Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Studsmatta

Kategori: Allmänt



 
Veras vänner "Flågarna" är på besök. Har väl gått rykten nere på strandpromenaden om vart maten finns antar jag. När hon inte kallade dem för "Flågarna" ropade hon "Killarna" efter dem!

 
Vera i den vackra midsommarkransen som Faster gjorde åt henne. Faster, Jonas, Farfar och Berit var här och firade och det var mycket trevligt!

Helgen var för övrigt fullspäckad med visit ute på farmor Inger och farfar Yngves land hela lördagen, pappa var på svensexa och behövde större delen av söndagen för att återhämta sig! I och med att mamma skulle iväg på möhippa så var Vera och lekte med mormor och morfar.

   

Igår hämtade moster Emma och Peter på dagis och på kvällen kom pappa hem med en studsmatta. Ett tips, vill någon göra sig populär hos ett barn? Köp en studsmatta! Vilken succe, Vera var superlycklig och hoppade tills hon var alldeles svettig.



Jag behöver väl knappast förklara att hon inte var riktigt nöjd när pappa tyckte att hon skulle gå in!


Jobba, öronvärk och födelsedag

Kategori: Allmänt

I onsdags morse kom Vera på att hon  ville följa med pappa till jobbet "jag åsstå följa med pappa jobbet"! Hon var inte så där superglad då hon inte fick men nöjde sig hyfsat med löftet om att hon skulle få föjla med dagen därpå.
Så igår fick hon alltså följa med pappa till jobbet, Vera verkade nöjd och det var väl förvisso pappa också dock mumlade han nåt om att det inte hade gått och jobbatså mycket. Undra vad han menade?

På kvällen var vi hos farfar och Berit och när vi skulle åka hem så kom grannens hund som verkligen älskar att skälla. Grannen skriker då diverse saker till hunden varpå Vera utbrister "skriker så man får ont i öronen"! Ibland kanske det vore bra om man själv var så hämningslös i sina kommentarer, men bara ibland. : )

För er som har missat det fyller Vera år i helgen, det var i alla fall vad hon sa när vi var på Parken Zoo förra helgen.
De hade nämnligen en väldigt speciell Gibbonapa där som var en riktig pajas, hur cool som helst! Vera tyckte såklart också att den här apan var superkul och sa då till pappa "Vera ha sån, fyller år, nästa helg!" Jaha sa pappa gravallvarligt och skrattade inombords.

Men varför inte piffa upp helgen med ett kalas? Det blir dock ingen Apa som flyttar in..

Eskilstuna zoo

Kategori: Allmänt

Här kommer en bild kavalkad från helgen härliga utflykt till Eskilstuna zoo.


Klart dom ska få klappa tigern..


Alla barnen i samma gunga.


Det var dessa apor som fick Älwas nappar. Vera som normalt inte använder napp vill också lämna en. Som tur var hade vi en i väskan.


Glass är gott


Glada tjejer som vanligt


Vera styr båten med pappa


En bild säger mer än tusen ord...


Åker karusell med mamma


Veras vinst i ett "Vinst varje gång lotteri". Hon blev så glad!


Vera med sin bästis Älwa kollar in tigern. Lite senare hittade Vera ett litet sår på fingret, det var enligt henne tigern som hade bitit henne...


Tycker att den här bilden summerar Veras fas i livet just nu, full fart framåt! :)

Sommargrillning på dagis och 1,2,3 osv.

Kategori: Allmänt

Ikväll har mamma, pappa, Vera och faster Ida varit på sommargrillning på dagis. Barnen sjöng så fint, men Vera som tränat hemma som bara den valde denna gång att hålla låg profil och lät de andra barnen sjunga istället.
Efter sånguppvisningen var det dags att äta och generösa Vera bjöd kompisVera på maten vi tagit med så det mumsades ordentligt på kalla korvar och pastasallad.

Att gunga och att räkna hänger ihop tycker Vera, hon gungar och räknar samtidigt och ibland kommer hon så långt som en bra bit över tio. Dock brukar hon glömma siffra nr 3 men vadå, man kan ju inte begära allt!

Annars är Veras favorithobby nu att bädda om och mata och trösta sina dockor och dessutom älskar hon att få sitta bakpå mammas cykel och åka omkring.
Dessutom har hon en dröm att få köra bil, får hoppas att det har någon sådan attraktion på Eskilstuna Zoo dit det bär av i helgen.




 

Handavtryck med fingerfärg

Kategori: Allmänt