Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Det går fort

Kategori: Allmänt

Vera tog sina första steg innan semesterresan till Spanien men sen hände inte så mycket på några veckor, nu har hon börjat gå mer och mer. 4,5,6 ibland 7 steg blir det innan hon sätter sig ner eller ramlar. Fortfarande går det fortare att krypa (med foten under rumpan som vanligt) än att gå, tur är väl det med tanke på alla blåmärken som blir av alla vurpor..
Vera vill gärna bestämma, får man inte som man vill kastas huvudet bakåt och krokodiltårarna sprutar fram. Men det skrattas en hel del också, gärna när man nickar med huvudet.

Det här med sömn fungerar sådär just nu..Vi har tagit bort sängen och sover nu mera på madrasserna på golvet. När Vera vaknar säger hon nämligen ingenting utan kryper omkring tills hon kommer fram till kanten och kryper/ramlar ner, då ärt det bättre att det är 20 än 70 cm ner till golvet. I går somnade Vera i mammas och pappas säng, efter ett par timmar vakade hon och grinade. Vi gick in i sovrummet för att försöka få henne att somna om men kunde inte hitta henne i mörkret! I sängen var hon inte och på golvet såg vi henne inte. Men under byrån stack det fram ett litet snyftande huvud, hon hade alltså krupit ner från sängen och under byrån och fastnat.

Det blir mycket promenader i solen när våren äntligen har kommit. Vet inte hur många gånger vi gått förbi vår nya lägenhet :)

Semesterbilder

Kategori: Allmänt

Här kommer lite semesterbilder, (mer bilder kommer senare då fotograf nr 2 anlänt hem) resedagbok kommer också snart att läggas upp.

image456







image467

Bilderhälsning från Kanarieöarna

Kategori: Allmänt

Idag kom en bildhälsning från Kanarieöarna. En glad Vera som vanligt!

image454

Lagesrapport fran Gran Canaria

Kategori: Allmänt

Inte helt ovantat flortar Vera med ALLA!!!!! Och ALLA flortar med Vera, spanjorerna vill bara Vera, pussar pa henne och ar allmant galna i henne. Flygresan gick helt ok, sista timmen overlevde vi ( las Vera) tack vare ett paket russin.
Badat har vi gjort, bade i stora och lilla poolen.

Duktig har hon varit nar vi varit pa restaurang ocksa, mutas hon med majskrokar och vindruvor sa ar det lugnt. Tva nya vanner har hon funnit ocksa, de bor nedanfor var balkong och ar tva katter. Skall forsoka lagga upp lite bilder senare. Ha det sa bra tills dess!

Vera på semester

Kategori: Allmänt

Idag har Vera och Mamma åkt på semester till Las Palmas tillsammans med mormor och morfar. Vera kommer att briljera med sina badkunskaper i barnpoolen efter allt babysim! Hon blir helt galen när man tar fram badbaljan, man hinner ibland inte få av henne kläderna innan hon är i.
Kanske kommer en lägesrapport från något spanskt internetcafé...

Pappa som får vara hemma och jobba istället för att ligga på stranden kommer sakna mamma och Vera väldigt mycket!

Det händer ganska mycket i familjen Barosen/Oretun (snart bara Barosen) för tillfället. Det planeras för både bröllopet och renovering av nya lägenheten. Det ska beställas, skriva på papper och planeras. Vera är tapper som står ut även om hennes tålamod tar slut ibland, som igår på banken...Vilken 11 månaders förstår att på banken ska man sitta tyst och skriva på papper? Vera flörtade med alla som rörde sig i lokalen och skrek när hon inte fick tillräckligt med uppmärksamhet :)

image452

image453

Vera skall flytta

Kategori: Allmänt

Inte själv alltså, mamma och pappa flyttar med. Idag har vi skrivit kontrakt på en BR på Aludden i Sigtuna. En tre-rummare blev det, perfekt för Vera som nu får ett eget rum och mamma och pappa kanske kan få tillbaka sitt ? :)
Flyttlasset går någon gång i mitten på juni och det skall bli så roligt! Även om det känns väldigt tråkigt att lämna lägenheten vi bor i idag.

Inte har det blivit någon mer promenad sen i lördags, hon kanske tränar mentalt?? Däremot har hon börjat bitas, om det beror på att det är fler tänder på gång eller om hon bara testar vad hon får göra vet vi inte men ont gör det!


image451

Vera har tagit sina första steg!

Kategori: Allmänt

I lördags var vi på lunch hos mormor Ilona och morfar Josef, mycket gott! Efter lunchen så tog Vera sina sex första steg, mamma och Josef blev vittnen. Pappa satt på toa och läste aftonbladet...