Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Status Vera och Alice

Kategori: Allmänt

Alice:
Det känns som att vi kan börja läsa av henne rätt bra. Favoritpositionen är att hänga över axeln och hon är oftast tålmodig som tusan när vi sätter henne i babysittern. Kommer det något missljud från damen någon gång så är det verkligen befogat, hon gnäller absolut inte i onödan. Hon "svarar" när man pratar med henne, ibland med kroppsrörelser och ibland med små läten, ler gör hon också för det mesta och allra gladast är hon när hon precis vaknat.
Är hon mätt och relativt pigg kan hon också ligga en bra stund under babygymmet och vifta med armar och ben.
På kvällarna somnar hon runt 21-tiden och vaknar 1 eller 2 gånger på natten för att äta, ofta sover hon åtminstone 1 pass på ungefär 6 h och det är inte fy skam. Vi gnäller inte :).

Vera:
Vår stora tjej (fast hon är faktiskt liten också) skall efter påsk flytta över till avdelningen för de äldre barnen på dagis. Vi tror att det kommer vara bra för henne att få leka med lite äldre barn, själv vara få lite liten och kanske bli lite ompysslad men framförallt att få lite nya "utmaningar". Annars så pratar hon på i 110 hemma, det kommer ofta rätt roliga kommentarer och resonemang från hennes mun. Hon är expert på att förhandla och får ofta på något sätt åtminstone delar av sin vilja igenom :)
Svartsjukan mot lillasyster har avtagit, nu känns det mer som om att hon vill befästa sin position som storasyster och att hon vill visa att det är hon som har "förstatjing" på mamma och pappa. Men mycket gos systrarna emellan är det också och det är viktigt för Vera att tala om att hon tycker om Alice och att Alice också tycker om Vera.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: