Vera, Alice & Emil Barosen

Om syskonen Vera, Alice och Emil och händelser i deras liv

Vattkoppor och djupdyk

Kategori: Allmänt

I natt vaknade vi av att Alice föll ner från sängen. Bonk, rätt ner i parketten! Det var en omskakad och ledsen liten tjej som fick ett brutalt uppvaknande men det verkar i alla fall ha gått bra.

Alice har ju för övrigt haft en rätt tuff höst med öroninflammationer, förkylningar och förkylningsastma och som pricken över i:et fick hon dessutom svamp i munnen av den senaste penicillinkuren.
Vera tycker väl att Alice fått lite väl mycket uppmärksamhet i samband med sjukdomarna på sistone så hon har gått och dragit på sig vattkoppor den rackarn.
Symptom enligt skolboken har hon också. Klagade igår över huvudvärk, vaknade i natt med feber och i morse bad hon att få salva på sin prick som kliade på handen. Det vara bara det att det var inte bara en prick på handen utan lite fler prickar här och där......

Vattkoppor smittar tydligen ungefär ca 2 dagar innan utslagen bryter ut och ca vidare en vecka efter det.
Hoppas att de vi träffat har haft vattkoppor, vi som dessutom satt på ett tåg mellan Hudiksvall och Uppsala i måndags. Om inte annat, surprise surprise!

Kommentarer

  • Faster säger:

    Stackars lilla skrutt! Du får krya på dej! Puss&Kram från faster.

    2010-12-01 | 10:24:19
  • Lina säger:

    Usch vad massa sjukdomar!! Men vi kanske skulle passa på att ses, Lea har inte haft vattkoppor och jag har det lugnt på jobbet =)

    Kram!

    2010-12-01 | 14:16:05

Kommentera inlägget här: