Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Lite nya bilder

Kategori: Allmänt

Har lånat en dator och kastar ut lite nya bilder.


Vera gör en espresso till pappa med sin nya Milantröja



En kladdig frukost



Vera bakar med mamma. Man måste provsmaka så att man inte missat något..


Vera fyller 1,5 år!


Spelar svälta räv med pappa


Att bygga koja är en favorit

På dagis säger dom att Vera börjar annpassa sig till alla dagsrutiner. Somnar på ett par minuter när det är dags för vila, det gör hon inte hemma kan jag lova..



Efterlängtad rapport från inskolningsveckan

Kategori: Allmänt

Det blir bara 1 inskolningsvecka, dagis kör numera med "heldagsinskolning" så Vera har varit rätt mycket på dagis denna vecka och från och med imorgon skall vi köra på som vanligt.

Måndagen Började lite mjukt med ett par timmar på dagis
Tisdagen Pappa och Vera var på dagis hela dagen. Första dagisförkylningen kommer krypande på pappa...
Onsdagen var mamma med på förmiddagen för pappa var lite krasslig, efter lunch och vila (Vera sov inte) lämnade mamma Vera själv på dagis och det gick alldeles utmärkt. Pappa hämtade vid 3 och Vera verkade nöjd och glad med dagen.
Torsdagen Pappa lämnade på förmiddagen och hämtade vid tre. Vera sommnade först av alla barnen nu när dagispersonalen skulle natta för första gången.
Fredagen Första dagisveckan ser sitt slut och vi sommnar söt i soffan efter lite fredagsmys.

Igår var vi hos faster Ida och Jonte på middag och sedan sov vi över där. Smarrig middag , trevligt sällskap, en härlig lördagkväll helt enkelt. Idag har vi varit och ätit lunch hos mormor och morfar ikväll blir det nog bara lite fixande hemma och mys i soffan.

Nu på onsdag åker mamma till London med sina syskon och pappa börjar jobba på torsdag.
Inga bilder ännu då vår dator inte vill vakna till liv igen.

Plutten har blivit stor! Idag

Kategori: Allmänt

MMS

Plutten har blivit stor! Idag var första (halv)dagen på dagis, hon kommer nog att trivas som fisken i vattnet.

Upplyftande pendeltågsturer

Kategori: Allmänt

Resten av veckan när pappa var borta gick bra. Vera trivdes hos alla barnvakter och verkar ha haft det kul. Pappa kom hem på fredag morgon och helgen flöt på. På måndagen var det dock dags för pappa att sätta sig på flyget igen då han skulle till Gotland med jobbet måndag och tisdag. Mamma stannade hemma med Vera och vi åkte tåg in till stan för att luncha med mormor. När vi hade ätit lunch fick vi snabbt åka till Löwenströmska sjukhuset då mamma fått lite problem med sin fot som hon opererade för 2 veckor sedan, efter läkarbesöket åkte vi till Solna för att hälsa på mammas farmor och farfar innan vi på kvällen åkte dagens 4:e pendeltågstur hem. Vera var jätteduktig och protesterade inte en enda gång. Tvärtom så skrattade jag ömsom blev generad av hur hon betedde sig. Ropade högt och ljudligt "sitta" flera gånger i ett proppfullt pendeltåg. "Vi får vänta tills det bli ledigt" försöker jag lite pedagogiskt förklara, "sitta" ropar hon glatt. När det äntligen blir ledigt och vi kan sätta oss vinkar hon och ropar högt "hej, hej!" till alla runt omkring. Stirrar ut folk, säger åt andra att de skall sätta sig! Härmar folk som hostar, flörtar och gör klickljud med munnen i takt med andra passagerare. Gratis underhållning med andra ord! Måste säga att hon faktiskt är rätt rolig!

I går var det fars dag och då bakade Vera chokladbollar åt pappa, farfar och morfar! Sen var vi och fikade hos mormor och morfar och åt middag hos farfar och Berit. Det var smarrigt, tack för det!

Idag börjar pappas och Veras sista vecka hemma tillsammans, nästa vecka börjar inskolningen på dagis. Spännande!

Lite snålt med bilder då datorn hemma strular lite men vi återkommer så fort den fungerar som den ska!

Vera älskar katter! Idag köpte

Kategori: Allmänt

MMS

Vera älskar katter! Idag köpte hon med sig kattgodis till farfar o Berits katter, allt tog slut i ett nafs