Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Halvvecka

Kategori: Allmänt

Denna vecka har Vera haft "halvvecka" på dagis. Hon var på dagis måndag, tisdag och till klockan två på onsdagen då faster hämtade tidigt.
På torsdagen åkte hon med mormor och morfar till Skansen och spanade in massa djur.
På fredagen hämtade mamma Vera efter jobbet och sen var vi och hälsade på en dagiskompis. På kvällen var vi hos Farfar och Berit på födelsedagskalas.

I går var det fixande hemma och så var vi och kollade på pappas bandyträning på fm. Efter lite lunch och vila var vi ut i skogen med farfar och plockade massvis med trattkantareller, farfar var som en kantarellhund och nosade sig till massa bra ställen att plocka på.

Lördagkvällen tillbringades på Löwets närakut och på akuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Vera hade nämnligen klagat över att det gjorde ont när hon kissade och hade dessutom kissat på sig två gånger under fredagen vilket aldrig händer annars. Pappa ringde då Löwet och vi fick komma in. Väl där konstaterades urinvägsinfektion, förhöjd sänka och feber. OJ, vad bra man känner sig som förälder då......
Läkaren ville att vi skulle åka vidare till Astrid Lindgrens barnakut för en eventuell vidare undersökning och uppföljning.
På Astrid Lindgren gjorde barnläkaren bedömningen att det inte var nödvändigt med någon vidare undersökning utan Vera fick medicin och vi fick åka hem.
Vi hade i alla fall akutens piggaste och gladaste barn, medans alla andra barn låg inne på sina undersökningsrum var Vera ute i korridoren och försökte låsa upp personalens värdeskåp och när väl läkaren kom in på rummet var Vera väldigt delaktig i konversationen. Det lät ungefär så här: Jaa, mm, jaa, hahahaha, ja....
Mitt i allt kom hon på att hon behövde kissa, sa hejdå och vinkade till läkaren och gick ut från rummet.

Allt som allt tog läkarbesöken 5 timmar från dörr till dörr, men då han vi även med ett 45 minuter långt apotekbesök i Kista (då läkare glömt att skicka det elektroniska receptet) samt lördagsmiddag på MC. Det hade faktiskt kunnat tagit bra mycket längre tid. Vera var i alla fall jätteduktig och klagade inte någonting!

Avslutningsvis ett litet tips: Ha alltid med ett par extra skor och ombyte när ni går ut i skogen och plockar svamp så slipper ni sitta på akuten i flera timmar och traska omkring i Kista Centrum med "plocka svamp" outfit och gummistövlar :)

Kommentarer

  • Faster säger:

    Lilla fjärt, hoppas du mår bättre idag lilla vän. Puss&Kram

    2009-08-30 | 13:13:09
  • Anonym säger:

    åhh...många krya-på-dig-kramar från Marre!!

    2009-08-30 | 14:18:15
  • Cattis säger:

    Stackars liten!

    Hoppas hon blir bra snart.

    Många kramar från Cattis och Clara

    2009-08-31 | 04:58:26

Kommentera inlägget här: