Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Utmattad

Kategori: Allmänt

Igår var vera på utflykt med dagis uppe i hällsbostugan. Dom hade haft det jätte kul, dock blev eftermiddagsömnen lidande och när pappa hämtade Vera var hon helt slut. Det mesta var fel och det var många tårar som rann längst kinderna. 17:30 orkade inte vera hålla ögonen öppna längre. Utan middag i magen sov hon sedan i 12,5 timme!

Idag hämtar Berit på dagis då mamma jobbar sent och pappa åker till Schweiz över helgen.

Helgen är fullbokad med kalas och besök av farmor och pappas moster

Pappa frågade Vera vem som har namnsdag på lördag, "godis" var hennes svar. Ska så klart vara Vera.

Skön långhelg

Kategori: Allmänt



Vera tjuvstartade långhelgen med att få ledigt redan på onsdagen och var då hemma hos mormor, morfar och "motter" Emma. Även mammas mormor och morfar var nere på visit och Vera presenterade sig glatt som Vera Larsson :)

Vera älskar att stå på mormor och morfars balkong och kika ut och även mammas morfar "Stena" (han heter Sten) fick följa med ut och vara på balkongen.

På kvällen var vi i Uppsala och firade farbror Olle och farbror Eriks 23-årsdagar, en fågel utanför balkongen firade Olle och Erik med att dra av en salut som landade på Jonas huvud.

På torsdagen var vi och handlade på plantagen och fixade massa i rabatten, Farfar och Berit var förbi och fikade, förrådet städades och på kvällen grillade vi med mormor, morfar, mammas mormor och morfar, Emma och Peter.

På fredagen var vi och åt lunch på moster Emmas jobb, hälsade på pappa på jobbet och åt middag hos farmor.

I lördags var vi på kusin Timmies dop, Vera var lagom uttråkad och passade på att somna i kyrkan. Märkligt att man ibland inte kan röra sig förrän hon vaknar medans det ibland tydligen går att spela högt på en orgel två meter bort utan att hon vaknar....
På kvällen sov Vera kvar hos farmor så mamma och pappa fick sovmorgon dagen efter! Superskönt, det behöver man ibland.

Igår var Vera med farmor och sedan gick de hem till pappas moster Sussie, där utsåg Vera pappas kusin Sandra till sin favorit och hade Vera fått bestämma hade hon sovit kvar hos Sandra och lekt med henne hela kvällen!

Nedan följer lite bilder från senaste tiden.


 Vera och Älwa samsas om handfatet.
 Paket från kompis Marre på kompiskalaset :)

 Farmor, Vera och Timmie.


 Undra varför Timmie ser så förskräckt ut?

 Paket från Moster Emma och Peter.

 Fingerfärg är mysigt!

Det tar på krafterna att fylla år!

Kategori: Allmänt

I dag hade vi släkten på kalas för att fira att vår Vera fyllt 2 år. Vera fick massor av fina presenter och tackar så hemskt mycket för dessa och att ni ville komma hit!

Det var lite fixande och trixande på dagen, ballonger skulle blåsas, Vera hjälpte till att lägga ut filtar och torka av utemöbler, Vera och mamma var och hämtade MASSOR av bullar som mormor och morfar bakat osv osv.

Gästerna kom och bjöds såklart på fika och Vera fick öppna massor med paket, solen sken och alla verkade nöjda och glada! En sån här perfekt kalasdag tar uppenbarligen på krafterna för klockan 17.00 somnade Vera i mammas famn och har sedan dess sovit förutom en liten paus på 10 minuter då hon var upp och åt lite fil. Klockan är nu runt 22.00 och det är väl bara att hålla tummarna för att hon inte vaknar klockan 4 i morgon bitti.
 Faster och Vera gosar.

 Kalasfika i gräset.

 Pippi har återvänt efter 1 vecka hos Josef och Ilona, Vera blev superglad när hon återsåg sin kvarglömda "Låmpstump".

 Vaktar kusin Timmie.

 Pappas morfar Josef,  Faster Ida och Timmie.

 Pappas farfar Jakob och farmor Kerstin, farbror Olle och lilla Timmie.

 Älwa och Ida sover över här idag, Vera hade ju dock redan somnat för länge sen när Älwa kom men de får väl leka imorgon bitti istället.
De kanske kan laga "husstos" (frukost) till de vuxna?

Idag fyller Vera 2 år!

Kategori: Allmänt

Morgonens första present var en doktorsväska, både dockan och mamma och pappa har fått agerat patienter.

Snart är det dags att gå ut till förrådet, står nämligen något på tre hjul därute och väntar....




Gasa!

Kategori: Allmänt

Vera har tagit sin första cykeltur på mammas cykel. Oj så kul hon tyckte det var. Premiärturen blev upp till farmor Kerstin och farfar Jakob där det blev full fart  i någon timme innan det var dags att cykla hem, denna gång med pappa som förare. När vi kommer till första nedförsbacken börjar pappa bromsa var på Vera skriker "NEJ, GASA PAPPA!", "ska jag gasa" svarar pappa, "JAAAA" skriker Vera.



Annars är det väldigt mycket dockor här hemma just nu, det matas, bäddas och pysslas om. När det är dags för att lägga sig få Vera knappt plats i sängen för alla dockor som ska ligga på kudden.
     



Vera i sitt favoritskåp, farfars och Berits skafferi.


Vera med kompisen Älwa. Natten till i måndags pratade Vera i sömnen, satte sig upp och sa "Älwa Älwa", la sig ner och somnade direkt igen.

Om en vecka blir vår lilla flicka två år! Tiden går fort..

Länk till Ida och Jonas blogg där det finns fina bilder på bla Timmie,
http://thejodas.blogg.se/