry.

Vera och mormor följde med till läkaren eftersom pappa var borta på killkalas. Vera var snäll och följde med Alice in till doktorn och de var lika duktiga båda två, såklart!

Måste bara återge en rolig konversation som jag och Vera hade häromdagen.

M: Vera, i dag skall vi åka till ett ställe som heter Tom tits!
V: Pom fritts??
M: Ha ha, nej Tom tits!
V: Pom fritts??

Det blev dock pommes frites efter Tom tits då vi åt middag på McD innan vi åkte hem.

Vecka 6 av 7 möjliga semesterveckor

Kategori: Allmänt

I måndags var vi i Uppsala och besökte Pelle Svanslös hus, passade ju bra då det var regn ute mest hela dagen. Stället kryllade av ungar (såklart) och en hel del katter.... Wilda, Ludde, Älwa, Vera, Nova och Alice hade nog kul allihopa.

På tisdagen var vi och provade det nya badet i Märsta som får absolut godkänt av oss. Efter det var vi och firade farmor Eva som fyllde år och Vera överlämnade en supertjusig tavla som hon knåpat ihop på egen hand.

I onsdags var vi hemma och fixade lite, på kvällen när solen kom tillbaka cyklade vi ner till våfflan för en glass.

I går åkte vi med mormor Karin, morfar Björn, Emma och Peter till Tom Tits i Södertälje.
Vi hade en kanondag och lärde oss massa roligt, många experiment fanns att skåda och mycket saker att testa.  Veras favoriter var gungan, orkanmaskinen och vattenexperimenten ute i parken.

Det är sällan man är på ett ställe från att de öppnar till att de stänger men det var vi igår, Vera var inte ett dugg sugen på att åka hem när vi andra var helt slut. Vi återkommer gärna men först måste vi återhämta oss lite.
Att Alice var nöjd och lugn hela dagen behöver jag väl knappast tala om :)

Idag har Vera, Alice och pappa varit hos farmor Kerstin och farfar Jakob medans mamma var hemma och röjde och tvättade, i kväll har vi grillat och sedan bjöd Vera på efterrätt, massa frukt skuren i bitar. Gott!

Alice äter numera minst 2 mål barnmat om dagen, hon är inte så glupsk men maten går i alla fall ner. Efterrätten föredras framför varmrätten :) Vällingen är ingen hit så det har vi lagt på is, får se om vi försöker igen eller om vi nöjer oss med gröt och lite amning som bonus. Helt klart är att det blir ju bra mycket kladdigare att äta mat i stället för att ammas :)




         


Vår lilla kattunge 

Söt som en vattenmelon

Kategori: Allmänt

img_0071 (MMS)

Söt som en vattenmelon

Mycket har hänt på tre år, eller?

Kategori: Allmänt

Pappa och Vera läser tidningen på golvet i Hudik juli 2010
 

Pappa och Vera läser tidningen på golvet i Hudik juli 2007


Förra veckan

Kategori: Allmänt

Förra veckan var lika fullspäckad som vanligt, precis som vi vill ha det. Fast även vi tar det lugnt emellanåt och sitter och tittar på en film eller pysslar med papper och sax och pennor till mammas stora glädje.

Den här veckan har vi varit i Gustavsberg och hälsat på mammas kusiner, vi har också haft mammas faster Inga på besök. Vi har plockat vinbär hos pappas mormor och morfar som sedan förvandlades till god saft av mormor Ilona.
Bilblioteket i Märsta har också fått sig ett besök, vi brukar ofta besöka biblioteket i Sigtuna så det var trevligt med lite omväxling framförallt vad gäller barnfilmsutbudet. Just nu kollar vi på bröderna Lejonhjärta för ungefär 20:e gången : )
På fredagen tog vi en tur till Gränby och lunchade med farmor och pappas kusin Sandra, sedan var vi till Gränby 4 H gård och spanade in djuren.

I lördags sov Vera hos pappas farmor och farfar, det hade gått så bra. Vera hade varit uppe på vinden och plockat fram leksaker och delat säng med farmor Kerstin.

I går var vi med Ida & co i Rosersberg på medeltidsdagar, barnen spanade på tornerspelet och köpte en varsin jungfrukrans :) och var så fina. Ludde skippade kransen och köpte sig ett svärd istället. Vi kollade lite på marknaden och åt lite brända mandlar. På vägen dit såg Vera massa "vår" (får) och hästar så hon verkade så nöjd så. Middag åt vi hos mormor och morfar tillsammans med moster Emma och Peter.

Idag blir det Pelle Svanslös hus i Uppsala tillsammans med vännerna från Nässelvägen! På återseende.