Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Helgen

Kategori: Allmänt

I helgen besökte vi brandkåren som hade öppet hus, som Alice hade längtat efter att få åka fram i brandbilarna utan bilbälte! Stor lycka! Släckte eld, fikade, fick reflexer och prövade på att sitta i både ambulans och polisbil. Var på eurostop och handlade kalaspresent och åt hamburgermiddag för att sedan avsluta kvällen med att fika med morfar och moster. Söndagen började i skogen med blåbärs- och lingonplock. Kalas för Alice hos kompisen Eric och Vera fick åka på bio med mormor och morfar och se pojken med guldbyxorna. En bra och intensiv helg helt enkelt.
Avslutar med att redogöra för en av Alices många kloka tankar:
Alice sitter på toa och ropar att hon är klar och vill ha hjälp att torka sig.

M: När ska du börja torka dig själv då? När du blir 5 år kanske?
A: Jag vet inte. Jag ser ju inte nåt.



Mysmåndag

Kategori: Allmänt

Igår var Vera ledig från skolan och åkte då med mamma till simhallen för bad. Efter simhallen blev det lunch, shopping och bio. En härlig dag på tumanhand. 
Lite guldkant på vardagen helt enkelt. 


Emil pratar för övrigt på som sjutton, har blivit tydlig med vad han vill och inte vill. Skakar på huvudet och säger nej om det är något som inte passar. Slänger skräp i papperskorgen, och sitter på pottan och toan. Äter bananer som en tok, trycker i sig 1,5 varje morgon innan frukost. På dagis går det alldeles utmärkt, bortsett från det spräckta ögonbrynet förra måndagen, imorse hade han inte ens tid att vinka eller kramas utan sprang direkt iväg och lekte. 

Vissa måndagar är tuffare än andra

Kategori: Allmänt



Snygg Alice!

Kategori: Allmänt



Tappad tand!

Kategori: Allmänt



Dagis

Kategori: Allmänt

Emil är nu inskolad och klar. Allt har gått superbra och han vinkar glatt när vi går. 
Nu har han ju syrran på avdelningen bredvid om saknaden skulle bli för stor.
Vera, vår stora tjej. Har koll på allt från, kläder, gympakläder och läxor! I helgen gjordes den första läxan, bokstaven i. 






I torsdags var vi på morfar josefs gravsättningen med middag hos mormor efteråt. Mycket fint och rörande. Som vi saknar han!