Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Ensamma hemma

Kategori: Allmänt

Sedan förra onsdagen har vi varit ensamma hemma. Pappa är i Norge och fiskar men kommer hem sent i morgon.
Det har faktiskt gått väldigt bra att vara hemma med tjejerna själv men jag tycker nog att jag förtjänar en rejäl sovmorgon någon dag sen när pappa kommit hem.

På torsdagen var Vera på dagis fram till klockan 14 och efter det åkte vi till mormor och morfars koloni och badade, åt glass och bara njöt av värmen. På fredagen var vi tillbaka på förmiddagen för att fira midsommar. Dans kring majstången, tårtkalas och godispåse till alla barn, senare kom farmor och vi grillade allihop tillsammans.

På lördagen var vi i väg och firade mammas farmor Inger som fyllde 80 år. Kalaset var på landet i Bålsta och Vera hittade till sin stora glädje massor av smultron som hon mumsade i sig. Moster Emma följde med hem på kvällen och tittade på "farsan" och myste i soffan.

I söndags åkte vi hem till moster Jenny för att sedan ta oss vidare med djurgårdsfärjan till Gröna Lund, det var premiär både för Vera och Alice. Alice tyckte nog att det var ett himla liv och stoj för hon sov sig igenom nästan hela dagen men Vera trivdes som fisken i vattnet åkte karusell efter karusell! Tuff-tuff-tåget, tekopparna, flygande elefanter (dumbo) och Lustiga huset (3 gånger i rad) var några av karusellerna som hon hann med.
En superhärlig dag i värmen hade vi! 

I måndags var vi med pappas farmor Kerstin på Eurostop och handlade lite, efter det åkte vi hem till Kerstin och Jakob och premiärbadade i deras nyinköpta barnpool. Både Vera och Alice tyckte att det var skönt att få svalka sig i värmen. På eftermiddagen hämtade vi moster Jenny i märsta och åkte hem och cyklade lite på gården, åt middag och cyklade sen ned till våfflan för en kvällsglass. På vägen tillbaka stannade Vera och badade innan hon cyklade hem igen.

I går var det dagis igen, jag hann knappt lämna henne innan alla barnen skulle få gå ner till vattnet och bada. Lyxigt! När jag hämtade henne vid 14-tiden åkte vi till mormor Ilona och morfar Josef, där fick vi mat och hämtade upp farmor och åkte sen till pappas moster Sussi där Vera och farmor badade i poolen. På kvällen sov Vera över hos farmor eftersom de skulle upp tidigt och åka till furuvik idag.

Medan Vera och farmor var på utflykt var mamma med Alice till fotografen och tog jättefina kort. Alice visade också upp lite konster på eftermiddagen genom att vända sig från mage till rygg hur enkelt som helst, såg inte ens besvärad ut och inte heller ett dugg förvånad ut efteråt. Hon kanske har kunnat det länge utan att visa det för nån? ; ) Som belöning bjöd jag på majspuré men av hennes minspel att döma såg ut som att hon gärna hade sluppit det. Dock drack hon gärna vatten ur nappflaskan som hon så stadigt höll själv.

Mer om furuvik och bilder från vår "ensamma" vecka kommer i nästa inlägg, så länge får ni hålla tillgodo med bilden nedan.

Jenny och Vera på flygande mattan på väg ut från lustiga huset.


Alice 5 månader

Kategori: Allmänt

Alice har nu hunnit bli 5 månader, fortsätter det i den här takten blir det väl dags att köpa skolväskor till brudarna snart!

5 månader och 4 dagar var vikten 7390 g och längden 64,5 cm.
Hon greppar och tar emot saker jättebra och tittar och viftar efter saker som hon vill ha eller har tappat. Hon är extremt intresserad av vad vi äter och får hon smaka lite vill hon ha mer!
I vagnen sitter hon helst upp, då spanar hon nyfiket och trivs!
Vera är bästa kompisen och hon blir alltid jätteglad när hon ser henne. Vera tycker att det är kanonskoj när hon får Alice att skratta och nu börjar det märkas ordentligt att de uppskattar varandra.

Apropå fasters kommentar :)

Kategori: Allmänt

Postat av: Faster

Gjorde hon "hägget" "kälv" eller? =)

2010-06-17 @ 21:20:57

Ha ha ha, det kan du ge dig på. Men hon var inte "huk" och hade heller inte sina "glosasögon" på!

Koll på läget

Kategori: Allmänt

Frågade Vera innan Brasilienmatchen igår,
P: Vera, hur många mål gör Brasilien tror du?
V: Två
P: Och NordKorea då?
V: Ett

Hur matchen slutade? 2-1 förstås :)


Vera ville att jag skulle ta kort på henne när hon hade mustasch och "hägg"
  
Mustasch                      "Hägg"


Syrrorna kollar på Ronja

Det händer grejer

Kategori: Allmänt

Den 5 juni var det dop, både Alice och Vera skötte sig förträffligt i kyrkan och efterföljande fika blev väldigt lyckat. Vackert väder, härliga tårtor och kakor (tack för all hjälp!), trevliga gäster och massa fina presenter till Alice såklart! Tack snälla!
Vera hjälpte till med delar av paketöppningen och hade tur och fick två paket hon med. På kvällen bjöd vi oss själva på restaurang, det var en bra avslutning på en lyckad dag!

 

Så här kan det gå när den stora klär ut den lilla och när man plockar fram smörgåspålägg i smyg.
 


I dag har vi varit inne hela dagen då Vera haft feber med toppnotering på 40,4 grader, Vera har av förklarliga själ sovit bort större delen av dagen. Alice som numera inte sover lika mycket som förr har förutom den dagliga träningen i gymet även provat gåstolen och läst tidningen. I går fick Alice smaka på lite potatis, det kommer inte att bli några problem att mata den här lilla tjejen när det börjar bli dags på riktigt. Hon gapar som en liten fågelunge och är faktiskt riktigt duktig på att slicka i sig maten från skeden.
 

Febrig Vera som på kvällskvisten blev lite piggare efter alvedon och då ville hon givtvis snygga till sig med lite läppglans.