Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Dagens konversation.

Kategori: Allmänt

Vera sitter i bilen och är väldigt trött. Tårarna rinner ner för kinden och hon säger:
"Jag vill hem till mitt rum och stanna där till jag är snäll igen!"

Tyfus

Kategori: Allmänt

Följande konversation utspelades alldeles nyss.

V: Pappa jag har tyfus.
P: Oj, har du tyfus!? Det var inte bra!
V: Hämta doktorsväskan!

Kollar vårt barn för mycket på Emil i Lönneberga eller? :)


Info om tyfus hämtad från www.smi.se

Sjukdomsinformation om fläckfeber

Andra benämningar: fläcktyfus, "äkta" (epidemisk) tyfus

Tidigare mycket utbredd sjukdom (man uppskattar att bara malaria förorsakat större mänskligt lidande) som ofta uppträtt i nödtider och krig. Den yttrar sig med ofta svår allmänpåverkan och utslag. Dödligheten bland obehandlade fall är förhållandevis hög.

Sjukdomen sprids via löss och förekommer huvudsakligen i kyliga, höglänta områden, där klädedräkt och ohygieniska förhållanden ökar risken för lusbett. Vid ett eventuellt långvarigt krig skulle sjukdomen kunna återuppträda i vårt land.

Rensning av babykläder

Kategori: Allmänt

Eftersom vi varit tvugna att städa lite i förrådet för att få in utemöblerna föll det sig rätt naturligt att vi i samma veva tog in babykläderna för att leta ta fram de mest könsneutrala och minsta kläderna vi har kvar efter Vera.
Vera ville ju självklart hjälpa till att ta fram det bebisen skall få låna av henne och hon försökte även själv dra på sig diverse babykläder. Det var ju av naturliga skäl inte helt enkelt att trycka sig i en pyjamas i stl 56 men hon lyckades med vissa plagg och natten har tillbringats i en stickad tröja som slutade strax ovanför naveln på henne.
Hoppas det inte blir bråk om kläderna sen :).

Barnvakt åt Timmie

Kategori: Allmänt

I helgen var Vera barnvakt åt kusin Timmie, mamma och pappa hjälpte till de med :)
Men Vera hade det arbetsamt, det skulle bytas blöja i parti och minut, letas efter nappar och mata osv.
Hon hade också stora bekymmer när Timmie var lite ledsen på natten då han var lite täppt i näsan och frågade Timmie flera gånger var det var för fel "Timmie, vad är det för fel Timmie?".
Timmie var en snäll och "enkel" liten kille som var hur nöjd som helst, åt som en häst och sov som en liten gris. Han var väl inte van vid all uppståndelse och fart antar jag.

Enda gången Vera blev lite ledsen på Timmie var när han råkade köra på henne med sin gåstol och när han körde in i Veras legotorn och det rasade. För Vera var det nog lite ovanligt att få konkurrens av någon som behövde mer hjälp än hon själv men det är väl bra att känna på det också då det lär bli än mer av den varan framöver.


 Två söta blötdjur

 Mata

Vår prinsessa

Kategori: Allmänt


 har varit på biopremiär med pappa. Vera ropade högt "nu börjar det" för alla i biosalongen och tur var väl det för tänk om någon skulle ha missat att filmen startat...

 pysslat lite hemlisar med mamma......

 Vera tycker om att klä ut sig och få sina naglar målade och bara vara så där tjusig som prinsessor kan.

Vera har också avklarat sitt första biblioteksbesök och lånat lite böcker och filmer. Det som dock var mest intressant var att lägga pussel på bibblan.

Inget för känsliga....
Vi har också fått lära oss att det är normalt att inälvorna tittar ut ur kroppen ibland! Vi vet, det låter jättekonstigt men det är faktiskt sant för det var precis vad som hände idag.
Vera har av någon oklar anledning varit halvdålig i magen i två veckor och detta har lett till att tarmen blivit så irriterad att den tittade ut genom rumpan och hoppade in igen.
Detta är dock ingen fara så länge den går att få tillbaka fick vi veta på Astrid Lindgrens barnsjukhus dit vi hänvisats av sjukvårdsrådgivningen.
Brukar man inte säga att kunskap är makt! Då har vi alltså makt över tarmen nu eller? :)


Bara så ni vet......

Kategori: Allmänt

Bara så ni vet så kommer "lisen" om man cyklar utan hjälm.
I alla fall enligt Vera.

Vera och mamma pysslar

Kategori: Allmänt



Idag tog mamma och Vera en promenad till skogen efter middagen. Vi samlade gransris, nypon, kastanjer, hasselnötter och rönnbär. Vera pekade och mamma plockade och samlade en hel påse full.
Efter det gick vi hem och pysslade och en dörrkrans var vad vi fick ihop.




 

Vera diggar musik med de nya hörlurarna pappa varit klok nog att införskaffa.



Mamma tackar Vera för födelsedagsuppvaktningen i tisdags morse.



100 meter för 2-åringar

Kategori: Allmänt

För någon vecka sedan hade Veras dagis VM, det framgick aldrig riktigt vilka sporter eller grenar som averkats men jag är rätt säker på att hade det varit ett kortdistanslopp för 2-åringar på agendan så hade Vera stått som segrare!
När hon vaknar i sitt rum på natten så hoppar hon alltid ner och tar plats i de fiktiva startblocken nedanför sin säng för att sedan springa som en skållad råtta in i mammas och pappas rum och hoppa upp i sängen för att sedan fortsätta sova mellan mamma och pappa.
Jag blir alldeles matt och full i skratt av tanken på att göra detsamma själv mitt i natten :).

Kanske skall försöka att somna om själv men det är inte så lätt då Veras syskon verkar ha ärvt löpartalangen och tränar för fullt i magen.

Godmorgon!

Marknad i helgen

Kategori: Allmänt

I helgen var Vera, mormor och mamma på marknad i Örsundsbro. För er som inte varit där någon gång så är det en enorm marknad som totalt sträcker sig 3,5 km. Förutom allt som säljs så hade de även djur som barnen fick kika på, karuseller, lotterier osv.
Vera skötte sig superbra under de timmar vi var där. Gladast var hon när hon fick träffa djuren och inhandla knallrött och punkgult nagellack. Stolt var hon också över "Hello Kitty"-tröjan och dockkläderna snälla mormor inhandlade.

Vi bjöd också hem Marre på tjejmiddag i lördags och myste i soffan efter maten alla tre. Annat var det under middagen då Vera som inte var så intresserad av maten mest satt i vardagsrummet och ropade på mamma hela tiden. När hon inte ropade på mamma så ojade hon och var ledsen för sin blånagel hon fått tidigare under kvällen då hon tappade datorn på tån!
Förståelsen om att det gjorde superont var stor men även insikten om att det är långt kvar tills vi kan tacka ja till en eventuell inbjudan till en nobelmiddag. :) 

Annars tycker Vera om att hjälpa till i tvättstugan, hon fyller maskinerna med smutstvätt och vill gärna hälla i tvättmedel och starta programmet! Vera är också superduktig på att klä på sig (att hon kan klä av sig har vi vetat länge), speciellt på mornarna när hon skall till dagis. Hon uppskattar absolut inte att man ibland vill hjälpa till och då kan hon morra riktigt ordentligt. Gränsen mellan glädje och ilska är ibland hårfin men det är väl precis som det skall vara. Gott om pussar och kramar har hon i allafall och delar gärna med sig till mamma, pappa och bebisen i mammas mage!