Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Fängelse

Kategori: Allmänt

Idag när vi var på väg hem från dagis skojade Vera med pappa om att hon ville åka på biltaket hem. Men det som värmde mest att höra var följande:

V. Pappa, jag vill åka i min bilbarnstol på taket.
P. Men det går ju inte, då kommer polisen och pappa skulle nog åka in i fängelset.
V. Men då kan jag köra bilen därifrån får då tar polisen mig också och så får jag vara med dig i fängelset. Bra va pappa?! Jag vill alltid vara med dig.

Hon är så söt!

En annan som också är väldigt söt är den här trötta tjejen. Jobbigt att storhandla :)

Morfar tar hand om skiten :)

Kategori: Allmänt

Vera, Alice och mamma tillbringade stora delar av lördagen hos mormor och morfar. När mamma och Vera var på väg in till m&m gick vi precis förbi en stor hög med hundskit varpå följande konversation utspelades:

M: Usch, akta så du inte trampar i hundbajset Vera!
V: Varför har hunden bajsat där?!
M: Hundar bajsar ju ute men om man har en hund så måste man ta reda på det. Det är äckligt att lämna det så där!
V: Vi får säga till morfar att han får ta bort det!
M: (skrattar) Morfar?! Han har ju ingen hund. Det får den som äger hunden göra!
V: Mmm.

Ja, vad skall man säga? Morfar har definitivt mycket att göra när snön börjar töa....

Friska!

Kategori: Allmänt

Småtjejerna är helt återställda efter tisdagens magsjuka. Mamma Misan är snart helt frisk hon med.
Inte helt lätt att hålla Vera inne i två dagar. Blir lätt väldigt mycket myror i rumpan på den tjejen..

Idag spelade vi lite wii här hemma. Hur det gick ser ni nedan :)



 

Magsjuka

Kategori: Allmänt

Och så var det dags för lite magsjuka. Vera var först ut men Alice följde snabbt på. Nu hoppas vi bara att det går över snabbt.

Behöver vi verkligen större..

Kategori: Allmänt

2,4 kvm per person, det var ytan man hade om man var här på fikat igår. Vi var nämligen som mest 30 gäster på våra 72 kvm. Det gick ju bra det, alla verkade trivas och barnen lekte för fullt.

Alice vill tacka för alla fina presenter hon fick, tack så mycket!

Rivstart på pappaledigheten

Kategori: Allmänt

Mamma börjar sin jobbvecka med att åka till Riga mellan ons-lör. Pappa får äran att dra runt hushållet här hemma på egen hand. Tur att man har god hjälp av Vera. Fixar smörgåsar själv, passar Alice när pappa duschar och somnar själv i sin säng nu för tiden. Alice hon somnar själv, som hon gjort från dag ett.

Till och från dagis tar vi oss med löpvagnen, Alice lyckas hålla sig vaken men Vera har somnat innan vi hunnit lämna dagisgården, det är jobbigt att träffa kompisarna!

Ett uttryck som Vera har börjat med är "å shit alltså", vet inte var hon fått det i från men det låter lite kul. 
Eller vet ni var ifrån hon snappat upp den här kommentaren som hon fällde i tisdags? "En gång träffade jag en kines. Hans ögon var snea och han hade stora hål i öronen"

På söndag kör vi lite släktkalas för att fira Alice, återkommer med tider.

Alice 1 år

Kategori: Allmänt

Ett helt år har gått sedan Alice föddes! 100111 kl 09.18 lyftes Alice ut från mammas mage. Alldeles kladdig och näsan full med fostervatten lyftes hon över till mamma och la sig över mammas ansikte för att fortsätta sova!
De flesta bebisar skriker för full hals när de kommer ut från värmen i mammas mage men inte Alice inte. På sätt och vis kan man säga att vi redan i operationssalen fick en hint om hennes coola och lugna personlighet.

 Alice i väldigt litet format 090510.   
 Alice i lite större format vid ultraljudet i augusti.

 Barnmorskan Vera lyssnar på magen och undrar nog när bebisen skall komma ut.

 Alice, alldeles nyfödd och sussar gott hos mamma.





GRATTIS VÅR ÄLSKADE FINA ALICE!!!!!

