Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Roliga konversationer

Kategori: Allmänt

Prata, prata, prata..... Undra vem hon brås på?

Häromdagen vid middagsbordet lät det så här:

Mamma: Vera sitt still på rumpan med benen framåt, annars kommer du att ramla ner...
Vera: (Flinar så klart), NEJ!
Mamma: Vera sitt på rumpan bla bla...
Vera: NEJ!
Mamma. Vera sitt på rumpan bla bla...
Vera: NEJ!
Mamma: (Återigen) Vera sitt på rumpan bla bla...
Vera: (Spänner ögonen i mamma och flinar så klart) SLUTA!

Ungen säger åt mamma att sluta!!!! Det är ju inte jättelätt att hålla sig för skratt i sådana lägen och då känns det ju som att man har tjatat i onödan.

Efter middagen skulle vi fika semla som pappa hade varit snäll och köpt.
Då tar Vera sitt mjökglas och häller ut över semlan, häpna föräldrar vet inte om de skall säga åt henne eller om de faktiskt kanske ätit semla på dagis och hällt mjölk på den (vissa gör ju faktiskt så).
På dagis hade det dock inte serverats några semlor så det var ju återigen ett av otaliga bus Vera gör.

Vera har också fått för sig att det är viktigt vad det är för figurer på hennes blöjor. Ibland skall det vara en häst och är de blöjorna slut är det KATASTROF och ibland är katten den enda som duger.
Häromkvällen var det bara kattblöjorna som dög och självklart var dessa slut, diverse diskussioner om detta utspelades och till slut föreslog vi att vi kunde rita en katt på blöjan! Det blev succe och Vera blev supernöjd och lycklig! Ibland krävs inte mycket för att göra henne glad!

Igår kväll var hon också rätt söt när hon skulle sova, pappa låg bredvid henne i sängen och Vera upprepade samma fras till hon somnade.
Inte sova,
inte sova,
inte sova,
inte sova....
zzzzzzzzzzzzzzzzz

På återseende!

Dagis nästa

Kategori: Allmänt

Då var det dags för vera att gå till dagis igen. Att hon är frisk igen råder inga tvivel om, det har varit full fart hela helgen.
Mamma och pappa dras fortfarande med sviter från sin förkylningar men vi ska nog göra ett försök att jobba i morgon.

I Fredags åkte pappa och Vera till Rimbo och handlade en vardagsrumsmatta.

På lördag var det dags att fira mormor Ilona som fyllde 75 år, hela släkten var där och Vera var i toppform hela kvällen. 

Idag  fick det bli lite pulkaåkning på förmiddagen och besök hos mormor och morfar på eftermiddagen. Vera tyckte inte att hon behövde sova lunch idag vilket resulterade att hon somnade med sin glass i handen vid middagsbordet Kl var då 17, vi får se om hon somnat för kvällen.

Pulkan och rutchbanan testades i snön
     


Blir det Vera som tar pappas plats vid grillen till sommaren tro?
     


Toabesök och bus med mamma
     


Fångad av en dammsugarvind


Kaviar är en favorit

Ögoninflammation

Kategori: Allmänt

Lagom tills öroninflammationen läkt ut så kom ögoninflammationen på besök. Dock en lindrig sådan men det räcker för att behöva vara hemma från dagis för tydligen smittar det som pesten. Skillnaden mot när hon var hemma förra veckan och var lite hängig är att nu är hon ju galet PIGG. Lite tufft för pappa som är hemma och själv har feber men idag skulle i alla fall pappas farfar och farmor hjälpa till och avlasta en stund.

I går var mamma och Vera på arlanda för att hämta moster Jenny och Peter som kommit hem efter 2 veckor i Mexico, lagom bruna och fräscha! Vi åkte upp lite tidigare så Vera kunde få kolla på flygplanen och det gjorde hon i ca 30 sekunder sen sprang hon runt på Sky City och hejade på alla hon såg och var allmänt charmig!

Lets Dance som fredagsmys

Kategori: Allmänt

Veras toabesök blir allt fler och fler. Blöja används mest för skojs skull, "sonja" eller "Timmie" säger hon när blöjan ska på. Hon menar då att hon vill ligga som en bebis på rygg och att man ska hjälpa till med blöjan.
Även på dagis har hon börjat använda pottan/toaletten

                                

Fredagsmys med ostbågar och Lets Dance. Vera dansar och applåderar friskt till bidragen



För att behålla den norska delen i Veras blod har vi köpt ett fiskespel som hon får lära upp sig på inför sommarens tur till stugan i Norge.


Vera lagar "pista" & rymmer

Kategori: Allmänt

Vera står och vispar för fullt i 3 kastruller på hennes lilla spis.
Mamma: Vera, vad lagar du för mat?
Vera: "Pista"!

Hur ofta äter vi pizza, typ aldrig!

Rymningsbenägen har hon också blivit. Fyra gånger idag har vi fått stoppa henne i dörröppningen iklädd enbart jacka och gummistövlar på väg ut. Nu är det låst dörr som gäller!
Energi till tusen!  Puhh!

Full fart igen..

Kategori: Allmänt

Att Vera har öroninflammation märks knappt. Det är full fart från morgon till kväll trots att snoret rinner och att hon hostar till lite då och då.

