Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Bilder från helgen

Kategori: Allmänt

Förra inlägget avslutades med att vi gick ut och skulle plocka granris. Ut gick vi men det var så mörkt så vi hittade inget granris så vi fick ansa tujorna som står på framsidan. Sen pysslade Vera och mamma ihop en adventsljusstake som blev så här. Om det syns några bitmärken på kanelstängerna så är det inte mamma som varit i farten......




Vera är tjusig i kattmössan och morgonrock, vet inte om hon anser att hon klätt ut sig eller om hon tycker att det är en högst normal klädstil.



Vera bakar pizza och pratar i telefon samtidigt, det är till att vara upptagen.



Det färdiga resultatet, observera att det inte är samma pizza på de olika bilderna :)



Vera hittade sin sjungande och dansande tomte när mamma och Vera passade på att ta fram lite julpynt till första advent. Den var väldigt populär!


"Hoppslö"

Kategori: Allmänt

Vera lyssnar inte alls på vad mamma och pappa säger, gör precis tvärtemot och står och hoppar som en studsboll varpå mamma säger: "Du är ju helt hopplös idag!"
Vera svarar: Du är ju helt hoppslö!
Mamma tänker för sig själv: Ja, eller nej det är ju precis det du inte är! En hoppslö studsboll finns det?

Vera stusar vidare......
Pappa suckar högt och mamma säger nej som vart tredje ord!

Nu går vi ut och plockar granris istället!

Vad gör ni? :)

Snart 1:a advent

Kategori: Allmänt

I kväll kommer pappa hem efter att ha varit i Visby och jobbat i 2 dagar och i tisdags kväll var han kvar på jobbet och vaxade bilen i flera timmar så vi har knappt sett honom den här veckan.
Vera och mamma har fuskat lite och hängt upp julstjärnorna lite för tidigt men det gör ingenting för lite ljus behövs så här års. Vera har hjälpt till och stått på stolen och dirigerat mamma, känt på julstjärnorna och haft åsikter om hur gardinerna skall hänga :)

Igår rensade hon ur hela bokhyllan och tur var väl det för då hittade vi lite andra böcker som vi kan läsa på kvällarna, det är lite tjatigt när det bli samma böcker varje kväll.
Vi läste också en bok om busiga bebben som vi fått låna av pappas farmor Kerstin som handlar om en bebis som ligger i mammas mage och där man kan öppna små luckor för att se vad bebisen har för sig inne i magen.
Den var populär och kommer säkert att vilja läsas om och om igen.

I morgon är det fredag och sen skall mamma bara jobba 3 veckor till. Tror att Vera också är i behov av ett långt jullov med många mysiga mornar i sängen, det är väl klart att man blir trött om det är mörkt både när man går till dagis och nästan ännu mörkare när man går hem.

Helgen kommer att gå i kalasets tecken, på lördagen skall vi fira pappas morfar Josef och på söndagen skall vi hem till moster Emma på adventsfika och fira Emmas kille Peter som har fyllt år.
Årets första lussekatter är utlovade på söndag också!

Glada Hudik

Kategori: Allmänt

Vera, mamma och moster Jenny åkte bil upp till mammas mormor och morfar i Hudiksvall i helgen som var.
Pappa passade på att fixa lite i badrummet medans det var lugnt i huset. Nu har vi fixat ett skötbord till "bebisen i mammas mage".
Magen växer och kurvan är normal. Mammas blodtryck ser lite bättre ut än förra veckan.

Idag har vi varit och vaccinerat Vera, vilken kaos det var på vårdcentralen i Sigtuna! Men för vera gick det bra, sa inte ett ord. Efteråt åkte vi hem till familjen Thejodas, väl där började Vera grina och följande konversation utspelade sig:
V: Jag vill inte ta sprutan!
P: Men vi har ju redan gjort det.
V: Men jag ville inte det!
Och så kom det lite tårar som snabbt torkades bort när hon såg att alla barnen var hemma.

Vera provar sina gamla bebiskläder

 

Vera med "faster" Karin och kusin Nova


Mamma i snickarboa

Kategori: Allmänt

I natt sov Vera HELA natten i egen säng! Det är enkelt att räkna de gånger hon inte kommit över till oss mitt i natten. I vanliga fall brukar man vakna flera gånger per natt för att det är trångt i sängen, nu vaknar man för att man undrar om det hänt något! :) Självklart var det då en pigg och utvilad Vera som drog i sig tre små tallrikar med vaniljyoughurt innan vi gick till dagis. Humör har hon dock ändå fast hon är utvilad och det fick mamma känna på i morse då Vera blev förbannad för att mamma "råkat" hjälpa Vera med den ena skon! Vera sa då med ilska i blicken att mamma skulle stanna i snickarboa och själv skulle hon åka till pappas jobb! Det blev dock en odramatisk upplösning på konflikten och Vera sprang glatt hela vägen till dagis.

Fars dag

Kategori: Allmänt

I dag firar vi pappa och morfar och farfar. Den första "faren" har redan fått sin farsdags-present och frukost med tända ljus. Sedan fick han en extra lyxig doktorsbehandling av sin dotter. Nu har han fått den äran att kolla på "Mamma Mu" på tv samtidigt som doktorn försöker stoppa ett fiktivt näsblod genom att stoppa upp bomullspads i näsan på pappan. Undra om vi kanske ska ge morfar och farfar liknande farsdagspresenter? :)

....lille far, lille far, lille söte faren
en sån karl, en sån karl, det är tur vi har en.

Annars rullar dagarna på i snabb takt, i fredags var farmor här och igår var mammas faster Inga här på tjejmiddag. För övrigt är det mycket "sångsamlingar" här hemma, dockor som har bajsat på sig och favorituttrycket just nu är: "Hoppsan sa, så kan man säga!" Användbart i alla möjliga lägen men första gången vi fick höra det hemma var när Vera råkade spilla ut lite mjölk på köksbordet. Det är bara att försöka hålla sig för skratt.

Ha en trevlig söndag!

Bebisens hjärtljud

Kategori: Allmänt

Vera som har varit förkyld och febrig några dagar och därför fått stanna hemma från dagis fick i måndags följa med till barnmorskan. Det var med stora ögon hon spänt lyssnade till bebisens hjärtljud. Innan vi åkte på morgonen frågade hon om vi skulle åka och hämta bebisen hos doktorn :) Sötnos, det är inte lätt att veta.

När Kalle frågade Vera hur bebisen skulle komma ut (varför ställer man en sån fråga om man inte vet hur man skall förklara det på ett smidigt sätt?) för några veckor sen funderade hon en kort stund för att sedan svara........plopp!

Bebisen verkade i alla fall må bra, mamma hade lite högt blodtryck men skall på extrakoll imorgon igen. Vi får hoppas att det ser lite bättre ut då.