Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Topplista med lite bilder

Kategori: Allmänt

1. Bada
2. Teltubbies
3. Äta själv
4. Stå utan att hålla i sig
5. Busa

 image445        
3:a på listan, äta själv resulterar oftast i ett bad...


image450
5:e plats, när det blir tyst och man släpper blicken är det oftast bus i sikte
        
Står gärna själv           

   
Busar med mamma


      
Reflexväst (som Vera tagit på sig själv) är bra att ha..

 
Nyvikta tvätten åkte visst i golvet..

Nerputtad från sängen?

Kategori: Allmänt

I natt kom Vera över till vår säng, inte ovanligt i sig men det som hände lite senare på natten har aldrig hänt tidigare. För att inte Vera skall krypa ur vår säng och ramla ner har vi ställt spjälsängen som skydd på ena sidan och på andra sidan ligger alltid jag eller Kalle.
På nåt sätt hade hon i natt lyckats glida ner mellan vår säng och spjälsängen och stod och pep och ropa på oss nedanför vår säng. Snacka om att man blir snopen när man inte hittar Vera i sängen och ännu mer förvånad när hon står och väntar på att man skall lyfta upp henne!!
Tur att hon inte dök ner med huvudet först!! Det märkliga är att man sover ju inte speciellt djupt när man vet att man har henne bredvid och ändå vaknar man inte, men och andra sidan så talar hon inte alltid om att hon har vaknat. Blir snart till att lägga madrasserna på golvet för att man skall kunna sova gott.

image443

Glad Påsk!

Kategori: Allmänt

image442


Glad Påsk önskar världens sötaste påskkärring.

Balans och Teletubbies

Kategori: Allmänt


Vera har blivit jätte duktig på att stå utan att hålla i sig, 10-15 sekunder är nog rekordet. Annars går hon genom att hålla i sig i allt möjligt, blir ett par vurpor då och då. Inte långt till hon tar sina första steg..

image436
Vera är väldigt fascinerad av barnprogrammet Teletubbies


            
Linslus                                 Majskrokar är en favorit

        
Fil ska tydligen ätas med fingrarna...

 
Lite oskarp bild men hon är så söt när tungan är utanför munnen

10 månader

Kategori: Allmänt

image419

Oj vad plutten har blivit stor, och fort har det gått också!

För var dag som går utvecklas hon till en bestämd liten dam! Klättra på allt och blåsa är ju så roligt. Hennes mat blir också alltmer oinressant och hon ratar den helst till förmån för det vi äter. Måste man väl börja gömma det man inte vill att hon ska äta ( läs godis och sånt :) ) Knappt kan man duscha när hon är med i badrummet längre, hon är alltför duktig på att öppna dörrarna till duschkabinen för att snabbt slinka in med kläder på. Toalett-locket på gäller också för nu har hon börjat spana ner där, dröjer väl inte länge innan man får börja fiska upp diverse föremål hon slängt ner.

Galen blir hon när hon får syn på nycklar, vill helst ha en egen nyckelknippa. Vi är väl dock inte så sugna på det då hon oftast har nycklarna i munnen och kanske inte världens bästa balans alla gånger. Dålig kombination!

Hon börjar även första att aj aj och nej betyder att hon gör något hon inte får, även om det är svårt att låta bli sladdar och dylikt. Öppna dörrarna till TV-skåpet där pappas TV-spel står är ju tydligen hur kul som helst.

Vikt 9135g Längd 72 cm


               
Några timmar                3 dagar                              1 vecka                           2 veckor

             
1,5 månad                            2 månader                              3 månader                  4 månader

             
4,5 månader                    6 månader                                 7 månader                   8 månader

   
 9 månader

Bullkalas med pappa

Kategori: Allmänt

Medans mamma åkte på shoppingtur passade Vera och pappa på att baka lite bullar

Glad tjej!
 


Bullkalas
   

Pappahelg

Kategori: Allmänt

I helgen var det pappahelg, igen! Börjar det bli en vana för mamma att vara borta på helgerna? Nej, nu dröjer det nog ett tag till nästa gång även om Vera och Pappa säkerligen uppskattar att bara få rå om sig själva ibland.

Vera har gått och blivit en hejare på att blåsa, hon härmar när man blåser på maten och hittar på alla möjliga tillfällen för att utöva sin nyupptäckta färdighet. Hon är också kanonduktig på att stå och släpper då och då taget med händerna och lyckas då hålla balansen korta stunder. Dock verkar hon inte riktigt lita till sig själv då hon verkar tycka att det är lite konstigt att hon kan gå själv med gåvagnen och vill allra helst hålla någon i handen.

Hon är också duktig på att äta mat även om frukt verkar vara favoriten. Allra helst banan! Annars slinker det ner små smörgåsar, vanlig "burkmat" men även en hel del av mammas och pappas mat som är så spännande.

Mamma hade en supertrevlig helg i Västerås, dock blev det ett litet tråkigt avslut då någon slagit in rutan på förarsidan och stulit GPS´n! Blev en blåsig och kylslagen färd hem från Västerås. Vissa har ju tyvärr svårt att skilja på MITT och DITT!!!!
 
                                                 
Vera rensar mammas plånbok      Undersöker sin nya docka                          Stadig

                           
Stadig och glad                                 Vad gör du??