Vera är som bekant väldigt förtjust i att bad i badkaret. Nu kommer inte vi undan heller, "pappa bada vera". Vilket betyder att hon vill att pappa ska bada med henne varje gång

Igår var Erik här och hjälpte oss att fixa ordning vår nya tv-bänk. Blev riktigt bra, tur att man har snickare i familjen :)

Att dansa till Karlson på taket är en annan riktig höjdare.  Vi har ett par riktigt roliga filmklipp när hon dansar, men där är hon naken som vanligt så dom vill vi inte lägga ut på nätet..





Öroninflammation : (

Kategori: Allmänt

Efter 3 dagar med feber, i natt med hosta och en tidvis väldigt hängig Vera som igår började klaga över ont i öronen så åkte vi till Löwets närakut. Efter en snabb koll i öronen fick Vera diagnosen kraftig öroninflammation. Stackarn! Måste faktiskt ändå säga att hon varit väldigt duktig och inte alls speciellt gnällig utan snarare velat mysa och gosa i famnen mest hela tiden.

Penicillinen hon fått har däremot gett upphov till lite bråk, vägrar öppna munnen och om man får i något så spottar hon ut det lika snabbt. Men det är bara kämpa på. Doktorn ordinerade även att hon skulle få äta precis vad hon ville och då gärna glass och det protesterar hon inte emot.

Bara hålla tummarna för att det snabbt går över och att inte pappa tar över sjukdomen för han vaknade med ont i halsen imorse så nu för de vara hemma och kurera sig!

Kusin vitamin

Kategori: Allmänt

Kusin Timmie  3720g 51cm



Fredagsmys med "doddis"

Kategori: Allmänt

I dag är det fredag så ikväll väntar fredagsmys. Vera vet mycket väl att det innebär att man får smaska på något gott.
I morse när jag sa till henne att idag är det fredag och då kanske det blir fredagsmys så utropade hon glatt: "Doddis, lata!"
Vet inte vad "lata" betyder men hon kanske menar att hon skall äta godis och lata sig, vad vet jag men mysigt låter det ju!

En till kusin

Kategori: Allmänt

I morse fick farbror Olle och hans tjej Ina en liten kille. Väntar spänt på att få se en bild på underverket!
Stort grattis!

"Tokigt" och högläsning

Kategori: Allmänt

Vera älskar som bekant katter och tycker därför att det är superkul att spana in katten som ligger i ett av skyltfönstrena på Stora gatan. Hon vet mycket väl vart katten brukar vara och springer alltid till fönstret och tittar när vi går förbi. Igår tog Vera och pappa en promenad till affären och passerade givetvis katten som då låg och sov i en låda. Efter att de tittat färdigt utspelar sig följande konversation:
P: Vera, var låg katten och sov?
V: Lådan! ......(det är tyst en stund)......"Tokit"!

I morse blev det också lite "tokit" när mamma skulle klä på Vera innan hon skulle till dagis. Vera är ju mindre intresserad av att använda blöja numera och så även i morse. För att distrahera henne lite så fick hon en bok som hon kunde läsa i medans hon blev påklädd. Jag bad då Vera att hon kunde ju läsa högt för mamma medans mamma klädde på Vera och det tyckte Vera var en alldeles ypperlig idé. "Läsa högt" säger hon och lyfter boken över huvudet! Ja, det är ju faktiskt ett sätt att läsa högt på men kanske inte det jag menade.

Gosfia ger upphov till många skratt varje dag!

Familjen normal :)

Kategori: Allmänt

Vi, Vera, Misan och Kalle får väl betraktas som ett exempel på familjen icke annorlunda. I förra inlägget "råkade" Veras föräldrar beklaga sig lite angående nattsömmnen. Herregud, det är nästan så man skäms.

Sitter just nu och tittar på programmet "Familjen annorlunda" på TV4. Det är en sak att ha många barn, det väljer ju folk själva. Däremot blir jag nästan lite stressad av att se familjen med trillingar. Man har ju semester jämfört med dem.

Men men, allt är relativt. :)

Bjuder i dag på en bild på en liten Vera, så söt med Dinglis i famnen. 



Sömnproblem

Kategori: Allmänt

Senaste månaden har varit lite upp och ner. Vera vill nämligen inte sova när mamma och pappa tycker att hon ska sova!
Läggningen kan ibland ta flera timmar och slutar oftast med att mamma eller pappa somnar tillsammans med Vera i hennes säng.
När hon väl somnat sover hon inte speciellt bra, drömmer mycket och vaknar lite då och då. Det var länge sedan vi sov 8 timmar  i streck utan att hämta vatten, trösta efter mardrömmar, pottbesök eller annat. Men det hör väl småbarnstiden till.



Att lämna på dagis blir inte så kul då hon är trött och inte alls vill bli lämnad, blir en hel del tårar men enligt dagispersonalen går det över ganska snabbt. Dom brukar dock säga att hon är mer en eftermiddags människa än en morgonmänniska.

Men det är mycket skratt också. Som här, att göra bubbelvatten är riktigt kul
   

Det pratas väldigt mycket nu. Fler hela meningar kommer ut hur hennes mun. Det är så roligt att lyssna på






I helgen har farfar och Berti varit här på middag, mycket trevligt! Vi har även hjälpt faster Ida att flyttat och målat om