Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Denna vecka

Kategori: Allmänt

Denna vecka har varit lika intensiv som vanligt. Vera har varit hemma sedan förra torsdagen då hon varit lite krasslig och kommer inte att gå på dagis förrän på onsdag då dagis är stängt på tisdag. Då har hon varit hemma i nästan två veckor så hon bör ha lite överskottsenergi att bränna på dagis.

Alice har varit på bvc och vägt sig och nu har hon i alla fall tagit igen sin viktnedgång och lite till så pass mycket att hon i alla fall är tillbaka på sin gamla viktkurva, nu väger hon ca 8,8 kg.

På onsdagen var vi på Odenplans barnmottagning för att träffa en läkare som konstaterade att Alice med största sannolikhet har förkylningsastma. De tog även blodprover för att kontrollera eventuella allergier och det kan vara så att hon fortfarande är känslig mot mjölk och att det kan påverka hennes mage och aptit. Nu fick vi i alla fall en medicin till som hon skall inhalera 2 ggr om dagen och sedan skall vi tillbaka om en månad för att få provresultaten och utvärdera om medicinen gjort någon verkan.

Läkaren konstaterade att hon verkade vara en nöjd tjej och vi kan inte annat än att hålla med, hon föddes ju sådan :) Dock har hon blivit lite mammig nu på slutet men det hör ju till. Det är ju mysigt för mamma i alla fall.

Tarzan (läs Vera) svingade sig upp på britsen inne hos läkaren och pratade högt och ställde sig på knä i fönstret för att kunna titta ut men när läkaren skulle lyssna på Alices lungor lugnade hon ner sig och var snabbt framme hos Alice för att hjälpa till att lyfta upp Alices body så att läkaren skulle kunna komma åt.

När det var dags för provtagning på labbet var Vera beredd att själv ta blodprov bara för att få ta en egen nummerlapp. Puhhh! Jag säger som Lotta på bråkmakargatans pappa: "Hon är envis som en gammal get".

 
Lotta eller Vera? Bilden är i alla fall tagen utanför Lottas hus.

Efter läkarbesöket åkte vi till mormors jobb och lunchade. Vera gick loss och lekte hund och katt i soffan på lunchrummet. Ett besök på BR leksaker hann vi med också innan vi åkte till pappas jobb. Ett sudd och en bebismugg till dockan fick Vera köpa denna gång, dessutom gick hon runt och pekade ut ALLT hon "älskar sig" av tomten. Listan är lång! :)

Pappa och Vera har också målat flitigt på en ny säng till Vera. En kojsäng vi köpt på blocket skall såklart bli vitmålad innan den får flytta hem till oss.

I helgen väntar massa skoj, återkommer med rapport.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: