Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

God fortsättning!

Kategori: Allmänt

Tack för alla fina julklappar, den goda maten och det härliga sällskapet vi fått under julhelgen!

Julfirandet tjuvstartade redan på fredagen då mammas kusiner med föräldrar var här och hälsade på. På lördagen var vi och hälsade på hos pappas farmor och farfar. 

 

På söndagen var moster Emma här och julbakade med mamma och sedan var det uppesittarkväll med bingolotto utan några vinster. Till middag fick Vera smaka lite ris, med betoning på lite eftersom det inte var många korn som hamnade i munnen. Hon tyckte nog att det var lite spännande men att det tog för lång tid att bli mätt för till slut körde hon ner ansiktet på bordet och slickade i sig riset.



På julafton var det traditionsenlig kik i strumpan som gällde, jodå tomten hade hunnit till Nässelvägen under natten och Vera gjorde lite fynd i strumpan.
       

Sen åkte vi till farmor i Knivsta och där fick Vera ännu mer julklappar och lite lunch.


På eftermiddagen åkte vi vidare till mormor och morfar i Märsta och firade jul tillsammans med mostrarna Jenny och Emma. Lite fler julklappar blev det också.

          

På juldagen ville Vera leka med sina nya leksaker och mysa med mamma och pappa. På eftermiddagen åkte vi till Svalängen så att Vera skulle kunna få dra lite i Farfar och Berits julgran. Farfar lärde Vera hur tomtebloss fungerar och lånade mer än gärna ut sin ficklampa som Vera tyckte va fantastiskt spännande! Och så blev det lite fler julklappar.
            

God Jul

Kategori: Allmänt

Vi vill önska alla läsare en god jul och en trevlig julafton. Återkommer med bilder från Veras första julafton.

Tand nr 4

Kategori: Allmänt

Hej hopp så har tand nr 4 dykt upp! Gäller kommer en kommer alla, eller? Bildbevis har vi dock inte, Vera är inte allt för frikostig med att öppna munnen på beställning....

I dag var mamma hos frisören så Berit var barnvakt en stund, tack för det! Visserligen var pappa hemma men han  skulle jobba och säger att det går tydligen inte så bra om man skall passa Vera samtidigt..... Sen sprang mamma på farmor Eva på Märsta centrum och hon hade köpt ett par vita lackskor till Vera som passade alldeles utmärkt, så söta! Blir fint ihop med julklänningen.

I morgon kommer mammas kusiner Jens och Sara och hälsar på, kanske ska vi byta lite julklappar med varandra?!  Sen är det inte många dagar kvar till julafton.....

image316image317image320image321

Rekord...

Kategori: Allmänt

Vera somnade i sin säng i går kl 2015 (samtidigt som pappa somnade) och nu när klockan är 0515 sover hon fortfarande i sin säng utan att ha vaknat en enda gång, det är rekord ska ni veta!

Hela familjen har varit lite småförkylda ett par veckor nu, hoppas det går över till Jul.
Julafton kommer vi att fira hos Farmor på förmiddagen tillsammans med Olle, Ida, Josef och Ilona. På eftermiddagen åker vi till Mormor och Morfar där även mostrarna Jenny och Emma är. Juldagen blir hemma hos Farfar och Berit. Sen blir det säkert besök hos övrig släkt och vänner i mellandagarna. Dagen för julafton blir det traditionella uppesittarkvällen med Bingolotto.

Vera och Misan hälsade på pappas mormor Ilona och morfar Josef igår
   

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Nu var det ett tag sen det var en längd och viktuppdatering på bloggen. Senast var vi och vägde och mätte den 4 december, alltså 1 vecka innan 7 månadersdagen. Vikt 8660 g, längd 69,5 cm.

Slår även på stort med en uppdaterad topp 5 lista.

Toppen
Clementiner
Gröt
Härma ljud och få uppmärksamhet
Bada/Duscha
Trycka på datorn

Botten
Att mamma försöker sluta amma
Ersättning och välling på flaska ( Hon äter dock välling vi gjort i grötkonsistens!!?? )

Vera är just nu  rätt "mammig" och är väl inte överförtjust i att vi håller på att dra ner på amningen, hon håller på att lära sig att ta sig framåt genom att hoppa sittandes på rumpan och hon har blivit jätteduktig på att somna själv i egen säng på kvällarna. SKÖNT!!!

Puss på dig bästaste mysunge!

Wii hade en mysig hemmakväll igår...

Kategori: Allmänt

Eftersom mamma var på party (för första gången sedan augusti 06) igår fick Vera vara hemma med pappa,  Olle, Erik, Tobbe och Farfar.

Olle och Erik hade tagit med sina tvspel så vi hade lite teknikpyssel här hemma.

                     
Farfar svingar "golfklubban"   Vera verkar inte så imponerad av pappas spel...

      
Vera ville inte sova...    men det gjorde gärna Farbror Erik och farfar

image312
Vera vinkar till mamma

Tand nr 3

Kategori: Allmänt

Nu har Vera fått sin tredje tand. Den upptäcktes i söndags och sitter i överkäken dock inte mitt fram utan lite på sidan.

I morgon blir Vera 7 månader och hon har mindre än 2 veckor kvar till sin första julafton, tiden går ruskigt fort!
Tack och lov är alla julklappar införskaffade så vi behöver  inte ut och trängas med vagnen på stan.

Till slut vill vi tacka för alla kommentarer ni skriver på bloggen, jättekul att läsa! Sara leder nog ligan.

Ingen urinvägsinfektion...

Kategori: Allmänt

Idag fick vi svar från Märsta vårdcentral, Vera har ingen urinvägsinfektion.
Nu ska vi bara njuta av en helg tillsammans där vi inte har några större planer.

Det ser ut som om att pappa kommer bli lite blöt...
image306

Clementiner och blåspunktion

Kategori: Allmänt

image304

Clementiner år smaskens tycker Vera! Skulle gärna äta många! Något hon ärvt från mamma tro? Ranson bör dock ske då Vera kanske har en liten känsligare mage än mamma.

I dag var Vera hos doktorn, sen i oktober när vi besökte läkaren pga av en segdragen förkylning har orena urinprov förföljt henne. Läkaren får inte tillräckligt utslag för att se om hon har en urinvägsinfektion men inte heller urinprov som är helt fina. Efter fem provtagningstillfällen kom vi överrens med läkaren att de skulle göra en blåspunktion (ser lika läskigt ut som det låter) då man sticker in en liten nål genom huden rätt in i urinblåsan för att kunna suga ut urin som inte passerar urinvägarna och riskerar att förorenas när urinen kommer ut.
Troligtvis får vi svar imorgon och förhoppningsvis ser det bra ut och vi kan lägga det bakom oss. Vera var jätteduktig som vanligt!

På eftermiddagen var vi på öppna förskolan där NTF informerade om trafiksäkerhet, bra och nyttig info som återigen fick en att förstå att man ALDRIG skall låta ett barn åka obältad eller utan bilbarnstol (självklart skall inte en vuxen åka obältad men där får man ta sitt ansvar själv)!

På kvällen visade Vera att hon i några sekunder kan stå upp själv med stöd av tv-bänken!


image305

Hemma igen...

Kategori: Allmänt

Efter en trevlig tur upp till Hudiksvall så är familjen tillsammans igen. Tågresan gick bra och Vera flörtade som vanligt med allt och alla.

Vera fick sitt första "papperskex" i går, det smälter fint med den stora mängden saliv som hon producerar. Men allt sker i kontrollerade former, i barnstolen och med uppsikt över att inte allt för stora bitar åker in i munnen.

Mormor och morfar fick agera barnvakt medans mamma och pappa gick på visning på tisdagskvällen.
 

                  
"Nu ska jag ringa Tomten!"      "Varför svarar han inte?"

                   



VERAS VACKRA ÖGON!
image302