 

Lite bilder från veckan

Kategori: Allmänt

    
Vera på skridskor             Party!                         Bullparty!

SE PÅ MIG!

Tissel tassel och klätterapa

Kategori: Allmänt

Alice har börjat viska, på mornarna sitter hon och tisslar och tasslar för sig själv. Verkar som om att hon har mycket att säga :) Förutom att hon viskar är det mycket peka och "där" som gäller just nu.
Går gör hon inte ännu men klättrar desto mer, trappor är fantastiskt kul och i morse hittade vi henne ståendes på en av Veras små stolar. Med tanke på att hon tycker att det fungerar bra att ta sig ned med huvudet före från sängar och dylikt så känns det sådär att hon tycker att det är så kul att klättra!

Allt åker in i munnen också, häromdagen hade hon fått tag på salt och pepparkar i porslin som hon slog mot varandra så det gick sönder och givetvis hade hon skärvor i munnen. Med tanke på att mamma skar sig på skärvorna får vi vara glada att Alice klarade sig utan skärsår i munnen.
I går var det dags igen, då satt hon och snaskade på något och pappa (som numera fått in en bra teknik för att tömma munnen på henne) lyfte upp henne och lutade henne framåt och vips så ramlade det ut en halv colaflaska.

Vera bjöd hem nyårsgänget på julgransplundring i fredags. Pulkaåkning, korvgrillning, fiskdamm och dans kring granen var det som gällde. Vera dansade till sig en präktig bula genom att dansa ända in i väggen.

I dag skall vi plocka undan julsakerna och Vera skall åka och köpa en födelsedagspresent till Alice som fyller 1 år på tisdag.


Årets sista månad

Kategori: Allmänt

Innehöll en massa saker, såklart!
Förutom 3 veckor av vattkoppor, en tjejtripp till Göteborg, julklappsinköp, pysslande och bakande så har vi hunnit med att fira både Lucia, Jul och Nyår.



På dagis var Vera en komplett Lucia med ljus både i håret och i handen. Vackra sånger och dagisbakade lussekatter bjöds vi på. Efter Luciafirandet gick Vera bara på dagis några dagar till för att sen kvittera ut ett långt jullov vilket hon för övrigt fortfarande har.

 
Alice med alla kliande prickar, fortfarande har hon skorpor kvar och både Alice och Vera har fått ett varsitt vattkopps-ärr i pannan. Återstår att se om det växer bort eller om de blir bestående.


Vi har alla fått fina julklappar men flest julklappar fick ju såklart Vera och Alice, som sig bör. Vera fick den äran att överta pappas gamla dockskåp och fick till det massa fina möbler. Kläder, böcker, cd-skivor och massa annat fick hon också. Ett stort Ikea-kök kom några tomtar också med och vi som var med på julafton fick efter montering snällt finna oss i att stå på rad för att bli utfodrade en och en av Vera.
Alice fick också en massa fina kläder, böcker, leksaker och mycket mer. Vi verkar ha väldigt snälla barn och vill tacka så hemskt mycket för allt vi fått! Tomten som såklart kom hem till oss fick givetvis även han en present, ett halsband och ett armband som Vera själv knåpat ihop.

   
Julafton firade vi först med Ida med familj, vi fikade på hemmaplan och barnen fick öppna julklappar. Senare åkte vi till Svalängen, fikade lite mer och fick lite mer julklappar. Efter det landade vi här hemma för att fira jul med mormor och morfar, Jenny och Peter, Emma och farmor.

I mellandagarna lämnade vi Alice hos farmor Kerstin och farfar Jakob och tog med oss Vera på en shopping och mysdag. Det är inte varje dag både mamma och pappa kan rå om bara ett barn. Julmaten började också sina vid det här laget så Alice gick loss på vällingpulvret i brist på annat.

   
På nyår var vi bortbjudna på baluns hemma hos Marre och Patrik, kalasgod mat och gästvänlighet utan dess like präglade kvällen. Åtta barn och sex vuxna, lite rödvin på mattan, krossade glas, galna och glada barn, en cool pappa som hjälpte Alice att få loss chipset som satt sig på tvären i halsen (Puhh!), raketer och massa snö får väl sammanfatta denna afton!

Gott Nytt År!