Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Gungpremiär

Kategori: Allmänt

Igår var det premiär för Alice att gunga(!), hon som inte ens provat på att sitta i barnstolen än:).
Vi var hemma hos pappas farmor och farfar och fikade och värmde oss i solen när vi satt på den inglasade altanen. De fick leka bebis och djur om vartannat, Vera var mamma och styrde och ställde :)
Lite påskgodis rotade Vera fram också men var väldigt generös och bjöd bort det mesta.

Idag har Vera varit på dagis och nu sitter vi och myser i soffan och tittar på Madicken, Alice ligger i vagnen ute och sover vilket hon för övrigt har gjort större delen av dagen. Hon kanske laddar för att hålla sig vaken ikväll när pappa kommer hem, dessutom kommer Faster och Jonte hit och det vill hon väl inte missa.

Mamma jag vill ha "bandage"

Kategori: Allmänt

"Bandage" är populärt här hemma nu, egentligen är det massage som Vera menar. Hon vill både ha massage men masserar gärna också. Jag tror att de gör de på dagis ibland och det är ju jättebra!

"Issockher" har vi kollat på ikväll också, pappa är på plats i Globen men vi andra nöjer oss med att se det på TV.
Vera är väl inte så där stormförtjust i hockey alla gånger men har till pappas stora glädje snappat upp att man skall ropa "Heja Djurgår´n", lägg där till att moster Jenny här lärt henne att man skall göra V-tecknet med båda händerna samtidigt som man ropar och vips så ser hon ut som en komplett huligan.

På förmiddagen var vi på öppna förskolan i Märsta, Vera trivdes som fisken i vattnet och ville inte åka därifrån.
På eftermiddagen var vi hos pappas mormor och morfar, gungade hos grannen och satt ute i solen innan vi alla tre tog en tupplur på soffan och som alltid, bjöds på god mat. Tack så mycket!


3-månaders check

Kategori: Allmänt

I går var vi på 3-månaders kontroll av Alice på BVC. Den nya vikten lyder 6030g och hon har nått upp till 60 cm.
Två sprutor bjöds det också på, en i vardera ben, vilket inte var populärt. Vera som var ledig var med och tittade storögt på.
Om ni vill veta lite om Vera vid ungefär samma ålder så klicka här: http://verabarosen.blogg.se/2007/august/spruta.html

Efter bvc-besöket åkte vi till farmor i Knivsta. Vi var ute i solen hela dagen och hälsade även på pappas moster Sussie och fyra hundar, en katt och en kanin!
Vera slocknade i bilen på vägen hem vid 17-tiden och var omöjligt att väcka. Hon sov till 20.30 och somnade om vid 22.00. Alice sov förresten från 21.30 till 07.00, tackar för det!

Alice 3 månader

Kategori: Allmänt


Idag är det precis 3 månader sedan Alice föddes, med risk för att det sagts förr, tiden går så fort!
Alice sover fortfarande väldigt mycket så det blir inte så mycket tid över för att träna in några konster. Dock börjar det komma "skrattljud" när hon är glad och man får respons när man busar med henne.
Det märks också att hon tycker om sin storasyster och studerar intresserat människor i hennes omgivning.


Alice övar på att stå


Alice som Pippi


 
I moster Jennys famn på påskafton


Moster Emma får agera bebis


Kusin Nova provar även hon på att vara Pippi

I helgen har vi haft besök av mormor och morfar som vi tog med till Uppsala för att gå på restaurang. Moster Jenny har också varit här och hälsat på. Idag har vi varit ute och promenerat i det härliga vädret, ätit lunch ute i solen hos faster och 11 personer har ätit middag hemma hos oss. Rena rama kollektivet! :)

I morgon blir det nog öppna förskolan här i Sigtuna och på tisdag skall vi gå till bvc, återkommer med rapport efter det.
 

9 h

Kategori: Allmänt

9 timmar sov Alice i ett sträck inatt! Mellan 19.00-04.00! Att Vera dessutom sov hela natten i sin säng gjorde ju inte saken sämre precis. Har man riktig tur nu kanske vi inte somnar på soffan före tio ikväll :).

Annars väntar en fullspäckad dag, mormor och morfar kommer snart på frukost. Efter det blir det en tur till Uppsala, det skall införskaffas en ny grill och så skall Vera få gå på restaurang. Framåt kvällen kommer moster Jenny och hälsar på.

Trevlig lördag!

Dop och födelsedagskalas

Kategori: Allmänt

På vårkanten brukar kalendern snabbt bli fullspäckad. Därför vill vi redan nu flagga för att det kommer att bli dop för Alice lördagen den 5:e juni. Storasyster fyller ju också år snart och henne tänkte vi nog fira nån av dagarna under helgen 15-16 maj, återkommer med mer info.

Ingen dressing på dagis

Kategori: Allmänt

Middagstid är inte alltid detsamma som middagsfrid hos oss inte.
Vera sitter och hojtar och balanserar på en kvarts del av rumpan.

V: Mamma, jag vill ha sån där! (ropar HÖÖGT, gestikulerar och pekar på dressingen.)
M: Men Vera du behöver inte skrika, sådär gör du väl inte på dagis!?
V: Nej, (kollar förvånat på mamma) vi har inte såndär på dagis!

Vad gör man, sätter sig ner och pedagogiskt förklarar att det inte bara handlar om dressingen? Eller så tar man upp det vid ett annat tillfälle om det behövs?
Jag satsar på det sistnämnda....

Tandläkaren

Kategori: Allmänt

I torsdags var Vera hos tandläkaren. Hon öppnade munnen utan problem och tandläkaren räknade till 20 fina friska tänder. Innan vi kom i väg var det dock en lite diskussion:

P: Vera, snart ska vi gå till tandläkaren!
V: Nej, det ska vi inte. Jag är bara två år och du har sagt att jag ska gå till tandläkaren när jag är tre år. Du måste skoja med mig?!

Vad svarar man på det? Blev  något flummigt svar om att tandläkaren hade ringt och sagt att Vera hade blivit så stor så hon fick komma redan nu..

Och stor har hon verkligen blivit! Hon ska nämligen flytta över till avdelningen med dom större barnen på dagis, från biet till humlan.

I går, och även hela morgonen, har det pratas mycket om att påskharen ska komma och hälsa på!
"Pappa, jag tror påskharen vill äta middag med oss ikväll."

Alice och mamma ligger och sover fortfarande medans pappa och Vera just kolla på "Tjorven och skrållan"
Vi kan konstatera att vi får sova väldigt bra. Alice vaknar en eller två gånger per natt men somnar om efter att hon fått mat. Gäller att passa på att njuta, det kan vända snabbt :)