Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Fairplay?!

Kategori: Allmänt

I morse hade vi rätt mycket tid över innan vi skulle gå till dagis eftersom Vera gärna går upp samtidigt som pappa åker till jobbet. Alice sover gärna längre och det skulle mamma också vilja göra men det får bli nån annan gång, en annan tid.

Vi beslöt oss i alla fall för att spela spel och då lät det så här:

V: Mamma, först ska jag vanna!
M: Mmm
V: Kom du ihåg att jag vande?!

Så långt fairplay som man kan komma, men jag kan inte klandra henne. Man skall göra allt för att vinna och en "bra" förlorare vill man ju inte vara :)

Alice bryr sig inte så mycket om att vinna eller förlora ännu, hon förflyttar sig mest runt på lekmattan genom att sparka, vifta med armar och ben och rulla från sida till sida. "Pratar" gör hon mest hela tiden, förutom när hon sover vilket hon gör en hel del. Glad är hon och hon skiner alltid upp som en sol när Vera kommer och säger godmorgon.

Bilder från Veras kalas och veckan som varit

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder från veckan som varit, en vecka som avslutades med 39,6 i feber för Vera. Hon verkar dock vara på bättringsvägen nu så förhoppningsvis missar vi inte gymnastikuppvisningen som dagis har i morgon em.

    

  

  

Alice fortsätter att sova bra

Kategori: Allmänt

Hon sover hur bra som helst på nätterna, inatt sov hon från 20.30 till 07.30. Knappt så man vågar tala högt om det. Hon morrar och stoppar allt hon får tag i in i munnen. Skrattar gör hon också, speciellt när man busar med henne. När hon ligger ner i vagnen och vill upp så ligger hon och tränar på att resa sig genom att göra små "situps" :).

Syrran kör järnet som vanligt, i fredags var vi på kolonin där hon badade och sprang runt som en dåre. Sommnade ovaggad för kvällen 17.45.
I går var det minst lika mycket fart med kolonin på förmiddagen och 3-årskalas hos Clara och 24-årskalas för Olle och Erik på eftermiddagen. Vi bjöds på massor av fika och gott grillat, tack så mycket!

Alice, dryga 4 månader

Kategori: Allmänt

Alice har hunnit bli 4 månader. Numera sitter hob utan större problem i sin stol och har också hunnit sitta själv i sisådär 2 sekunder för att sedan falla som en fura :)

Hon stoppar gärna fingrar, tummen och leksaker i munnen. När hon "pratar" så gör hon det genom att morra och hon är fortfarande lika nöjd med livet. Sover, äter och trivs med livet i allmänhet. På sin 4 månaders-dag vägde hon 6425 gram och var 63,3 cm lång.

Än så länge har hon fått smaka på banan och morot och självklart skulle syrran hjälpa till att mata. Av någon anledning känns det inte lika "bråttom" med att introducera mat osv denna gång, tiden går så fort ändå och man vill ju att hon skall vara liten ett bra tag till.

Alla är vi olika

Kategori: Allmänt

Vera brukar spela ett spel på pappas iphone där man kan välja massa prylar och utseende till en prinsessa. Man kan bland annat välja hudfärg. Och då kan det låta såhär:

V: Pappa, prinsessan är brun.
P: Mmm
V: Hon måste tvätta sig!
P: Nej då, alla är olika...
V: Men hon är ju smutsig!
P: Alla är ju olika, några bruna, några gula, några vita..


Helgen blir en riktig kalashelg med kompisar på lördag och släkt på söndag.



När storasyster får bestämma


Kul i soffan


Vera visar Timmie sin solrosodling


Nova på besök


Såhär kan det gå när man sminkar sig själv


Bilder från i söndags då vi grillade vid björnkälla
   

Två galna tjejer!
 

Tumsugare!



ÄlsklingsVera 3 år

Kategori: Allmänt

Idag fyller vår Vera 3 år, en bok och blåstuta låg i morgonens paket och mamma och Vera hann med att mysa i sängen och läsa boken innan lillasyster vaknade. Nu är Vera på dagis och där skall hon få bjuda kompisarna på fruktsallad. Middag har hon bestämt också, köttbullar och mos skall det bli.
Bagarboden skall nog få sig ett besök också!:)

PYTTE VERA
 

STORA DAMEN

Grillsöndag i skogen

Kategori: Allmänt


Vera gillar att rita och pyssla med mamma. Hon börjar bli riktigt duktig på det, nu kan man faktiskt se att det är två gubbar på täckningen som ritades hos farmor Kerstin och farfar Jakob i helgen.

I lördags han vi även med att vara barnvakt åt Nova några timmar, gick hur bra som helst! Alice var väldigt nyfiken på Novas alla rörelser.

Alla syskon med barn träffads i björnkälla i söndags för korvgrillning och lek i skogen. När vi väl fått ordentlig på glöden grillades det korv på löpande band. Många magar att mätta blir det när alla samlas :)


Här en bild på när Vera sminkat sig med mormor Ilona. Kanske en blivande makeup artist?

Kärleksförklaring

Kategori: Allmänt

Vera som fått tillåtelse av mamma att väcka Alice är såklart överlycklig och så fort Alice slagit upp ögonen så säger Vera:

Alice, visst är jag snäll mot dig?!
Då är vi kompis.
Då är vi kär!
(tyst en stund)
Blir det bra, Alice?

Dopet

Kategori: Allmänt

Om någon mot all förmodan funderar på vilken tid Alices dop är så kan ni sluta fundera nu, kl 12.00 startar det. :)

Mycket har vi hunnit med....

Kategori: Allmänt

Vi har varit på Svea och Maltes kalas, firat moster Emma som också hon fyllt åt. Vi har varit i Hudiksvall hos mammas mormor och morfar, hälsat på mormor på jobbet och haft födelsdagsfrukost för henne. Vi har hälsat på pappas farmor och farfar och mormor och morfar. Träffat kusiner och lekt, köpt prinsesskor och massa annat.
Alice har hunnit med att provsitta barnstolen och börjar nu stoppa leksaker och filtar i munnen för att smaska på. Hon fortsätter att sova bra och att hon sover oftast hela nätterna utan att vakna. Lyx!

    
Kul gympatema på Sveas och Maltes kalas


     
Bilder från Hudiksvall där snön inte försvunnit helt, Vera som fyller 3 år nästa vecka firades i förväg och fick en super duper fin Hello Kitty-sparkcykel av mammas mormor och morfar. Prinsesskorna köpte hon för "egna" pengar.


 
Vera har bestämt att Alice skall sitta bredvid henne, går an än så länge då Alice inte kladdar med mat. Får se sen....



Fina tjejerna